Ohita valikko

Työllistyminen Vaasassa

Huipputekijöille huippuduunia! Täällä Vaasan seudulla tarvitaan monenlaisia osaajia ihan koko ajan. Kiinnostaako sinua valmistumisen jälkeen kansainvälinen ura energia-alalla? Oletko kenties vasta valmistunut terveydenhoitoalalle ja haluat päästä tekemään työtä mielenkiintoisessa työympäristössä? Tutustu Vaasan seudun tarjoamiin uusiin uramahdollisuuksiin.

Vaasa on pohjolan energiapääkaupunki. Valmistumisen jälkeen sinulla on siis upeat mahdollisuudet työllistyä Vaasan alueen yrityksiin. Useat yritykset ja organisaatiot tarjoavat myös harjoittelupaikkoja ja kesätöitä korkeakouluopiskelijoille, jolloin sinulla on täydellinen mahdollisuus kurkistaa työelämään ja saada jalka oven väliin jo opiskelun aikana.

Vaasan seudulla työttömyys on Suomen alhaisimpia. Työpaikat eivät rakennu ainoastaan yhden tehtaan tai sektorin varaan, vaan elinkeinorakenne on varsin monipuolinen, ja työpaikkoja on tarjolla monella alalla. Täällä on myös keskimääräistä paremmat mahdollisuudet vakituiseen työpaikkaan.

Vaasassa puhutaan yli sataa kieltä. Tämä vaikuttaa myös siihen, että työpaikalla saatetaan käyttää useampaa kieltä. Monissa yrityksissä kansainvälisyys näkyy ja kuuluu selkeästi, esimerkiksi työkieli onkin englanti suomen tai ruotsin sijaan. Täällä pääsee tekemään töitä muista kulttuureista tulleiden työkavereiden kanssa.

Tulotaso on lähes pääkaupunkiseudun tasolla, mutta asumiskustannusten jälkeen elämiseen jää huomattavasti enemmän rahaa.

Suurin työllistävä ala on energiateknologia, joka antaa elannon yli 13 000 seudun asukkaalle. Alalla on työmahdollisuuksia monen alan ammattilaiselle, ei ainoastaan insinööreille. Seudun energia-alan menestystarinasta voit lukea EnergyVaasan verkkosivuilta. Energiateknologiayritykset tarjoavat opiskelijoille myös loistavia mahdollisuuksia tutustua alueen työmahdollisuuksiin Energy Academyn kautta.

Julkinen sektori on luonnollisesti myös suuri työllistäjä. Vaasan kaupunki ja Pohjanmaan hyvinvointialue ovat suurimmat julkisen puolen työllistäjät.

Harjoittelumahdollisuudet opiskelujen aikana

Alueen yritykset ja kunnat etsivät jatkuvasti motivoituneita opiskelijoita harjoitteluun opintojen aikana. Vaasasta löytyykin kattavasti eri kokoisia yrityksiä ja organisaatioita, jotka ovat valmiita tarjoamaan opiskelijoille kattavan katsauksen siihen, millaisia työllistymismahdollisuuksia Vaasan alueella on.

Harjoittelun avulla saat kurkistettua työelämään ja saat kokemusta oman alan työmahdollisuuksista. Harjoittelu voi avata ovia kohti unelmiesi työpaikkaa!

Energia-alan harjoittelupaikkojen lisäksi tarjolla on esimerkiksi hallintotieteiden, kauppatieteiden, sosiaali- ja terveysalan, oikeustieteiden ja viestintätieteiden opiskelijoille suunnattuja harjoittelupaikkoja. Harjoittelupaikkoja kannattaa kysyä itse alueen työnantajilta.

Useilla korkeakouluilla on käytössä harjoittelutuki (harjoitteluvoucher tai -seteli), jota voi hakea opintojen aikana harjoittelua varten. Korkeakoulut haluavat tukea harjoittelupaikkojen saamista maksamalla tukea opiskelijan palkanneelle yritykselle. Tarkistathan siis korkeakoulusi sivuilta, onko sinun mahdollista hakea harjoittelutukea.

Työllistyminen opintojen jälkeen

Vaasassa tarvitaan monen alan osaajia! Valmistumisen jälkeen sinun on mahdollista löytää koulutustasi vastaavia työpaikkoja useista Vaasan alueen yrityksistä.

Pohjolan energiapääkaupunkina Vaasassa on jatkuva tarve vastavalmistuneille osaajille. Suurin työllistävä ala on energiateknologia, joka antaa elannon yli 13 000 seudun asukkaalle. Alalla on työmahdollisuuksia monen alan ammattilaiselle, ei ainoastaan insinööreille. Seudun energia-alan menestystarinasta voit lukea EnergyVaasan verkkosivuilta.

Julkinen sektori on luonnollisesti myös suuri työllistäjä. Vaasan kaupunki ja Pohjanmaan hyvinvointialue ovat suurimmat julkisen puolen työnantajat.

Vaasassa valmistuneet opiskelijat työllistyvät hyvin! Esimerkiksi valtakunnallisessa uraseurannassa Vaasan yliopistosta valmistuneista 97 prosenttia oli vastaushetkellä työelämässä. Vaasan ammattikorkeakoulu on teettänyt selvityksen, jonka mukaan vuonna 2021 VAMKista valmistuneilla oli Suomen pienin työttömyysaste, 2,7 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että lähes jokainen kyseisenä vuonna valmistunut on työllistynyt.

  • Vaasa on opiskelupaikkaa etsivän taivas. Kuudessa korkeakouluyksikössä on tarjolla kymmenien eri alojen tutkintoja suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

  • Vaasassa sinun on mahdollista rakentaa itsellesi unelmiesi ura, opiskella unelmiesi alaa, seikkailla meren rannoilla, nauttia kulttuurista sekä saada energiaa harrastuksista.

  • Ei ole ihme, että Vaasan katukuva vaikuttaa nuorekkaalta - joka viides vastaantulija on korkeakouluopiskelija!