Ohita valikko
Koululaiset temppuilevat koulun pihalla

Harrastamisen Suomen malli Vaasassa

Vaasan kaupunki on mukana harrastamisen Suomen mallin mukaisen toiminnan kehittämisessä ja toteuttamisessa. Uuden toiminnan tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen.

Koulupäivän yhteydessä järjestettävää, maksutonta kerhotoimintaa toteutetaan kaikilla vaasalaisilla kouluilla.

Harrastustoimintaa toteuttavat yhteistyössä Vaasan kaupungin perusopetus, muut harrastustoimintaa tarjoavat kaupungin yksiköt sekä muut yhteistyökumppanit kuten esimerkiksi paikalliset 4H-yhdistykset, Vaasan Martat ry ja Royals Juniors ry.

Lasten ja nuorten omien toiveiden kuuleminen on tärkeää. Vaasalaisten koulujen oppilaiden harrastustoiveet on kartoitettu viime vuoden lopulla valtakunnallisella koululaiskyselyllä.

Vaasan kaupunki on saanut Harrastamisen Vaasan malli -harrastustoiminnan toteuttamiseen ja koordinointiin kevätlukukaudelle 2023 Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta 70 000 euroa.

Ilmoittaudu mukaan harrastuksen järjestäjäksi!

Tule mukaan harrastamisen Suomen mallin kumppaniksi järjestämään harrastustoimintaa Vaasassa.

Suomen mallin harrastustoiminta järjestetään yhteistyössä järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. Toimintamalli suunnitellaan, rakennetaan ja kokeillaan yhdessä harrastuksia tuottavien tahojen kanssa.

Kumppaneiksi haetaan harrastustoimintaa järjestäviä seuroja, järjestöjä, yrityksiä ja toimijoita liikunnan, kulttuurin tai muun lapsille ja nuorille suunnatun toiminnan saralta.

Harrastamisen Suomen mallin harrastuksia tarjoavat toimijat voivat ilmoittaa yhteystietonsa  valtakunnalliselle Harrastamisen Suomen malli -sivuston Harrastuksen järjestäjät -listalle.

Lasten ilmoittaminen mukaan harrastuksiin

Harrastamisen Suomen mallin mukaista maksutonta harrastustoimintaa järjestetään lähes jokaisella vaasalaisella koululla.

Toimintaan ilmoittaudutaan mukaan suoraan koulujen kautta, ja koulut tiedottavat toiminnasta suoraan perheille.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Hankekoordinaattori Ann-Sofie Nygård