Ohita valikko
Tytöt seisovat käsillä

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Seurat, järjestöt ja yritykset: tulkaa mukaan järjestämään lapsille ja nuorille harrastuksia!

Julkaistu: 20.2.2023

Vaasan kaupungin perusopetus hakee kumppaneita järjestämään Harrastamisen Suomen mallin mukaista harrastetoimintaa lapsille ja nuorille koulupäivien yhteyteen.

Vaasan kaupunki on mukana harrastamisen Suomen mallin toiminnassa. Tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus heti koulupäivän jälkeen omalla koululla tai sen läheisyydessä.

Harrastamisen Suomen mallin harrastustoiminta järjestetään yhteistyössä seurojen, järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. Toimintamalli suunnitellaan, rakennetaan ja sitä kokeillaan yhdessä harrastuksia tuottavien tahojen kanssa.

Harrastukset lapsille maksuttomia, järjestäjille korvaukset kaupungilta

Harrastaminen on lapsille ja nuorille maksutonta. Harrastuksen järjestäjien kanssa tehdään yhteistyösopimus, ja harrastuksen järjestäjä laskuttaa Vaasan kaupunkia erikseen sovittavan korvauksen mukaisesti.

– Haluamme erityisesti tavoittaa ne lapset ja nuoret, joilla ei vielä ole yhtään mielekästä harrastusta. Etsimme yhteistyökumppaneiksemme toteuttamaan saavutettavia ja laadukkaita harrastuksia seuroja, järjestöjä, yrityksiä ja toimijoita, joilla on kokemusta lasten ja nuorten harrastamisen parista, kertoo hankekoordinaattori Kaisa Salo.

Liikuntaa, kulttuuria, ruoanlaittoa ja paljon muuta

Harrastuksia järjestetään suomeksi ja ruotsiksi.

Harrastamisen Suomen mallin harrastustoiminta perustuu lasten ja nuorten toiveisiin. Sisältöjä haetaan niin liikunnan kuin kulttuurin parista sekä erilaisista teemoista kuten ruoanlaitosta. Toiminta on tarkoitettu perusopetuksen vuosiluokkien 1–9 oppilaille.

Jos kiinnostuitte, voitte ilmoittaa yhteystietonne valtakunnalliselle Harrastuksen järjestäjät -listalle. Ilmoittaudu täällä!

Vaasan kaupunki on saanut Harrastamisen Vaasan malli -harrastustoiminnan toteuttamiseen ja koordinointiin kevätlukukaudelle 2023 Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta 70 000 euroa.