Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Varhaiskasvatuksen Edlevo App-sovelluksessa uusia toimintoja

Julkaistu: 16.5.2024

Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksessa on käytössä Edlevo App-niminen sovellus, jota perheet käyttävät hoitoaikojen ilmoittamiseen. Sovellukseen on nyt tullut uusia toimintoja. Jatkossa esimerkiksi varhaiskasvatuksen palvelu- ja maksupäätökset on mahdollista saada kirjeen sijasta sähköisesti.

Edlevo App on sovellus, jossa huoltajat ilmoittavat lapsen hoitoajat ennakkoon. Nyt sovelluksessa on myös uusia toimintoja:

  • Yhteystietojen päivittäminen
  • Lapsen äkillisen poissaolon ilmoittaminen
  • Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen
  • Sähköiset palvelu- ja maksupäätökset

Kirjeistä sähköisiin päätöksiin

Uudistuksen myötä päätökset varhaiskasvatuspaikasta ja asiakasmaksupäätökset saadaan nyt sähköisiksi.

6.5.2024 alkaen kaikki varhaiskasvatuksen palvelu- ja maksupäätökset julkaistaan automaattisesti sähköisessä muodossa kaikille huoltajille Edlevo Appissa. Edlevoon saapuneesta päätöksestä tulee huoltajalle viesti sähköpostiin.

– Aiemmin päätökset ovat tulleet koteihin kirjeitse. Tämä on yksi iso kokonaisuus, johon asiakkaamme ovat toivoneet muutosta, kertoo varhaiskasvatuksen projektipäällikkö Sari Ylikantola.

Mikäli huoltaja ei halua vastaanottaa sähköisiä päätöksiä, tulee hänen ilmoittaa tästä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen (varhaiskasvatus.palveluohjaus@vaasa.fi).

Edlevo Appissa on käytössä vahva tunnistautuminen eli sinne kirjaudutaan suomi.fi –tunnistuksen kautta.

Varhaiskasvatuksen kaikki palvelut löytyvät jatkossa yhdestä sovelluksesta

Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksessa on tällä hetkellä käytössä useita eri järjestelmiä ja sovelluksia.

Varhaiskasvatuksen ja huoltajien väliseen viestintään käytetään Wilmaa, ja huoltajat ilmoittavat hoitoajat Edlevo-palvelussa. Henkilökunta käyttää myös Effica-järjestelmää, jossa käsitellään esimerkiksi asiakas- ja päätöstietoja ja laskutusta.

Varhaiskasvatuksessa on parhaillaan käynnissä järjestelmäuudistus, jonka tavoitteena on helpottaa asiakkaiden arkea sekä henkilöstön työtä.

Uudistuksessa siirrytään käyttämään vain yhtä palvelua, joka on Edlevo. Jatkossa huoltajien käytössä on siis vain yksi järjestelmä, jonka kautta voi sekä viestiä päiväkotiin että ilmoittaa lapsen hoitoajat.

Tavoitteena on, että järjestelmäuudistus valmistuu vuoden 2025 loppuun mennessä. Projektissa on vahvasti mukana myös Tietoevry, jonka tuote Edlevo on.