Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Lapsen oikeuksia juhlitaan Vaasassa valokulkueella ja teatteriesityksillä

Julkaistu: 14.11.2023

Päivitetty: 15.11.2023

Vaasassa järjestetään YK:n lapsen oikeuksien päivän kunniaksi lasten ja nuorten valokulkue maanantaina 20.11. sekä maksuton tapahtuma lapsiperheille Vaasan pääkirjastolla. Kaupunki myös liputtaa maanantaina kaupungintalolla, hallintotalolla ja teknisellä virastolla.

Valo-Ljus-tapahtuman järjestää Vaasan kaupungin taiteen perusopetus eli TaiKon. Tapahtuma on avoin kaikille ja se kestää noin tunnin.

Tapahtuman aikataulu:

  • klo 18 lasten oikeuksien julistus Vaasan kauppatorilla
  • noin klo 18.10 valokulkue lähtee torilta Kasarmialueelle
  • noin klo 18.20 kulkue saapuu Kasarmialueen kentälle, jossa esityksiä.

Kasarmialueen kentällä osallistujat voivat jäädä seuraamaan TaiKonin teatteri-, tanssi-, sirkus-, käsityö-, media- ja kuvataideoppilaiden valoesitystä. Mukana myös Kuula-opiston tanssioppilaita.

Teatteria, animaatioita ja runoja

Vaasan pääkirjaston Draama-salissa järjestetään kaikille avoin ja maksuton lapsen oikeuksien päivän tapahtuma 20.11. klo 18-19.

Ohjelma:

  • klo 18-18.15: Vaasan varhaiskasvatuksen lasten tekemiä Lätäkkö-animaatioita, jotka on tehty työpajoissa Lätäkkö – lasten kulttuuriviikot aikana.
  • klo 18.15-18.45: lasten teatteriryhmä Feniks esittää kolme pantomiimiesitystä:
    • Lohikäärme, Lahja, ja Yöllä.
    • Esityksissä pohditaan miten pysyä ystävällisenä ja rohkeana erilaisissa elämäntilanteissa.
  • klo 18.45-19: Lorunen-runokilpailun satoa, runojen aiheena lapsuus.

Lapsiystävällinen kunta –malli etenee Vaasassa

Vaasan kaupunki on mukana UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallissa.

Parhaillaan on tekeillä toimintasuunnitelma, jonka odotetaan valmistuvan alkuvuodesta 2024. Toimintasuunnitelmassa Vaasan kaupunki ja UNICEF määrittävät Lapsiystävällinen kunta -työn tavoitteet ja toimenpiteet jo aiemmin tehdyn nykytilan kartoituksen tulosten pohjalta.

Toimintasuunnitelmaan ovat päässeet vaikuttamaan myös vaasalaiset lapset ja nuoret. UNICEFin hyväksyttyä toimintasuunnitelman Vaasa alkaa toteuttaa sitä.

Lapsiystävällinen kunta -malli on UNICEFin kunnille tarjoama työväline. Kahden vuoden kehittämistyön jälkeen kunta voi saada Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen.