Ohita valikko
Merenkurkun Saaristo kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin.
Ilmakuva, jossa näkyy iso silta

Uutiskirjeet

Ajankohtaiset tiedotteet Merenkurkun saariston maailmanperintökohteesta.

Uutiskirje joulukuu 2021

Tervetuloa lukemaan Merenkurkun uutukaista uutiskirjettä!

Merenkurkun saariston maailmanperintöalueen ajankohtaiset asiat koskettavat monia. Siksi me Metsähallituksella ja Merenkurkun maailmanperintö ry:llä päätimme välittää ne uutiskirjeiden muodossa, joissa kerromme, mitä tapahtuu maailmanperinnön hankkeissa ja hallinnossa. Tämä on ensimmäinen uutiskirje, ja jatkossa pyrimme lähettämään 4 uutiskirjettä vuodessa. Tervetuloa maailmanperintökysymysten mielenkiintoiseen maailmaan!

LUE LISÄÄ MAAILMANPERINTÖKOHTEESTA SIVUSTOILTA HIGHCOASTKVARKEN.ORG OCH MERENKURKKU.FI

Is och vatten

Suunnitteluvaihe Björkö-Panike -vaellusreitin kehittämishankkeessa on loppusuoralla

Suunnitteluvaihe Björkö-Panike -vaellusreitin kehittämishankkeessa on loppusuoralla
Björköstä Panikeseen kulkevaa vaellusreittiä kehitetään yhteistyössä maanomistajien, kuntien ja sidosryhmien kanssa. Hankkeen suunnittelutyö alkoi toden teolla keväällä 2021, kun hankkeen projektipäällikkö Jonna Hagström aloitti suunnitelman yksityiskohtien hiomisen. Jo sitä ennen oli tehty alustavia suunnitelmia vaellusreitin kehittämistarpeiden perusteella.
Kehityssuunnitelmaan sisältyy jo olemassa olevien rakenteiden parannustöitä sekä uusia taukopaikkoja ja rengasreittejä. Suunnitteilla on myös vedenylitysmahdollisuus helpottamaan reitin saariosuudelle pääsyä, ja esteettömän reitistön kehittäminen.
Projektin ensimmäisiä edistysaskelia ovat olleet uusi kalojenkatselulava Bodvattnetin kierrokselle ja osallistava keskustelutilaisuus, jossa halukkaat pääsivät kertomaan omista toiveistaan reittien kehityssuunnitelmaan. Keskustelutilaisuudessa kerätyt tiedot ja toiveet on nyt analysoitu, ja seuraavaksi mahdollisten vaihtoehtojen joukosta valitaan jatkoon ne, jotka vastaavat tunnistettuihin tarpeisiin parhaiten. Niitä päästään toteuttamaan vuosien 2022-2023 aikana.

Lue lisää marraskuussa valmistuneesta kalojenkatselulavasta täältä!

Lohkareita meressä Merenkurkun saaristossa.

Korkearannikon ja Merenkurkun saariston yhteinen hallintosuunnitelma

Kahteen täysin erilaiseen maisemaan mahtuu paljon jääkauden jälkiä. Näiden jälkien ja maankohoamisen myötä Ruotsin Korkearannikko ja Merenkurkun saaristo muodostavat yhteisen maailmanperintökohteen. Nyt Metsähallitus ja Västernorrlandin lääninhallitus tekevät ensimmäistä kertaa yhteisen hallintosuunnitelman maailmanperintökohteelle. Suunnitelma valmistuu vuoden 2022 loppuun mennessä, ja se on voimassa vuoteen 2030 saakka. Vuoden 2022 alkupuolella järjestetään keskustelutilaisuuksia, joissa paikalliset pääsevät vaikuttamaan suunnitelman sisältöön.

Me Metsähallituksella ja yhdistyksellä

Ketkä oikein työskentelevät maailmanperinnön hallinnon ja hankkeiden kanssa?
Merenkurkussa me! 
Lisää maailmanperinnön kasvoja esitellään seuraavassa uutiskirjeessä.

 

Lue/lataa uutiskirje 1-2021 kokonaisuudessa

 

  • Henkilökunta

    Ketkä oikein työskentelevät maailmanperinnön hallinnon ja hankkeiden kanssa? Merenkurkussa me! Lisää maailmanperinnön kasvoja esitellään seuraavassa uutiskirjeessä.