Ohita valikko
Perhe rakentaa

Omakotitontit

Kaupunki luovuttaa pientalotontteja erilaisille rakentajille avoimella hakumenettelyllä. Uusien tonttien yleinen haku ja jatkuva haku ovat suunnattu omakotirakentajille, tarjousmenettely on suunnattu myös ammattirakentajille. Lisäksi haettavana voi olla muita erityiskohteiden tontteja.

Alueet

Rakentamiskelpoisia tontteja on tarjolla eri alueilta:

Länsiniitty

Länsiniitty on pientalovaltainen kehittyvä kaupunginosa, jonka etäisyys Vaasan keskustaan on noin 5 kilometriä ja Mustasaaren keskustaan noin 3 kilometriä. Myös Kivihaan monipuoliset palvelut ovat lähietäisyydellä. Alueella on hyvät lähivirkistysalueet, joilta löytyy muun muassa hiihtolatu ja kuntopolku.

Björsinkallio

Björsinkallion alue sijaitsee Sundomin kylän läheisyydessä, josta löytyvät alueen lähipalvelut. Börsinkallio sijaitsee 5 kilometrin päässä Vaasan keskustasta, johon alueelta on hyvät julkiset yhteydet ja kevyen liikenteen väylät Vaskiluodon kautta. Sundomissa asutaan luonnon läheisyydessä ja alueelta löytyvät muun muassa Öjbergetin talviurheilukeskus, laaja Natura-metsäalue sekä Söderfjärdenin peltoaukea.

Vähäkyrö

Vähässäkyrössä panostetaan laadukkaaseen asumiseen maalaismiljöössä, palveluiden läheisyydessä. Vähästäkyröstä löytyy uusi terveyskeskus, uudistetut koulurakennukset ja monipuolista vapaa-ajan toimintaa. Jos haaveilet kodista maaseudun rauhassa, mutta kaupungin läheisyydessä, tutustu Vähänkyrön pientalotontteihin, joilla on tarpeeksi tilaa tulevaisuudelle.

Uusien omakotitonttien yleinen haku

Vaasan kaupunki luovuttaa uudet pientalotontit julkisella haulla syksyllä. Kaupunkiympäristölautakunta päättää vuosittain käytettävät hakukriteerit.

Tontit haettavissa eTontti-palvelun kautta.

Omakotitonttien jatkuva haku

Jatkuvassa haussa olevat pientalotontit ovat tarkoitettu yksityishenkilöille ja perheille omatoimista omakotirakentamista varten omaan asumistarpeeseen. Tontit ovat haettavissa ympäri vuoden. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Tontteja haetaan karttapohjaisen eTontti-järjestelmän kautta. Kun hakemus on hyväksytty, hakijalle lähetetään tontista varauspäätös sekä kahden viikon kuluttua lasku varausmaksusta (500€). Varaus astuu voimaan, kun varausmaksu on maksettu. Tontti varataan hakijalle kolmeksi kuukaudeksi. Vuokrasopimus tontista on allekirjoitettava ennen varausajan päättymistä. Tontin ostaminen vaati erillisen päätöksen.

Tontit haettavissa eTontti-palvelun kautta.

Tontin saamisen edellytykset:

  • Hakija ei ole saanut tonttia kaupungilta edeltävän 5 vuoden aikana.
  • Tontti on vapaa. Samasta tontista voi tulla samana päivänä useita hakemuksia jolloin tontti arvotaan hakijoiden kesken. Tontin siirtyessä jatkuvaan hakuun se on vapaasti haettavissa kahden viikon ajan, jolloin tulleiden hakemusten kesken tontin saaja arvotaan.
  • Hakijan on huomioitava, että suunniteltu rakennushanke käyttää vuokrasopimuksen tai kauppakirjan ehtojen mukaisesti vähintään 50 % tontin rakennusoikeudesta.

Ota yhteyttä

Kiinteistötoimen tonttipalvelut