Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Teoilla turvallisempi – osallistu Onkilahden liikennepuistoon

Julkaistu: 9.8.2023

Paljon toivottu Onkilahden liikennepuisto avataan syksyllä 2024. Tavoitteena on tehdä siitä Suomen paras liikennepuisto yhdessä alueen yritysten ja asukkaiden kanssa. Yritykset, yhdistykset ja yhteisöt voivat osallistua liikennepuiston rakentamiseen kustantamalla summasta riippuen joko oman nimikkotalon, nimikkopolkuauton tai nimen laattaan ja liikennepuiston nettisivuille.

Liikennepuistoa on rakennettu ahkerasti koko kesän ajan. Puistosta halutaan tehdä sellainen, missä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin.

– Liikennepuistossa liikutaan joko polkuautoilla tai jalan yhteensä 640 metriä pitkällä radalla. Puistossa on muun muassa liikenneympyrä, liikennevalo- ja tasoristeyksiä ja jopa huoltoasema sekä oma kauppatori. Talvisin liikennepuisto muokkautuu valaistuksi luisteluradaksi, viheraluehortonomi Leila Roininen kuvailee.

LähiTapiola osallistuu 100 000 eurolla

LähiTapiola Pohjanmaa on mukana tukemassa liikennepuiston sekä viereen rakennettavan pumptrackin rakentamista osana laajempaa Teoilla turvallisempi – Pohjanmaan alueen liikenneturvallisuuden kehityshankettaan, ja haastaa samalla muita alueen yrityksiä mukaan kehittämään Onkilahteen.

LähiTapiolan 100 000 € suuruinen lahjoitus on merkittävä osa liikennepuistohanketta ja se on mahdollistanut muun muassa suuremman julkisen rahoituksen saamisen.

– Onkilahden liikennepuisto pumptrackeineen on ainutlaatuinen kokonaisuus ja näemme siinä suuren potentiaalin osana liikenneturvallisuuden pitkäjänteistä kehittämistä alueellamme. Toivottavasti puisto innostaa pohtimaan, millä tavalla jokainen voisi omalta osaltaan edistää liikenneturvallisuutta, LähiTapiola Pohjanmaan toimitusjohtaja Joel Sunabacka toteaa.

Yritykset voivat ilmoittaa kiinnostuksestaan liikennepuiston nettisivuilta löytyvällä lomakkeella. Osallistujien keräämisestä vastaa Vaasan kaupunki, ja varat korvamerkitään liikennepuiston rakentamiseen.

Asukkaille järjestetään myöhemmin talkoopäiviä puiston rakentuessa.