Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Kaupungin ja yrittäjien aamukahvit

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Tiivis yhteistyö näkyi kaupungin ja yrittäjien aamukahveilla

Ennätysmäärä yrittäjiä kokoontui kaupungin ja Vaasan Yrittäjien perinteisille aamukahveille teatteriravintola Kulmaan keskiviikkona 19.2. Tällä kertaa juttua riitti niin yhteistyöstä, tapahtumista kuin pienhankinnoistakin.

Tilaisuuden aluksi kaupunginjohtaja Tomas Häyry ja Vaasan Yrittäjien puheenjohtaja Katja Rajala taustoittivat yhteistyön vaiheita.

– Säännöllisten aamukahvitapaamisten ja kehittämisryhmän lisäksi on perustettu YRVA- eli yritysvaikutusten arviointiryhmä, jossa on mukana myös kaupungin edustaja. Mikäli jatkossa tulee aiheita, joista yrittäjät haluavat keskustella kaupungin edustajien kanssa, voidaan mieluusti kokoontua yhteisten asioiden äärelle, Rajala kertoi.

Häyry kannusti yrittäjiä ottamaan yhteyttä kaupunkiin matalalla kynnyksellä.

– Yksin ei kannata asioita jäädä pohtimaan, vaan laittaa meille sähköpostia tai soittaa: ohjaamme kyselyt eteenpäin oikealle asiantuntijalle. Pyrkimyksenämme on antaa aina joku vastaus yrittäjälle. Jos se on sillä kertaa ei, voidaan etsiä asialle toista ratkaisua, Häyry lupasi.

Häyry kehotti yrittäjiä vastaamaan 31.3. mennessä Kuntabarometriin, jossa kysytään mielipiteitä kuntayhteistyöstä. Tutkimuksen valtakunnalliset tulokset julkaistaan toukokuussa.

– Näytetään muillekin mallia ja kerrotaan, että Vaasassa on hyvä yrittää!

Katja Rajala ja Tomas Häyry esiintyvätAamukahveilla käytiin vilkasta keskustelua myös keskustan pysäköinnistä ja akkutehtaan sekä Wasa Stationin tilanteesta. Estradilla Tomas Häyry ja Katja Rajala.

Sivistystoimi tarjoaa mahdollisuuksia yrittäjille

Sivistystoimenjohtaja Christina Knookala kertoi yrittäjille kaupungin järjestämistä isoista ja pienistä tapahtumista, joiden onnistumisessa paikalliset yrittäjät ovat merkittävässä roolissa. Knookala vinkkasi vaasa.fi -sivuille laaditusta tapahtumajärjestäjän oppaasta ja seudun uudesta tapahtumakalenterista, joita kannattaa hyödyntää myös oman tapahtuman järjestämisessä.

– Meiltä kannattaa kysyä erilaisia TYKY-paketteja. Voimme myös räätälöidä tilausesiintymisiä kaupunginteatterissa, museoissa, kaupunginorkesterilla tai vaikkapa Kuula-opistolla, Knookala mainitsi.

Seppo Välinen esiintyyKaupunginteatterin tuore johtaja Seppo Välinen esittäytyi yrittäjille ja muistutti, että aineeton lahja esimerkiksi teatteriesityksen muodossa voi olla hyvä vaihtoehto.

Paikallisuus huomioidaan pienhankinnoissa

Kaupungin hankintapäällikkö Pekka Liukkonen on tiiviisti yhteydessä yrittäjiin: yhteistä vuoropuhelua ja esimerkiksi hankinnoista tiedottamista on kehitetty aktiivisesti parin vuoden ajan. Liukkonen vie viestiä eteenpäin myös toimialoille, kun yrittäjällä on tarjolla kiinnostava tuote tai palvelu tai muuten tiiviimpi yhteistyö kiinnostaa.

– Vaikka kyseessä olisi ihan pienikin hankinta, se voi yksittäiselle yritykselle tai yrittäjälle olla merkittävä. Pienimmät hankinnat jäävät kilpailuttamisvelvoitteen ulkopuolelle, joten niissä on mahdollista suosia pieniäkin paikallisia yrityksiä. Näissäkin hankinnoissa kaupungin ja yritysten välisen vuoropuhelun merkitys korostuu, jotta kaupungillakin ollaan tietoisia paikallisesta tarjonnasta, Liukkonen kertoi.

Vaasan kaupungin www-sivuilla ja Vaasan Yrittäjien sivuilla on saatavilla tietoja pienhankinnoista sekä käynnissä olevista ja suunnitelluista kilpailutuksista. Lisäksi Vaasan Yrittäjillä on hankintaneuvojia, jotka auttavat yrittäjiä esimerkiksi tarjouspyyntöjen läpikäymisessä ja tarjousten tekemisessä. Palvelu on ilmainen.

– Järjestämme Hankintaklinikan 10.3. klo 14-16, jonne voi varata aikoja minulta. Lisäksi järjestämme koulutuksen julkisten hankintojen osalta 21.4. klo 9.30-11, kertoo toiminnanjohtaja Mari Pohjanniemi-Kivi Vaasan Yrittäjistä.

Vaasan kaupunki ja Vaasan Yrittäjät ovat tiivistäneet viime vuosina yhteistyötään muun muassa kehitysryhmällä sekä yrittäjien aamukahvitilaisuuksilla. Seuraava aamukahvitilaisuus pidetään 5.5.

Lisätietoja yhteistyöstä:
– Yhteiskuntasuhdevastaava Susanna Slotte-Kock (Vaasan kaupunki)
puh. 040 685 1187, susanna.slotte-kock@vaasa.fi
– Toiminnanjohtaja Mari Pohjanniemi-Kivi (Vaasan Yrittäjät)
puh. 050 911 2208, mari.pohjanniemi-kivi@yrittajat.fi

Julkaistu: 25.02.2020