Ohita valikko
savitaiteilija

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Tammikuussa haettaviin kulttuuriavustuksiin pieniä muutoksia

Julkaistu: 17.10.2022

Päivitetty: 25.10.2022

Vaasan kaupungin kulttuuriavustukset ovat vuosittain haettavissa tammikuussa. Ensi vuoden haun yksinkertaistamiseksi eri kulttuuriavustusmuotoja yhdistetään. Kolmevuotinen toiminta-avustus tulee haettavaksi kehittymishaluisille yhdistyksille. Myös Uumajaan suuntautuvaa kulttuurivaihtoa edistetään.

Kulttuurijaosto päätti vuoden 2023 painopisteeksi Uumaja–Vaasa -yhteistyön kehittämisen. Tällöin hakijalla on mahdollisuus hakea avustusta Uumajaan suuntautuvaan kulttuurivaihtoon, esimerkiksi matka- ja majoituskuluihin.

–Taustalla on Vaasan kaupungin ja Uumajan kunnan yhteinen kehittämisstrategia, jossa yhtenä kehittämisalueena on lisätä yhteisiä elämyksiä, kulttuuriin ja vapaa-aikaan liittyvää yhteistyötä, kertoo Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastotoimenjohtaja Sanna Bondas.

Kulttuurijaosto päätti myös, että kohde- ja kaupunkikulttuuriavustusmuodot yhdistetään haun yksinkertaistamiseksi. Kohdeavustuksia on myönnetty yksittäisiin projekteihin tai ammattimaiseen taiteelliseen työskentelyyn. Kaupunkikulttuuriavustusta on myönnetty osallisuutta ja yhteisöllisyyttä lisäävien, yleisölle avoimien kulttuuri- ja taidetapahtumien järjestämiseen Vaasassa, sekä kaupunginosatapahtumiin.

Kolmevuotinen avustus yhdistyksille, joilla vahva halu kehittyä

Vaasan kaupunki myöntää myös toiminta-avustusta aktiivista kulttuurityötä tekeville vaasalaisille yhteisöille ja yhdistyksille vakiintuneeseen ja jatkuvaan toimintaan. Tammikuussa 2023 tulee hakuun kolmevuotinen toiminta-avustus, joka on suunnattu yhdistyksille, joilla on vahva kehittämishalu ja selkeä kehittämissuunnitelma kolmelle vuodelle.

–Hakemusta varten tarvitaan selkeä kehittämissuunnitelma siitä, miten toimintaa aiotaan kehittää kolmen vuoden aikana ja kuinka paljon kustannuksia syntyy vuositasolla, kertoo Bondas.

Vuosittain käydään myös kumppanuusneuvottelut kulttuuripäällikön kanssa tiiviimmän kumppanuuden kehittämiseksi kaupungin kanssa sekä kehittämissuunnitelman toimenpiteiden toteutumisen seuraamiseksi.

Tulevassa haussa toiminta-avustusta myönnetään enintään kolmelle hakijataholle. Haku tapahtuu vain sähköisen avustusjärjestelmän kautta.

Kulttuuriavustuksia myönnetään yksityishenkilöille, työryhmille ja yhteisöille.