Ohita valikko
Lapset leikkivät päiväkodin pihalla

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Hae varhaiskasvatuspaikkaa keväälle jo nyt

Julkaistu: 13.10.2023

Jos lapsella ei vielä ole varhaiskasvatuspaikkaa, mutta tarve huoltajien työn tai opiskelun vuoksi tammikuulle 2024 on perheessä jo tiedossa, kannattaa paikkaa hakea jo lokakuun loppuun mennessä. Myös siirtoa toiseen varhaiskasvatuspaikkaan kannattaa hakea nyt.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi Vaasassa hakea ympäri vuoden perheen tarpeiden mukaisesti. Toivomus kuitenkin on, että kevään osalta uusien paikkojen hakemukset jätettäisiin jo 31.10. mennessä, jos kevään osalta tarve on jo perheellä tiedossa.

Hae lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa

– Kun saamme mahdollisimman paljon hakemuksia ajoissa kevään osalta, pystymme paremmin suunnittelemaan toimintaamme ja muokkaamaan esimerkiksi ryhmien rakennetta tarvittaessa, kertoo palvelupäällikkö Maria Karvonen.

Hakemukseen useampi paikkatoive

Karvonen vinkkaa, että hakemukseen kannattaa aina laittaa useampi paikkatoive.

– Hakemukseen saa laittaa kolme toivomusta, ja ne kannattaa ehdottomasti täyttää. Tietyillä alueilla, kuten keskustassa on hankalampi saada paikkaa, joten aina kannattaa laittaa vaihtoehtoja.

Vaikka varhaiskasvatuspaikoista on tietyillä alueilla kuten esimerkiksi keskustassa pulaa, saadaan jokaiselle lapselle aina osoitettua varhaiskasvatuspaikka.

– Pyrimme tietysti siihen, että mahdollisimman monelle perheelle voitaisiin taata varhaiskasvatuspaikka perheen toiveiden mukaan, esimerkiksi läheltä kotia, Karvonen vinkkaa.

Teeriniemen uusi päiväkoti aukeaa maaliskuussa 2024

Teeriniemelle valmistuu keväällä 2024 uusi päiväkoti 150 lapselle. Uuteen suomenkieliseen päiväkotiin tulee yhteensä kahdeksan ryhmää 0-6-vuotialle lapsille.

Maaliskuun alkuun saakka Teeriniemen päiväkoti toimii vanhoissa tiloissa viereisellä tontilla, josta ryhmät muuttavat uuteen rakennukseen. Päiväkotiin voivat hakea myös uudet lapset.

Uusi päiväkoti sijoittuu nykyisen päiväkodin viereiselle tontille Teeriniemenkadun ja Joutsenenkadun risteykseen ja otetaan käyttöön maaliskuussa 2024.

Palveluohjauksesta saa aina apua

Apua esimerkiksi juuri varhaiskasvatuspaikan hakemiseen saa varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta.

– Neuvomme perheitä hakemiseen liittyvissä asioissa ja kerromme tarjolla olevista erilaisista vaihtoehdoista. Meille voi aina soittaa tai laittaa sähköpostia, jos on mitä tahansa kysyttävää varhaiskasvatuspaikkoihin liittyen, kertoo palveluohjaaja Agneta Brännbacka.

Katso palveluohjauksen yhteystiedot ja puhelinajat täältä

Huom! varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin liittyviä kysymyksiä hoitavat asiakaspalvelusihteerit, katso yhteystiedot ja puhelinajat.