Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Nainen meren äärellä

Vaasan kaupungin avoimet työpaikat

Vaasan kaupunki on alueen suurin työnantaja ja tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisille ammattilaisille.

Tarvitsemme jatkuvasti uusia osaajia – työntekijöitä, sijaisia ja harjoittelijoita. Kaupungille voi tulla myös kesätöihin, siviilipalvelukseen, palkkatuettuun työhön tai tutustumaan työelämään. Tarjolla on monipuolisesti eri alojen työtehtäviä sairaanhoitajasta liikuntapaikkojen hoitajaan ja sihteeristä lavastajaan. Tutustu Vaasan kaupungin avoimiin työpaikkoihin Kuntarekryssä.

Asiakaslähtöinen, innovatiivinen ja verkostomainen organisaatiokulttuurimme luo pohjan yhdessä tekemisen meiningille. Työnantajana panostamme valmentavaan johtamiseen ja henkilöstön hyvinvointiin.

Työ kaupungilla

Töitä hyvän arjen tekijöille

Mahdollisuus luoda asukkaille viihtyisä ja turvallinen arki on asia, jota moni meillä työskentelevä arvostaa työssään. Vaasan kaupungin työntekijänä teet merkityksellistä työtä: olet mukana tekemässä Vaasasta kaupunkia, jossa ihmisten on hyvä elää, työskennellä ja opiskella.

Lähtökohtanamme on saada paras potentiaali esiin työyhteisöissämme rohkaisemalla ja tukemalla, sen vuoksi satsaamme esimiestyöhön ja valmentavaan johtamiseen.

Työyhteisöllemme tärkeät teemat tulevat esiin yhteisissä arvolupauksissamme, joissa sitoudumme toimimaan tavoitteellisesti, arvostamaan ja kehittämään itseämme sekä kuuntelemaan ja kannustamaan muita (Työntekijän arvolupaus 2019).

Mukavien työkavereiden lisäksi tarjoamme työsuhde-etuina muun muassa liikuntaa ja kulttuuria sekä muita mainioita etuja, jotka takaavat menestyksekkäitä urapolkuja:

• näköalapaikan kunta-alan tehtäviin asiakaslähtöisessä, innovatiivisessa ja verkostomaisessa työyhteisössä
• monipuolisesti laadukkaita koulutuksia, perehdytystä, valmennusohjelmia ja mahdollisuuden työkiertoihin oman osaamisen kehittämiseksi
• liikunnan iloa ilmaisilla Vireä Vaasa -jumpilla ja kuntokampanjoilla sekä alennuksia pääsymaksuista kuntosaleille ja uimahalliin
• edullisia kulttuurielämyksiä teatterinäytöksissä, konserteissa, museoissa ja monissa tapahtumissa
• kattavat työterveyspalvelut Vaasan Aluetyöterveydessä, missä panostetaan erityisesti työntekijöidemme hyvinvoinnin seurantaan ja edistämiseen
• tasapainoa työlle ja vapaa-ajalle, jotta elämä olisi muutakin kuin työtä! Pyrimme pitämään työajat säännöllisinä ja useilla aloilla on mahdollisuus joustaviin järjestelyihin.

Tervetuloa töihin Vaasan kaupungille!

Näin haet meille töihin

Vaasan kaupungin kaikki avoimet työpaikat löydät Kuntarekry-palvelusta. Hakeminen vakituisiin ja määräaikaisiin tehtäviin sekä sijaisuuksiin tapahtuu myös Kuntarekryssä.

Palkkatukityöhön, työkokeiluun ja kuntouttavaan työtoimintaan haetaan kaupungin omia kanavia pitkin. Voit lukea näistä lisää Tukea työllistymiseen -osiossa.

Vaasan kaupungilla työskentelee 6000 työntekijää, joista on:

 • vakituisia työntekijöitä 5000
 • määräaikaisia työntekijöitä 1000
 • eri ammattinimikkeitä 667

Näin rekrytoimme vuonna 2019:

 • Työpaikkoja 577
 • Vakinaisia 379, määräaikaisia 198
 • Hakijoita 4742 (joista naisia 74 % ja miehiä 26 %)
 • Virkoja 194, työsuhteita 383
 • Äidinkielijakauma: Suomi 66 %, ruotsi 27 %, muu 7 %
 • Erilaisia nimikkeitä 132
 • Rekrytoinnit joissa käytetty anonyymia hakua 13

Tukea työllistämiseen

Palkkatukityöhön, työkokeiluun ja kuntouttavaan työtoimintaan haetaan kaupungin omia kanavia pitkin. Voit lukea näistä lisää työllistämispalveluiden sivulta.

Anonyymi rekrytointi

Pyrimme kasvattamaan henkilöstön monimuotoisuutta kiinnittämällä enemmän huomiota eritaustaisten ja eri elämäntilanteissa olevien rekrytointiin ja työllistämiseen. Suosimme anonyymia rekrytointia.

Ovemme ovat avoinna eri taustoista tuleville – uskomme, että monimuotoisuus on rikkaus, mikä huomioidaan myös työtapoja ja palveluita kehittäessä.

Anonyymi rekrytointi tarkoittaa, että hakijan henkilötiedot eivät näy hakemuksissa, kun esimies käy läpi potentiaalisia ehdokkaita haastattelua varten. Nähtävillä oleva tieto, kuten kokemus, kannustaa kiinnittämään huomiota tehtävässä vaadittavaan ja kaupungin strategian kannalta olennaiseen osaamiseen. Anonyymius vähentää muun muassa sukupuoli- ja ikäsyrjintää.

Rekrytointipalvelut

Vaasan kaupungin rekrytointipalvelut tukee työnhakijoita ja kaupungin eri palvelualueita rekrytointiin liittyvissä asioissa. Jos sinulla on jotakin kysyttävää kaupunkimme rekrytoinnista, voit olla yhteydessä rekrytointiyksikköömme rekrytointi@vaasa.fi

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Rekrytointipalvelut

Rekrytointipalveluiden aukioloaika

 • Avoinna arkisin klo 7:30-11:00 sekä 12:00-15:00

Ota yhteyttä