Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Ristinummelle saatiin lisätilaa varhaiskasvatukselle

Julkaistu: 19.4.2023

Ristinummella sijaitsevaa Esikon päiväkotia on alkuvuodesta laajennettu tilaelementeillä. Ristinummen ja Vanhan Vaasan alueella varhaiskasvatuksen tilatarve on kasvanut, joten varsinkin ruotsinkielisiä paikkoja tarvitaan lisää.

Uusissa tiloissa toimivat tällä hetkellä Esikon päiväkodin Kottarna-ryhmä sekä kolme ryhmää Kappelinmäen päiväkodista. Kappelinmäen päiväkodissa on meneillään remontti, ja sinne päästään palaamaan takaisin elokuussa.

Uusissa elementeissä on neljä identtistä tilaa. Jokaisella ryhmällä on oma sisäänkäynti, eteinen, wc-tilat sekä kaksi isoa huonetta.

– Uudet tilat ovat valoisat ja niistä löytyvät kaikki mukavuudet. Tilat vastaavat normaalin päiväkodin tiloja, kuvailee palvelupäällikkö Maria Karvonen.

Vaasan kaupungin talotoimi on vuokrannut tilaelementit määräaikaisesti kolmeksi vuodeksi.

Syksyllä neljä ruotsinkielistä ryhmää

Syksyllä uusiin tilaelementteihin perustetaan yksi uusi ruotsinkielinen ryhmä ja Esikon ruotsinkielinen Kottarna-ryhmä jatkaa tiloissa.

– Näin saamme lisää ruotsinkielisiä varhaiskasvatuspaikkoja alueelle, koska tarvetta on ollut jo pitkään, Karvonen kertoo.

Tiloihin siirtyy syksyllä myös kaksi ryhmää Haga daghemistä. Haga skolan tiloissa alkaa syksyllä remontti, jonka alta Haga daghemin ryhmät lähtevät evakkoon.

Tällä hetkellä Ristinummen ja Vanhan Vaasan alueella toimivat Haga daghem, Ristinummen, Kappelinmäen ja Alkulan päiväkodit sekä viisi perhepäivähoitajaa. Lisäksi alueella on palvelusetelipäiväkoti Tuulenpesä, jolta Vaasan kaupunki ostaa varhaiskasvatuspalvelut.