Förbigå menyn
Ukrainan lippu liehuu kävelykadulla

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Vasa flaggar dygnet runt för att stödja Ukraina

Publicerad: 25.11.2022

Vasa stad har hissat Ukrainas flagga på gågatan i centrum. Med den varaktiga flaggningen vill staden visa sitt stöd för landet som drabbats av ett anfallskrig.

– Vi vill med flaggningen visa stöd och stark sympati såväl för de ukrainare som har varit tvungna att fly från sina hem som för dem som lever där mitt i kriget, säger koncernförvaltningsdirektör Jari Karjalainen.

Den ukrainska statens flaggningsregler möjliggör flaggningen dygnet runt i Vasa.

Ukrainas ambassadör Olga Dibrova besökte Vasa fredag 25.11. Under sitt besök träffade hon bland annat representanter för staden och universitetet. Under besöket flaggade man med Ukrainas flagga även på stadshuset och Styrelsegården.

Stöd för ukrainare

Vasa stad har erbjudit alla ukrainare som anlänt till flyktingförläggningen en 30 dagars biljett, med vilken de kan åka gratis i kollektivtrafiken i Vasa.

Sedan i våras har det även ordnats avgiftsfri och öppen verksamhet för familjer från Ukraina i lokalerna för det numera nedlagda öppna daghemmet i Roparnäs. Målet med verksamheten är att erbjuda barn under förskoleåldern samt när skolorna har lov också barn i skolåldern och deras föräldrar en trygg, gemensam verksamhet i kamratstödsgrupper.