Ohita valikko
Mustikanpoimiminen

Elintarvikevalvonnan ajankohtaista

Infokirje 1/2024, 27.5.2024

Hei, Tässä on Vaasan kaupungin elintarvikevalvonnan infokirje, joka lähetetään säännöllisesti vuodesta 2024 alkaen. Infokirje koskee elintarviketoimintoja ja sisältää ohjeita, vinkkejä ja ajankohtaisia asioita. Infokirje on tarkoitettu tukemaan Teidän työtänne.

Omavalvonta ja omavalvonnan kirjaukset on elintarviketoiminnoissa pakollista. Katso liitteenä oleva dokumentti ”Omavalvonnan kirjanpito”. Liite 1/2024 Omavalvonnan kirjanpito

Ilmoittakaa meille, jos haluatte päivittää organisaationne sähköpostiosoitteen. Jos on kysyttävää, ottakaa yhteyttä sähköpostitse elintarvikevalvonta@vaasa.fi.

Lisätietoa:
Lisätietoa Ruokaviraston internetsivuilta: Omavalvonta
Oiva-tarkastusten ohje kokonaisuudessaan: Oiva-ohjeet

Infokirjeet elintarviketoimijoille

Kevään 2024 aikana elintarvikevalvonta aloittaa infokirjeiden lähettämisen rekisteröityjen ja hyväksyttyjen elintarviketoimintojen toimijoille. Infokirjeet lähetetään sähköpostitse ja niissä on hyödyllistä tietoa elintarviketoimijoille. Mikäli sähköpostiosoitteesi on vaihtunut, tai sinulle ei tule infokirjettä, ole yhteydessä elintarvikevalvontaan elintarvikevalvonta@vaasa.fi päivittääksesi yhteystiedot. Ensimmäinen infokirje suunnitellaan lähetettäväksi toukokuussa -24.

Ilmainen seminaari anniskelu- ja vähittäismyyntipaikoille

Paikka: Ympäristöosasto, Senaatinkatu 1B, 2. krs (kaupungintalo,
sisäänkäynti Vaasanpuistikon puolelta), Vaasa
Aika: torstai 23.11.2023 klo – kl. 14 – 16

Kutsu seminaariin löytyy täältä: Seminaari anniskelu- ja vähittäismyyntipaikoille marraskuu 2023

Sairastumis- ja haittailmoitus sähköisesti
20.4.2023

Nyt pystyt tekemään sairastumis- ja haittailmoitukset sähköisesti ilppa.fi – sivustolla. Ilmoituksen voit tehdä sähköisesti sekä toiminnanharjoittajana tai kuluttajana.

Linkki Ympäristöterveyden sähköiseen ilmoitusjärjestelmään. 

Valvonnan perusmaksu vuonna 2022

Vuoden 2022 alusta alkaen peritään tarkastusmaksujen lisäksi valvonnan perusmaksu, joka on 150 euroa vuodessa valvontakohdetta kohden. Valvonnan perusmaksua ei peritä rekisteröidyiltä alkutuotantopaikoilta, kyläkaupoilta eikä yleishyödyllisiltä yhteisöiltä kuten ruoka-aputoimijoilta.

Lisätietoa Ruokaviraston sivulta

Uusi elintarvikelaki huhtikuussa 2021

Huhtikuussa 2021 tuli uusi elintarvikelaki voimaan. Linkki elintarvikelakiin: Elintarvikelaki 297/2021

Myös Maa- ja metsätalousministeriön asetus elintarvikehygieniasta uudistui huhtikuussa. Linkki asetukseen: Asetus elintarvikehygieniasta 318/2021