Ohita valikko
Nuoret opiskelee

Opiskelu Vaasassa - kuusi korkeakoulua

Vaasa on opiskelupaikkaa etsivän taivas. Kuudessa korkeakouluyksikössä on tarjolla kymmenien eri alojen tutkintoja suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Meillä on siis mistä valita! Tutustu korkeakouluesittelyihin ja siihen, mitä vaihtoehtoja Vaasalla on tarjota. Tarkempia lisätietoja löydät korkeakoulujen sivuilta.

Opiskelun lisäksi saat hengailla takuulla Suomen kauneimmalla kampuksella, meren rannalla. Vaasassa koko opiskelijayhteisö on harvinaislaatuisen tiivis. Tervetuloa haalarikansalaiseksi intohimoiseen, energiseen ja merelliseen Vaasaan!

Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto kouluttaa vastuullisia ja kansainvälisesti suuntautuneita johtajia ja asiantuntijoita. Voit opiskella kauppatieteitä, tekniikkaa, hallintotieteitä sekä viestintätieteitä. Yliopistosta valmistuu uudella tavalla ajattelevia ja ennakkoluulottomia suunnannäyttäjiä. Vaasan yliopiston kampus sijaitsee Palosaarella meren ääressä vain kävelymatkan päässä Vaasan kaupungin keskustasta.

 

Lue lisää: Opiskelijaksi – Vaasan yliopisto

Hanken Svenska handelshögskolan

Hanken Svenska handelshögskolan toimii vahvasti Vaasassa. Täällä voi opiskella mm. kauppatieteiden kandidaatin, maisterin tai tohtorin tutkinnon kansainvälisessä ja arvostetussa yliopistossa. Et voi valita väärin, jos olet kiinnostunut kauppatieteistä. Tiesitkö, että Hanken on yksi vanhimmista kauppatieteisiin painottuvista korkeakouluista pohjoismaissa sekä yksi Suomen kansainvälisimmistä yliopistoista?

Lue lisää: Tervetuloa Hankenille!

Åbo Akademi

Åbo Akademi Vaasassa sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Voit opiskella esim kasvatustiedettä luokan- tai aineopettajaksi tai opiskella yhteiskuntatieteitä painottuen erityisesti valtiotieteeseen sisältäen sekä mediaa että viestintää. Åbo Akademi tarjoaa sinulle myös mainion mahdollisuuden ottaa toinen kotimainen kieli haltuusi.

Lue lisää: Åbo Akademi

Helsingin yliopisto

Oikeustiedettä Vaasassa? Onnistuu, ja vieläpä kaksikielisenä. Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa Vaasassa voi opiskella oikeusnotaarin koulutusohjelmassa alemman oikeusnotaarin tutkinnon sekä oikeustieteen maisterin koulutusohjelmassa ylemmän oikeustieteen maisterin tutkinnon.

Lue lisää: Vaasan oikeustieteellinen koulutus – Helsingin yliopisto

Vaasan ammattikorkeakoulu

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK on ajan hermolla ja kouluttaa insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, sosionomeja ja terveydenhoitajia suomen ja englannin kielellä. Energiateknologia ja kansainvälisyys ovat avainsanoja, kun puhutaan vamkkilaisten erityisosaamisesta.

Lue lisää: Hakijalle – VAMK

Yrkeshögskolan Novia

Yrkerhögskolan Novia on ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu, jossa voi opiskella vaikka mitä: insinööri, tradenomi, kätilö, sairaanhoitaja, bioanalyytikko, röntgenhoitaja tai vaikkapa sosionomi. You name it! Noviasta valmistuneet ovat kovaa valuuttaa pohjoismaisilla työmarkkinoilla ruotsin kielen osaamisensa vuoksi.

Lue lisää: Yrkeshögskolan Novia

  • Vaasassa sinun on mahdollista rakentaa itsellesi unelmiesi ura, opiskella unelmiesi alaa, seikkailla meren rannoilla, nauttia kulttuurista sekä saada energiaa harrastuksista.

  • Ei ole ihme, että Vaasan katukuva vaikuttaa nuorekkaalta - joka viides vastaantulija on korkeakouluopiskelija!

  • Huipputekijöille huippuduunia! Täällä Vaasan seudulla tarvitaan monenlaisia osaajia juuri nyt. Tutustu Vaasan seudun tarjoamiin uusiin uramahdollisuuksiin.