Ohita valikko
TaiKon

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasan taiteen perusopetukselle 270 000 euron rahoitus säätiöltä: tarjolla mm. avoimia sirkustyöpajoja

Julkaistu: 31.1.2024

Svenska Kulturfonden on myöntänyt 270 000 euron apurahan Vaasan kaupungin taiteen perusopetukselle. Apurahalla tuetun Skapa-hankkeen tavoite on parantaa taideopetuksen saatavuutta ja tasavertaisuutta lapsille ja nuorille. Helmi-maaliskuussa järjestetään avoimia sirkustyöpajoja sirkustaiteilija-pedagogi Sara Airolan johdolla.

Vaasan kaupungilta Skapa-hankkeessa ovat mukana taiteen perusopetuksen oppilaitokset Taikon ja Kuula-opisto. Vaasaan saatu apuraha ulottuu kolmelle vuodelle.

Kaikille avoimia sirkuspajoja 3.2., 17.2. ja 9.3.

Hankkeen puitteissa järjestetään nyt kaikille avoimia sirkuspajoja sirkustaiteilija-pedagogi Sara Airolan johdolla. Airola toimii opettajana perustamassaan Sirkuskoulu Kuussa Kokkolassa.

Airola vierailee Vaasassa 3.2., 17.2. ja 9.3. klo 14.30-16.00. Avoimet ja maksuttomat sirkuspajat järjestetään Kasarmialueen liikuntasaleissa, osoitteessa Artellikuja 2.

Ensimmäisellä kerralla keskitytään jongleeraamiseen, toisella tasapainoiluun ja viimeisellä kerralla teemana on hulavanteet. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Taidekasvatusta erityisryhmille, sanataidetta ja yhteistyötä yli kuntarajojen

TaiKonin ja Kansalaisopisto Alman apulaisrehtori Mia Wiik kertoo, että Vaasassa Skapa-hanke keskittyy hyvinvointiin, luovuuteen ja rakenteiden selkiyttämiseen.

– Laajennamme muun muassa taidekasvatuksen saatavuutta erityisryhmien opetukseen, avaamme ovia sanataiteen maailmaan ja laajennamme opintopolkuja yli kuntarajojen. Pyrimme myös laajentamaan taidekasvatuksen opettajien työmahdollisuuksia luomalla yhteistyökuvioita.

– Tarvitsemme osaavaa henkilökuntaa Vaasaan ja sitä saamme ainoastaan, mikäli pystymme tarjoamaan pysyviä työmahdollisuuksia, Wiik kuvailee.