Ohita valikko
Ukrainan lippu liehuu kävelykadulla

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasa liputtaa ympärivuorokautisesti Ukrainan tueksi

Julkaistu: 25.11.2022

Vaasan kaupunki on nostanut Ukrainan lipun salkoon keskustan kävelykadulle. Pysyvällä liputuksella halutaan osoittaa tuki hyökkäyssodan uhriksi joutuneelle maalle.

– Liputuksella haluamme osoittaa tukemme ja voimakkaan myötätuntomme niin kotoaan pakenemaan joutuneille kuin sodan keskellä kärsiville ukrainalaisille, kuvailee konsernihallinnon johtaja Jari Karjalainen.

Ukrainan valtion liputussäännöt mahdollistavat ympärivuorokautisen liputuksen Vaasassa.

Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova vieraili perjantaina 25.11. Vaasassa. Hän tapasi vierailunsa aikana muun muassa kaupungin ja yliopiston edustajia. Vierailun aikana liputettiin Ukrainan lipulla myös kaupungintalolla ja hallintotalolla.

Tukea ukrainalaisille

Vaasan kaupunki on tarjonnut jokaiselle vastaanottokeskukseen saapuvalle ukrainalaiselle 30 vuorokauden lipun, jolla pääsee matkustamaan ilmaiseksi Vaasan joukkoliikenteessä.

Ukrainalaisille perheille on myös viime keväästä saakka järjestetty maksutonta ja avointa toimintaa Huutoniemen entisen avoimen päiväkodin tiloissa. Toiminnan tavoitteena on tarjota alle esikouluikäisille lapsille sekä koulujen loma-aikoina myös kouluikäisille ja heidän vanhemmilleen turvallista, yhteistä toimintaa vertaistukiryhmissä. www.vaasa.fi/ajankohtaista/ukrainalaisperheet-viihtyvat-huutoniemen-avoimessa-paivakodissa/