Ohita valikko

Vaasan urheilupainotus

Mikäli haluat panostaa sekä huippu-urheiluun että opiskeluun toisella asteella, tämä on mahdollista DUAL CAREER -ajatusta toteuttavassa Vaasan urheilupainotuksessa. Tarjoamme henkilökohtaisia ratkaisuja sekä opiskeluun että urheiluun.

Vaasan urheilupainotus on osa Vaasan seudun urheiluakatemiaa. Urheilupainotus toimii Vaasan kaupungin toisen asteen oppilaitoksissa Vaasan lyseon lukiossa, Vasa gymnasiumissa sekä Vamiassa.

Edustettuna on useita urheilulajeja. Painopistelajimme ovat jääkiekko, jalkapallo, uinti, salibandy, pesäpallo, paini ja lentopallo. Muita lajeja ovat muun muassa yleisurheilu, tanssi, cheerleading, taitoluistelu, telinevoimistelu ja golf.

Urheilijoilla on lukujärjestyksen mukaiset harjoitukset kolme kertaa viikossa koko opiskelun ajan! Urheilijat saavat sekä lukio- että ammatillisessa koulutuksessa opintosuorituksia lajiharjoituksistaan. Noudatamme huippu-urheilulle laadittua opetussuunnitelma ja olemme luoneet toiminnalle yhteiset pelisäännöt.

Haku tapahtuu pääsääntöisesti yhteishaussa. Urheilija voi myös hakea jatkuvan haun kautta. Valmentajat tai liitot pisteyttävät kaikki hakijat. Päästäkseen urheilupainotukseen hakijan on saatava ja otettava opiskelupaikka vastaan.

Hakiessasi yhteishaussa kaikkiin Vaasan toisen asteen urheilupainotuksen oppilaitoksiin (Vaasan lyseon lukio, Vasa gymnasium, VAMIA) sinun tulee Opintopolku-palvelussa valita Urheilulinja ja täyttää Urheilijan lisäkysymykset. 

Jatkuva haku on myös mahdollinen hakijoille, jotka hakevat yhteishaun jälkeen. Silloin hakija täyttää hakulomakkeen ja valmentajan lausunnon, linkit löytyvät alta. Täytä sähköinen hakulomake ja tulosta lomake Valmentajan lausunto, sekä pyydä valmentajaasi täyttämään ja allekirjoittamaan lomake.

Jatkuva haku

Jatkuvan haun hakulomakkeen täytät tämän linkin kautta.

Lomake Valmentajan lausunto löydät tästä.

Lähetä lomake Valmentajan lausunto osoitteeseen:

Vasa gymnasium/Henrik Wennman
Kirkkopuistikko 27
65100 Vaasa

Wall of fame

Vaasanseudun urheiluakatemian Wall of fame koostuu urheilijoista, jotka ovat yltäneet erityisiin suoritukseen uransa aikana. Wall of fame on fyysisesti nähtävillä campus Lykeionin ruokailusalissa sekä Vamian Hansa kampuksella. Ehkä löydät tutun nimen urheilijoidemme joukosta? Kenties sinun nimesi jonain päivänä löytyy seinältämme.

 1. Ria Öling, jalkapallo, VLL
 2. Waltteri Latvala, paini, VLL
 3. Nestori Mannila, paini, VLL
 4. Oliver Pada, paini, VG
 5. Nader Khalili, para-uinti, Luovi
 6. Mikko Paavola, yleisurheilu, VLL
 7. Robin Salo, jääkiekko, VG
 8. Tommi Tikka, jääkiekko, VLL
 9. Emma Pullola, yleisurheilu, VLL
 10. Fia Stenman, uinti, VG
 11. Joni Mäki, hiihto, VLL
 12. Leevi Laakso, jääkiekko, Vamia
 13. Eemil Erholtz, jääkiekko, Vamia
 14. Daniel Håkans, jalkapallo, VG
 15. Albin Lundberg, yleisurheilu, VG
 16. Felix Friberg, jalkapallo, VG
 17. Akon Kuek, jalkapallo, VLL
 18. Lauri Ketola, jalkapallo, VLL
 19. Josep Nuorela , jalkapallo, VLL
 20. Samu Alanko, jalkapallo, VLL
 21. Joonas Vahtera, jalkapallo, VLL
 22. Claes Fjellström, Uinti, VG
 23. Saaga Järvinen, Tanssi, VLL

Ota yhteyttä

Urheilukoordinaattori Henrik Wennman

puh. 0403522487
sähköp. henrik.wennman@edu.vaasa.fi

Vasa gymnasium/Henrik Wennman
Kirkkopuistikko 27
65100 Vaasa