Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Vaasa-opiston grafiikan kurssi

Vaasan kansalaisopisto Alma

Vaasan kansalaisopisto Almasta jokainen löytää oman harrastuksensa. Hinnoiltaan huokeita ja lyhyitäkin kursseja tarjoava opisto kutsuu sinut tutustumaan laajaan kurssivalikoimaan.

Koronatiedote 29.4.

Vaasan kansalaisopisto Alma palaa aikuisten ryhmämuotoiseen lähiopetukseen 3.5. alkaen. Ryhmäkoko on enintään 20 henkilöä. Keskeytettyjä kursseja ei käynnistetä uudelleen. Kurssien opettajat tiedottavat tarvittaessa osallistujia kunkin kurssin tilanteesta.

Lisätietoa:

 

Lue kurssiesite kevät 2021

Tule nauttimaan yhdessä harrastamisen iloista sekä oman kehittymisen riemusta!

Tarjoamme opiskelijoillemme niin klassikoita kuin uusia kiinnostuksen kohteita. Meillä voit oppia omaksi iloksesi tai hyödyntää uusia taitojasi työelämässä. Opi mitä haluat, tee sitä mistä nautit. Uskalla sytyttää intohimosi!

Turvallista opiskelua keväällä 2021

Turvallista opiskelua keväällä 2021

Koronavirusepidemia voi vaikuttaa opistomme toimintaan. Voimme joutua toteuttamaan kursseja lähiopetuksen sijaan etä- tai hybridiopetuksena tai erityisjärjestelyin, mikäli viranomaiset niin määräävät. Erityisjärjestelyjä ovat mm. ryhmäkokojen pienentäminen tai ryhmien vuorottelu lähiopetuksessa.

Ajantasaista tietoa koronatilanteen vaikutuksesta toimintaamme julkaisemme sosiaalisen median kanavissa ja nettisivuillamme. Tarkista, että omat yhteystietosi ovat ajan tasalla, niin saamme sinuun yhteyden kaikissa tilanteissa.

Pidetään huolta toisistamme

Suosittelemme vahvasti, että yli 12-vuotiaat käyttävät kasvomaskia opiston tiloissa. Opiskelijat hankkivat ja kustantavat maskinsa itse. Opistolla huolehdimme myös hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä. Muistathan, että mikäli sinulla on pieniäkin flunssan oireita, jää kotiin. Oireisena et voi tulla opiston tiloihin.

Viranomaisen ohjeita koronavirustilanteeseen liittyen voit seurata THL:n sivuilla:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Kurssille ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kevätlukukauden kursseille alkaa 11.12. klo 13. www.opistopalvelut.fi/vaasa
Voit ilmoittautua myös puhelimitse toimistoaikana.

 • 0400 868 110
 • 040 198 1261

Ilmoittautumisesi on sitova. Voit ilmoittautua kurssille siihen saakka, kunnes kurssi alkaa. Emme lähetä erillistä kutsua kurssille hyväksytyille. Kurssimuutokset ilmoitamme tekstiviestillä ilmoittautuneille. Et voi ilmoittautua kursseille, jos sinulla on maksamattomia laskuja.

Kurssi-ilmoittautumisen peruminen

Voit perua kurssille ilmoittautumisen. Sinun on tehtävä peruminen viimeistään neljää arkipäivää ennen kurssin alkua.  Perimme 20 euron maksun, jos et peru ilmoittautumistasi ajoissa.

 • Kurssin peruminen puhelimitse:
  Vaasa-opiston Palvelupiste: 0400 868 110, 040 198 1261

 

Kurssin maksaminen, alennukset ja todistukset

Kurssin maksaminen        

Kurssimaksun voit maksaa ilmoittautumisen yhteydessä verkossa. Lähetämme sinulle laskun 2-3 viikon kuluessa kurssin alkamisesta, jos et maksa kurssimaksua verkossa.

 • Et voi suorittaa kurssimaksua verkossa, jos olet oikeutettu työttömän, eläkeläisen tai korkeakouluopiskelijan alennukseen. Silloin lähetämme sinulle laskun postitse.
 • Kurssimaksu on puolet koko lukuvuoden maksusta, jos ilmoittaudut koko vuoden kurssiin kevätlukukauden alussa.
 • Palautamme maksetut kurssimaksut, jos kurssi perutaan vähäisen osanottajamäärän vuoksi.

Opistolla käyvät maksuvälineenä opiston lahjakortit, Tyky+ -kuntosetelit sekä Smartum kulttuuri-, kulttuuri- ja liikuntasetelit (ei pelkkä liikuntaseteli). Laskun voit maksaa myös Edenred-kortilla, sekä Smartum kulttuuri ja liikunta (ei pelkkä Smartum liikunta) tai Smartum kulttuuri-korteilla seuraavissa paikoissa:

 • Kansalaisinfo, (Kirjastokatu 13, Vaasa)
 • Vähänkyrön yhteispalvelupiste, (Vähänkyröntie 11, Vähäkyrö)

Alennusryhmät

Voit hakea opintosetelialennusta kurssimaksuihin, jos olet eläkeläinen, työtön tai opiskelija. Laskemme alennuksen kurssimaksuun ennen materiaalimaksuja. Materiaalimaksu sisältyy kurssin hintaan esimerkiksi ruoanlaittokurssilla.
Tositteen alennusryhmään kuulumisesta voit esittää

Työttömät

Työttömänä saat 50% alennusta kurssimaksuista esittämällä todistuksen Vaasa-opiston palvelupisteessä (Raastuvankatu 31) tai Vasa Arbiksen kansliassa (Kirkkopuistikko 15). Todistuksen voit myös lähettää osoitteeseen opistot.laskutus@edu.vaasa.fi

Sinun on esitettävä todistus viimeistään viikon kuluttua kurssin alkamisesta. Muussa tapauksessa laskutamme koko kurssin. Työttömyyden voit todistaa Kelasta tai työttömyyskassasta saamallasi maksutositteella edelliseltä kuukaudelta. Todistuksena ei käy asiakaskortti.

 • Et voi maksaa kurssimaksua ilmoittautumisen yhteydessä, jos olet oikeutettu alennusryhmään. Lähetämme sinulle laskun.

Korkeakouluopiskelijat

Opiskelijana korkeakoulussa tai yliopistossa saat 10% alennusta kurssimaksuihin esittämällä opiskelijakortin Vaasa-opiston Palvelupisteessä (Raastuvankatu 31) tai Vasa Arbiksen kansliassa (Kirkkopuistikko 15). Sinun on esitettävä todistus viimeistään viikon kuluttua kurssin alkamisesta. Muussa tapauksessa laskutamme koko kurssin.

 • Huomio! Et voi maksaa kurssimaksua ilmoittautumisen yhteydessä, jos olet oikeutettu alennusryhmään. Lähetämme sinulle laskun.

Eläkeläiset

Eläkeläisenä saat 10e alennusta yhden kurssin kurssimaksusta esittämällä todistuksen Vaasa-opiston palvelupisteessä (Raastuvankatu 31, 2.krs.) tai Vasa Arbiksen kansliassa (Kirkkopuistikko 15). Todistuksen voit myös lähettää osoitteeseen opistot.laskutus@edu.vaasa.fi

Sinun on esitettävä todistus viimeistään viikon kuluttua kurssin alkamisesta. Muussa tapauksessa laskutamme koko kurssin. Kurssimaksun alennuksesta kerrotaan kurssin esittelytekstin yhteydessä.

 • Huomio! Et voi maksaa kurssimaksua ilmoittautumisen yhteydessä, jos olet oikeutettu alennusryhmään. Lähetämme sinulle laskun.


Opiskelijan osallistumistodistus

Opiskelija saa todistuksen kuluvan lukuvuoden kursseista sitä pyytäessään. Todistuksen voit tilata opiston palvelupisteestä saatavalla lomakkeella tai sähköpostitse: Vaasa-opisto@edu.vaasa.fi. Todistuksen saat myös aiemmilta lukuvuosilta. Tällöin todistuksen hinta on 15€.

 

Tilauskoulutus

Vaasa-opistolta voit tilata räätälöityjä koulutuksia. Suunnittelemme koulutuksen aina yhteistyössä tilaajan kanssa.  Suunnitellaan yhdessä toimiva kokonaisuus!

Tilauskoulutusta toivoessasi, ota yhteyttä

 • Palvelusihteeri Jaana Hippula
  040 482 6464

Tietoa Vaasa-opistosta

Vaasa-opisto on kaupungin suomenkielinen kansalaisopisto ja vapaan sivistystyön oppilaitos. Haluamme edistää kansalaisten hyvinvointia työelämävalmiuksia ja elämänhallintaa. Toteutamme kestävää kehitystä ja monikulttuurisuutta. Opistomme pedagogiikan ytimessä ovat elinikäinen oppiminen, yhteisöllisyys sekä sosiaalinen osallisuus.

Vaasa-opisto on elävä kohtaamispaikka eri-ikäisille ja erilaisista lähtökohdista tuleville ihmisille. Opiston toimintaan osallistuminen tuo vastapainoa työlle sekä antaa mahdollisuuden tavata samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä.

Lukuvuotena 2018-19 Vaasa-opistossa järjestettiin  620 erilaista kurssia, joissa opiskeli 9 200 opiskelijaa.  Opetusta tarjottiin tieto-, taito- ja taideaineista, kielistä sekä tietotekniikasta. Lisäksi Vaasa-opisto järjesti luentoja ja tapahtumia yhdessä muiden organisaatioiden ja järjestöjen kanssa

Vaasa-opisto järjestää aikuisten perusopetusta oppivelvollisuusiän ylittäneille Vaasassa asuville nuorille, joilta puuttuu peruskoulun päättötodistus. Aikuisten perusopetuksen tehtävä on opettaa perustaitoja ja parantaa kielitaitoa.

Vaasa-opisto tarjoaa aikuisten taiteen perusopetusta kuvataiteessa ja käsityössä. Aikuisten taiteen perusopetus on tavoitteellinen opintokokonaisuus, jossa kehitetään opiskelijoiden omaa ilmaisua kuvataiteen tai käsityön keinoin.

Tilojen vuokraaminen

Vaasa-opistolla on vuokrattavana erilaisia tiloja opetukseen, seminaareihin ja kokouksiin. Juhlasalia voi käyttää juhliin. Tiloissa on tietokone ja datatykki. Talossamme on myös kahvio.

Paikoitus
Vaasa-opiston pihassa on pysäköinti sallittua klo 16.00 jälkeen. Kadunvarsipaikoituksessa kiekolla 2h sekä kasarmialueella kiekolla 3h.

Hinnasto ja tilat

Juhlasali, 3.krs. Raastuvankatu 31.
196 henkilölle

 • päiväveloitus (enintään 8 tuntia): 510,01 e
 • tuntiveloitus: 130,32 e
 • viikonloppukorotus la klo 8-18 +25%, la klo 18 – su klo 24 +100%

Auditorio, 2. kerros. Raastuvankatu 31.
60 henkilölle

 • päiväveloitus (enintään 8 tuntia): 282,10 e
 • tuntiveloitus: 101,18 e
 • viikonloppukorotus: la klo 8-18 +25%, la klo 18 – su klo 24 +100%
 • Varatun tilan peruutus on tehtävä vähintään viisi (5) työpäivää ennen tilaisuutta, muuten veloitetaan 17e.

Kasarmialueen liikuntatilat, Artellinkuja 4,

Liikuntatilat on tarkoitettu lähinnä erilaisille jumppa- ja tanssiryhmille, vaikka myös muunlaiset ryhmät ovat tervetulleita.  HUOM! Tiloissa ei ole AV-välineistöä eikä tietokoneita. Isosta salista löytyy head set -mikrofoni. Lisäksi tiloissa on erilaisia soittimia.

 • pieni liikuntasali 10-20 henkilölle
 • iso liikuntasali n. 50 henkilölle (n. 300 m2)

TaiKon, Kasarmi 11, Itäinen Kasarmintori 7-9 .

Tiloja voi vuokrata teatteri- ja tanssityöpajoihin, kursseihin ja luentoihin sekä seminaareihin ja kokouksiin.

 • kahdeksan (8) 60-70 m² kokoista tupaa.
 • päiväveloitus (enintään 8 tuntia): 108,10 e
 • tuntiveloitus: 40,42 e
 • Freelancer-taiteilijat sekä kulttuuri- ja taidealan yhdistykset -50% alennus
 • Varatun tilan peruutus on tehtävä vähintään viisi (5) työpäivää ennen tilaisuutta, muuten varauksesta veloitetaan 17e.
 • Lisätietoja Kasarmi 11. tiloista

Vaasa-opiston kahvio, 1. kerros. Raastuvankatu 31.

 • Jaana Hippula, 0400 665 489,
  Fb: Vaasa opiston kahvila

Lisätiedot ja varaukset:

Vaasa-opiston_tilojen vuokraus_hinnasto_1.1.2018_lukien

 • Palvelusihteeri, Jaana Hippula
  jaana.hippula@edu.vaasa.fi
  040 482 6464
 • Vaasa-opiston palvelupiste
  0400 868 110
  040 198 1261

 

Tietoa henkilökunnalle

Hellewi – sähköinen päiväkirja

 • https://vaasa.opistopalvelut.fi

 

Opettajan Opas 2020-21 Vaasa-Opisto & TaiKon

 

 • Tarjoamme useita tieto- ja taitoaineita opiskeltavaksi ja harrastettavaksi. Meillä voit oppia omaksi iloksesi tai hankkia valmiuksia työelämää varten. Elinikäinen oppiminen kuuluu kaikille.

 • Yleisöluennot ja tapahtumat

 • Aikuisten taiteen perusopetus on tavoitteellinen opintokokonaisuus, jossa kehität omaa ilmaisuasi kuvataiteen tai käsityön keinoin.

 • Koulutus on suunnattu 17-25 -vuotiaille vaasalaisille nuorille, joilta puuttuu peruskoulun päättötodistus.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu, laskutus

Toimipisteet

 • Vaasan toimipiste Raastuvankatu 31, 65100 Vaasa

  Avaa kartta
 • Puutyötilat Kuninkaankartanontie 30, 65380 Vaasa

  Avaa kartta
 • Liikuntatilat Vaasa Artellikuja 4, Vaasa

  Avaa kartta
 • Vähänkyrön toimipiste Vähänkyröntie 11, 66500 Vähäkyrö

  Avaa kartta
 • Laihian toimipiste Laihiantie 39, 66400 Laihia

  Avaa kartta
 • Isonkyrön toimipiste Koulukatu 2, 61500 Isokyrö

  Avaa kartta

Sosiaalinen media