Ohita valikko
Nainen meren äärellä

Vaasan kaupungin avoimet työpaikat

Vaasan kaupunki on alueen suurimpia työnantajia ja tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisille ammattilaisille.

Tarvitsemme jatkuvasti uusia osaajia – työntekijöitä, sijaisia ja harjoittelijoita. Kaupungille voi tulla myös kesätöihin, siviilipalvelukseen, palkkatuettuun työhön tai tutustumaan työelämään. Tarjolla on monipuolisesti eri alojen työtehtäviä opettajasta liikuntapaikkojen hoitajaan ja sihteeristä lavastajaan. Tutustu Vaasan kaupungin avoimiin työpaikkoihin Kuntarekryssä.

Asiakaslähtöinen, innovatiivinen ja verkostomainen organisaatiokulttuurimme luo pohjan yhdessä tekemisen meiningille. Työnantajana panostamme valmentavaan johtamiseen ja henkilöstön hyvinvointiin.

Työ kaupungilla

Töitä hyvän arjen tekijöille

Mahdollisuus luoda asukkaille viihtyisä ja turvallinen arki on asia, jota moni meillä työskentelevä arvostaa työssään. Vaasan kaupungin työntekijänä teet merkityksellistä työtä: olet mukana tekemässä Vaasasta kaupunkia, jossa ihmisten on hyvä elää, työskennellä ja opiskella.

Lähtökohtanamme on saada paras potentiaali esiin työyhteisöissämme rohkaisemalla ja tukemalla, sen vuoksi satsaamme esimiestyöhön ja valmentavaan johtamiseen.

Työyhteisöllemme tärkeät teemat tulevat esiin yhteisissä arvolupauksissamme, joissa sitoudumme toimimaan tavoitteellisesti, arvostamaan ja kehittämään itseämme sekä kuuntelemaan ja kannustamaan muita (Työntekijän arvolupaus 2019).

Mukavien työkavereiden lisäksi tarjoamme työsuhde-etuina muun muassa liikuntaa ja kulttuuria sekä muita mainioita etuja, jotka takaavat menestyksekkäitä urapolkuja:

 • näköalapaikan kunta-alan tehtäviin asiakaslähtöisessä, innovatiivisessa ja verkostomaisessa työyhteisössä
 • Epassin kulttuuri- ja liikuntaedun,
 • monipuolisesti laadukkaita koulutuksia, perehdytystä, valmennusohjelmia ja mahdollisuuden työkiertoihin oman osaamisen kehittämiseksi
 • liikunnan iloa ilmaisilla Vireä Vaasa -jumpilla ja kuntokampanjoilla sekä alennuksia pääsymaksuista kuntosaleille ja uimahalliin
 • edullisia kulttuurielämyksiä teatterinäytöksissä, konserteissa, museoissa ja monissa tapahtumissa
 •  kattavat työterveyspalvelut TT-Botniassa, missä panostetaan erityisesti työntekijöidemme hyvinvoinnin seurantaan ja edistämiseen
 •  tasapainoa työlle ja vapaa-ajalle, jotta elämä olisi muutakin kuin työtä! Pyrimme pitämään työajat säännöllisinä ja useilla aloilla on mahdollisuus joustaviin järjestelyihin.

Tervetuloa töihin Vaasan kaupungille!

Näin haet meille töihin

Vaasan kaupungin kaikki avoimet työpaikat löydät Kuntarekry-palvelusta. Hakeminen vakituisiin ja määräaikaisiin tehtäviin sekä sijaisuuksiin tapahtuu myös Kuntarekryssä.

Palkkatukityöhön, työkokeiluun ja kuntouttavaan työtoimintaan haetaan kaupungin omia kanavia pitkin. Voit lukea näistä lisää Tukea työllistymiseen -osiossa.

Vaasan kaupungilla työskentelee 3500 työntekijää.

Näin rekrytoimme vuonna 2021:

 • Työpaikkoja 792
 • Vakinaisia 463, määräaikaisia 329
 • Hakijoita 6108 (joista naisia 70% ja miehiä 30 %)
 • Virkoja 227, työsuhteita 565
 • Äidinkielijakauma: Suomi 64 %, ruotsi 29 %, muu 7 %
 • Erilaisia nimikkeitä 215
 • Rekrytoinnit joissa käytetty anonyymia hakua 16

Tukea työllistämiseen

Palkkatukityöhön, työkokeiluun ja kuntouttavaan työtoimintaan haetaan kaupungin omia kanavia pitkin. Voit lukea näistä lisää työllistämispalveluiden sivulta.

Anonyymi rekrytointi

Pyrimme kasvattamaan henkilöstön monimuotoisuutta kiinnittämällä enemmän huomiota eritaustaisten ja eri elämäntilanteissa olevien rekrytointiin ja työllistämiseen. Suosimme anonyymia rekrytointia.

Ovemme ovat avoinna eri taustoista tuleville – uskomme, että monimuotoisuus on rikkaus, mikä huomioidaan myös työtapoja ja palveluita kehittäessä.

Anonyymi rekrytointi tarkoittaa, että hakijan henkilötiedot eivät näy hakemuksissa, kun esimies käy läpi potentiaalisia ehdokkaita haastattelua varten. Nähtävillä oleva tieto, kuten kokemus, kannustaa kiinnittämään huomiota tehtävässä vaadittavaan ja kaupungin strategian kannalta olennaiseen osaamiseen. Anonyymius vähentää muun muassa sukupuoli- ja ikäsyrjintää.

Rekrytointipalvelut

Vaasan kaupungin rekrytointipalvelut tukee työnhakijoita ja kaupungin eri palvelualueita rekrytointiin liittyvissä asioissa. Jos sinulla on jotakin kysyttävää kaupunkimme rekrytoinnista, voit olla yhteydessä rekrytointiyksikköömme rekrytointi@vaasa.fi

Työllisyyden ekosysteemi

Pohjanmaan ELY-keskus on kevään 2020 aikana alkanut rakentaa työllisyyden ekosysteemiä, jonka tavoitteena on saada alueellinen yhteistyömalli työllisyyden kokonaisvaltaiseen hoitoon. Yhteinen verkostomainen toimintamalli palvelee paremmin julkista ja yksityistä sektoria sekä tarjoaa työnhakijalle selkeämmän polun työllistymisen palveluihin.

Yhteistyöverkosto tukee työnhakijaa

Työllisyyden ekosysteemin keskeisenä ajatuksena on verkostomainen yhteistyö. Työnhakijalle tarjotaan aktiivisesti eri vaihtoehtoja työn, yrittäjyyden, koulutuksen ja arjen hallinnan palveluita yhdessä eri toimijoiden kanssa. Työllisyyden ekosysteemin toteuttamiseen on valittu neljä kehitettävää palvelupolkua; pitkäaikaistyöttömät ja osatyökykyiset, nuoret, maahanmuuttajat sekä irtisanotut.

Pohjanmaan ELY-keskus, TE-toimisto ja Vaasan kaupunki ovat kutsuneet alueen kaikki keskeiset toimijat mukaan mm. Pohjanmaan liitto, KELA, Vaasan sairaanhoitopiiri, koulutusorganisaatiot, kehitysyhtiö, yrittäjäjärjestö, Pohjanmaan kauppakamari, 3. sektori, jotta palvelupolkujen rakentaminen on mahdollista. Ekosysteemin toiminnassa tavoitteena on kehittää asiakasryhmien nopeita palvelupolkuja työllistymiseen siten, että asiakasta ei päästetä putoamaan polulta hänen siirtyessään esim. palvelusta tai organisaatiosta toiseen.

Lisätietoja antavat:

Työllisyyden ekosysteemin projektipäällikkö Mira Pihlaja, p. 040 484 1355, s-posti:  mira.pihlaja@vaasa.fi

Pohjanmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Timo Saari, p. 0295 028 501

Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry, p. +358 40 540 5412

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Rekrytointipalvelut

Rekrytointipalveluiden aukioloaika

 • Avoinna arkisin klo 7:30-11:00 sekä 12:00-15:00

Ota yhteyttä

Sosiaalinen media

Tarvitsemme huipputiimiimme vahvistusta. Olisitko se sinä tai joku tuttusi? 🧐 Haemme erityisopettajaa ajalle 1.9.2022-31.8.2023 Vamiaan. 🍀 Erityisopettajan tehtäviin kuuluu pienryhmä- ja yksilöopetuksen lisäksi erityisen tuen tarpeessa olevien opiskelijoiden tuen koordinointi, yhteistyö opiskelijoiden, huoltajien ja opettajien sekä opetusta tukevien toimintojen kanssa. 🎯 Arvostamme erityisopetuksen ja ammatillisen koulutuksen tuntemusta sekä yhteistyökykyä moniammatillisissa verkostoissa ja osana työyhteisöä. Tutustu tehtävään tarkemmin ja hae paikkaa viimeistään 26.8. ⏳ https://bit.ly/3w4O3yN #vaasa #vaasankaupunki #rekrytointi #työpaikat #maailmanonnellisinkaupunki Vi behöver förstärkning till vårt toppenteam. Kan det vara du eller någon du känner? 🧐 Vi söker en speciallärare för tiden 1.9.2022-31.8.2023 till Vamia. 🍀 Till speciallärarens uppgifter hör utöver undervisning i mindre grupper och individuellt att koordinera stödet för studerande som är i behov av särskilt stöd , samarbeta med studerande, vårdnadshavare och lärare samt funktioner som stöder undervisningen. 🎯 Vi värdesätter kännedom om specialundervisning och yrkesutbildning samt samarbetsförmåga i yrkesövergripande nätverk och som en del av arbetsgemenskapen. Bekanta dig närmare med uppgiften och sök platsen senast 26.8. ⏳ https://bit.ly/3SOBNMO #vasa #vasastad #rekrytering #arbetsplatser #världenslyckligastestad
15.08.2022 - 07:00

RekryVaasa

🦋Haluaisitko vaikuttaa työlläsi aidosti ihmisen arkeen?🦋 Vaasan kaupungin nuorisopalvelut hakee erityisnuoriso-ohjaajaa määräaikaiseen sijaisuuteen ajalle 1.9.2022-31.3.2023. Vaasan kaupungilla on ollut etsivää nuorisotyötä vuodesta 2011 valtion avustuksella. 💑 Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori ja auttaa hänet sellaisten palvelujen ja muun tuen piiriin, joilla edistetään hänen kasvuaan ja itsenäistymistään sekä pääsyään koulutukseen ja työmarkkinoille💑 💗 Liity joukkoomme tekemään työtä, jolla on merkitystä!💗 Lue lisätietoja ja hae viimeistään 25.8.2022 👉 https://bit.ly/3QDz0E9 #vaasa #rekrytointi #nuoret #maailmanonnellisinkaupunki *** 🦋 Vill du på riktigt påverka människors vardag genom ditt arbete? 🦋 Vasa stads ungdomsservice söker en specialungdomsledare till tidsbundet vikariat för tiden 1.9.2022-31.3.2023. Vasa stad har haft uppsökande ungdomsarbete sedan år 2011 med hjälp av statsunderstöd. 💑 Det uppsökande ungdomsarbetets uppgift är att nå unga som är i behov av stöd och att hjälpa dem att anlita sådana tjänster och övrigt stöd som främjar deras tillväxt och självständighetsprocess och som bidrar till deras möjligheter till utbildning och till inträde på arbetsmarknaden. 💑 💗Kom med i vår grupp och utför ett meningsfullt arbete! 💗 Läs mera och sök senast 25.8.2022👉 https://bit.ly/3QmMjJp #vasa #rekrytering #ungdomar #världenslyckligastestad
12.08.2022 - 12:00

RekryVaasa

Olisiko tässä sinulle uusi ura? ⭐ 💦Vaasan Vesi hakee johtajaa vakinaiseen virkaan! 💎Liikelaitoksen johtajan tehtävässä johdat ja kehität Vaasan Veden toimintaa johtokunnan alaisuudessa, huolehdit talous- ja henkilöstöhallinnosta sekä sisäisen valvonnan järjestämisestä. Teet yhteistyötä muiden kaupunkiympäristön tulosalueiden kanssa ja olet myös osa toimialan johtoryhmää. 💙Tarjoamme monipuolisen työn, jossa on mahdollisuus itsenäiseen työskentelyyn ja toiminnan kehittämiseen yhdessä sitoutuneen ja ammattitaitoisen henkilöstön kanssa. ⭐️Jos kiinnostuit, tutustu tehtävään tarkemmin ja hae paikkaa viimeistään 26.8: 👉https://bit.ly/3vMHDVb #vaasa #rekrytointi #MaailmanOnnellisinKaupunki ************************'' Skulle det här kunna vara en ny karriär för dig? ⭐️ 💦Vasa Vatten söker en direktör till en ordinarie tjänst. 💎I uppgiften som affärsverksdirektör leder och utvecklar du Vasa Vattens verksamhet underställd direktionen, sköter ekonomi- och personalförvaltningen samt ordnandet av den interna kontrollen. Du samarbetar med stadsmiljösektorns övriga resultatområden och du ingår också i sektorns ledningsgrupp. 💙Vi erbjuder dig ett mångsidigt arbete, där det är möjligt att arbeta självständigt och utveckla verksamheten tillsammans med en engagerad och yrkeskunnig personal. ⭐️Är du intresserad, så bekanta dig närmare med uppgiften och sök platsen senast 26.8. 👉https://bit.ly/3bEHRqs #vasa #rekrytering #VärldensLyckligasteStad
08.08.2022 - 11:00

RekryVaasa