Ohita valikko
Länsiniityn päiväkodin havainnekuva / WasaGroup

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Uuden Länsiniityn päiväkodin paikat ovat nyt haettavissa

Julkaistu: 22.8.2022

Länsiniityn asuinalueelle rakentuu parhaillaan uusi, kaksikielinen palvelusetelipäiväkoti. Päiväkoti otetaan käyttöön tammikuussa 2023, ja sen varhaiskasvatuspaikat ovat nyt perheiden haettavissa.

Nuotiopiiri-nimisen kadun varteen rakentuu 87 lapselle suunniteltu palvelusetelipäiväkoti eli yksityinen päiväkoti, jolta kaupunki ostaa varhaiskasvatuspalvelut.

Päiväkodissa aloittaa kolme suomenkielistä lapsiryhmää (yksi alle 3-vuotiaiden ryhmä ja kaksi yli 3-vuotiaiden ryhmää) ja kaksi ruotsinkielistä lapsiryhmää (yksi alle 3-vuotiaiden ja yksi yli 3-vuotiaiden ryhmä). Päiväkodissa ei järjestetä esiopetusta.

Päiväkodin virallinen nimi selviää myöhemmin

Varhaiskasvatuspaikkaa uuteen päiväkotiin voi jo nyt hakea täyttämällä palvelusetelihakemuksen varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.

Vielä tässä vaiheessa päiväkoti löytyy sähköisen asioinnin valikosta nimellä Länsiniityn pk/Västerängens daghem. Kun päiväkoti saa virallisen nimen, päivittyy nimitieto sähköiseen asiointiin sekä Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksen verkkosivuille.

Lisätietoja hakemisesta sekä palvelusetelistä antaa varhaiskasvatuksen palveluohjaus,

Hirsirakentaminen edistää hiilineutraaliutta

Länsiniityn päiväkodin rakennuttaja on WasaGroup Oy ja varhaiskasvatuspalveluiden tuottaja Verkanappulat Oy.

Päiväkodin rakennusmateriaali on hirsi.

– Hirsisen päiväkotirakennuksen hiilijalanjälki on vastaavanlaisiin, muilla tavoilla toteutettuihin rakennuksiin verrattuna tavallista pienempi. Puu sitoo kasvaessaan hiilidioksidia, ja hiilidioksidi myös pysyy sitoutuneena puuhun koko rakennuksen eliniän ajan, kertoo projektipäällikkö Emilia Sorama Vaasan kaupungin talotoimesta.

Pihasuunnittelussa on huomioitu erityisesti liikunnallisuus ja luonnon lähelle tuominen sekä hyödynnetty olemassa olevaa maastoa. Suunnitelmassa pihassa on esimerkiksi pulkkamäki, polkuautorata sekä istutuslaatikoita.