Ohita valikko

Joulutervehdys Strömsöstä

Teksti: Susanna Ström-Wilkinson/Yle
Kuvia: Carina Ahlskog/Yle

Strömsön vuodesta 2023 tuli maukas, kestävä ja tasapainoinen

Strömsö on sekoitus uutta ja vanhaa, trendejä ja traditioita, sen päätimme jo ennen aivan ensimmäistä jaksoa yli 20 vuotta sitten. Joka vuosi tasapainottelemme sen suhteen, missä määrin näitä kumpaakin on mukana – on löydettävä oikeat mittasuhteet. Vuodesta 2023, joka on pian loppusuoralla, tuli ainakin meidän mielestämme melko tasapainoinen sekoitus uutta ja perinteistä.

Oskarista tuli Strömsön kokki

Oskar Mendelin ilmestyi ruutuun vuoden alussa. Kun hän ei kokkaa Strömsön keittiössä, hän työskentelee ravintola Hejmissä. Erityisen hauskaa tässä on se, että Oskar on kotoisin Vaasasta – yritämme kaikki kai vetää vähän kotiin päin.

Uusi kokki tuo mukanaan myös uudet maut. Oskar pitää pohjoismaisista mauista, ja hän on valmistanut perunapyöryköitä sokeroitujen puolukoiden kanssa mutta myös välimerellisen aterian ja aasialaista pyttipannua. Vaihtelu ja monipuolisuus ovat parhaita mausteita.

Matias Jungar ja Oskar Mendelin leipoavat Strömsön keittiössä.

Hanna toi mukanaan kestävämmän garderobin

Tekstiilijäte on kasvava maailmanlaajuinen ongelma. Meidän kaikkien on mietittävä tarkasti suhtautumistamme vaatteisiin ja muotiin. Aika, jolloin ostimme vaatteita ja heitimme niitä pois vain muutaman käyttökerran jälkeen, on lopullisesti ohi.

Ompelija Hanna Enlund on syksyn mittaan antanut meille useita hyviä vinkkejä, kuinka voimme muuttaa suhtautumistamme jo kaapissamme oleviin vaatteisiin ja pidentää niiden käyttöikää.

Hanna Enlund ja Elin Skagersten-Ström.

Anna-Karin sai meidät tasapainottelemaan

”Ellet pysy pystyssä, kaadut ja satutat itsesi”, sanoi PT Anna-Karin Siegfrids, joka ilmestyi ruutuun syksyllä. Se on tyly fakta, jolle voi tehdä jotain vain yhdellä tavalla, nimittäin vahvistamalla kehon lihaksia ja harjoittamalla tasapainoa.

Monet Strömsön katsojista selvästi tarttuivat tilaisuuteen ja alkoivat harjoitella, koska Anna-Karinin harjoitusohjelma on yksi syksyn luetuimmista artikkeleistamme.

Anna-Karin Siegfrids ja Nicke Aldén.

Joulu on taas – sekoitus trendejä ja traditioita

Paras lopputulos syntyy yhdistämällä uutta ja vanhaa, ja siinä mielessä joulu ja Strömsö ovat melko samanlaisia. On vain löydettävä oikea tasapaino.

Meidän kaikkien on tehtävä rohkeita päätöksiä siitä, mitä joulunviettotapoja kannattaa säästää ja mistä tulisi luopua. Emme voi hankkia säkkikaupalla lahjoja tai liittää pyhien viettoon valtavia odotuksia, jos haluamme joulusta nykyajattelun mukaisesti kestävän ja rauhallisen. Kuten tiedämme, taatelikakkua ei voi sekä syödä että säästää.

Hyvää Joulua!

Vaasan joulu