Ohita valikko

Töitä viihtyvyyden lisäämiseksi

Kunnianhimoisia suunnitelmia ja hyviä tekoja joukkoliikenteen ja viheralueiden kehittämiseksi. Pyöräilymahdollisuuksien edistämistä unohtamatta. Onkilahden puisto on kuin varkain kehittynyt yhdeksi kaupungin sykkivistä sydämistä, mutta sen kehittäminen näyttää jatkuvan edelleen, uusimpana todisteena kesällä avattava lasten liikennepuisto.

Tämä on vain pieni osa kokonaisuutta, sillä kaupungissa liikkuvan on lähes mahdotonta sulkea silmiään biokaasulla kulkevan joukkoliikenteen ja laajentuvan pyöräbaanaverkoston rakentamisen motiiveista. Kehitys näyttää kulkevan vääjäämättömästi kohti entistäkin viihtyisämpää ja hiilineutraalia kaupunkia. 

 
Teemme yhdessä työtä viihtyisän asuinympäristön ja sujuvan arjen puolesta.

Jukka Talvi , kuntatekniikan johtaja | Vaasan kaupunki

Uusia todisteita löytyy myös kaupungin hyvistä teoista työntekijöilleen. Tänä syksynä on otettu käyttöön esimerkiksi työsuhdepyöräetu, jonka työntekijät ovat innolla ottaneet osaksi onnellista arkeaan.

Ratkaisevaksi johtolangaksi näyttää kuitenkin osoittautuvan itse kuntatekniikan johtaja, Jukka Talvi. Hänelle hyvien tekojen tekeminen ei ole vain työtä vaan myös iso osa vapaa-aikaa. Jukka aikoo nimittäin ensi kesänä pyöräillä hyväntekeväisyyden nimissä Pariisiin ja kerätä rahaa syöpäsairaiden lasten auttamiseen.

Reissun organisoi Team Rynkeby ja hetkinen… kaupunki on mukana tukijoukoissa, ei vain kannustamassa työntekijäänsä pyöräilyurakassa, vaan myös tukemassa matkan päätarkoitusta, eli syöpäsairaita lapsia. 

Eivätkä hyvät teot rajoitu vain kaupunkiympäristön kehittämiseen.
Ei. Vaasassa hyviä tekoja tehdään tuhansittain. Pieniä ja suuria, läheisille ja tuntemattomille. Kaupunkilaiset jopa keräävät hyvät tekonsa laskuriin: vuosihyviätekoja.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen

Monikielisessä ja kansainvälisessä kaupungissa meren äärellä on kulttuuria, tapahtumia, harrastusmahdollisuuksia ja elämyksiä kaikille aisteille. Tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki 2020-luvulla sekä kasvattaa työpaikkojen ja asukkaiden määrää. Tässä on tärkeässä roolissa aiesopimusvaiheessa oleva akkuteollisuuden toimijoiden keskittymä GigaVaasa-alueelle.

Henkilöstömäärä: 3400

vaasa.fi