Ohita valikko
Koululaiset temppuilevat koulun pihalla

Harrastamisen Suomen malli Vaasassa

Vaasan kaupunki on mukana harrastamisen Suomen mallin mukaisen toiminnan kehittämisessä ja toteuttamisessa. Uuden toiminnan tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen.

Lukuvuonna 2021-2022 koulupäivän yhteydessä järjestettävää, maksutonta kerhotoimintaa toteutetaan kaikilla vaasalaisilla kouluilla.

Uutta harrastustoimintaa toteuttavat yhteistyössä Vaasan kaupungin perusopetus, muut harrastustoimintaa tarjoavat kaupungin yksiköt sekä muut yhteistyökumppanit kuten esimerkiksi paikalliset 4H-yhdistykset, Vaasan Martat ry ja VPS Juniorit ry.

Lasten ja nuorten omien toiveiden kuuleminen on tärkeää. Vaasalaisten koulujen oppilaiden harrastustoiveet on kartoitettu viime vuoden lopulla valtakunnallisella koululaiskyselyllä.

Vaasan kaupunki on saanut Harrastamisen Vaasan malli -harrastustoiminnan toteuttamiseen ja koordinointiin lukuvuodelle 2021-2022 Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta 205 000 euroa.

Ilmoittaudu mukaan harrastuksen järjestäjäksi!

Tule mukaan harrastamisen Suomen mallin kumppaniksi järjestämään harrastustoimintaa Vaasassa.

Suomen mallin harrastustoiminta järjestetään yhteistyössä järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. Toimintamalli suunnitellaan, rakennetaan ja kokeillaan yhdessä harrastuksia tuottavien tahojen kanssa.

Kumppaneiksi haetaan harrastustoimintaa järjestäviä seuroja, järjestöjä, yrityksiä ja toimijoita liikunnan, kulttuurin tai muun lapsille ja nuorille suunnatun toiminnan saralta.

Ilmoittaudu mukaan harrastuksen järjestäjäksi

 

Lasten ilmoittaminen mukaan harrastuksiin

Harrastamisen Suomen mallin mukaista maksutonta harrastustoimintaa järjestetään lähes jokaisella vaasalaisella koululla.

Toimintaan ilmoittaudutaan mukaan suoraan koulujen kautta, ja koulut tiedottavat toiminnasta suoraan perheille.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Hankekoordinaattori