Ohita valikko
lapsi

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Vaasassa aloittaa ensi vuonna kaksi ulkopäiväkotia

Julkaistu: 22.9.2021

Päivitetty: 23.9.2021

Vaasaan saadaan ensi vuonna lisää suosittua ulkopäiväkotitoimintaa. Gerbyhyn ja Huutoniemelle perustetaan ulkopäiväkodit vuoden 2022 aikana.

Tällä hetkellä Vaasassa toimii yksi esikouluikäisten ulkopäiväkotiryhmä, joka aloitti toimintansa elokuussa Punahilkan päiväkodin alaisuudessa Suvilahdessa.

– Toiminta on ollut hyvin suosittua, ja sekä lapset että vanhemmat ovat olleet tyytyväisiä. Tarvetta tämänkaltaiselle toiminnalle on ehdottomasti. Monet vanhemmat ovat jo kysyneet, kuinka voisivat hakea lapsiaan tähän toimintaan mukaan, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Anne Savola-Vaaraniemi.

Ulkopäiväkotiryhmiin voi jatkossa hakea ympäri Vaasaa, samalla tavalla kuin esimerkiksi varhaiskasvatuksen kielikylpyopetukseen.

Toiminta alkaa avointen päiväkotien tiloissa

Huutoniemelle perustetaan suomenkielinen ja Gerbyhyn ruotsinkielinen ulkopäiväkoti 5-6-vuotiaille.

Ulkopäiväkotien tukikohdat perustetaan Gerbyn ja Huutoniemen avointen päiväkotien tiloihin. Kyseisten avoimien päiväkotien toiminta on ollut tauolla maaliskuusta lähtien eikä toimintaa enää aloiteta uudestaan. Asiasta päätti kasvatus- ja opetuslautakunta kokouksessaan 15.9.2021.

Muutoksen jälkeen Vaasassa toimii edelleen Vaahteramäen kaksikielinen avoin päiväkoti keskustassa.

Savola-Vaaraniemi kertoo, että avointen päiväkotien kävijämäärät ovat vähentyneet vuosien mittaan, kun lapset ovat siirtyneet perhepäivähoitoon ja päiväkoteihin.

– Hyvinvointikuntayhtymän myötä perhekeskustoiminta tulee osittain korvaamaan avoimia päiväkoteja. Vaasassa toimintaa lapsiperheille järjestävät aktiivisesti myös esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto, Setlementti ja seurakunnat, Savola-Vaaraniemi kertoo.

Helpottavat tilannetta Gerbyssä ja Teeriniemellä

Gerbyn uusi ruotsinkielinen ulkopäiväkoti helpottaa painetta Gerbyn alueen varhaiskasvatuksessa.

– Tällä hetkellä kaikki Gerbyn alueen lapset eivät mahdu varhaiskasvatukseen omalle alueelleen, ja myös koko kaupungin osalta ruotsinkieliset paikat ovat täynnä. Toiminta Gerbyn ulkopäiväkodissa voisi alkaa viimeistään uuden toimintakauden alkaessa elokuussa 2022, Savola-Vaaraniemi kertoo.

Huutoniemen suomenkielinen ulkopäiväkoti puolestaan helpottaa tilannetta Teeriniemellä, jonne valmistuu uusi päiväkoti vuoden 2024 alussa.

Uuden ulkopäiväkotitoiminnan kustannukset vuositasolla ovat 128 700 euroa.