Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Merikaarron kirjasto suljetaan tilapäisesti - päiväkoti tarvitsee lisää tiloja

Julkaistu: 14.9.2021

Merikaarron lähikirjasto on suljettu tilapäisesti 14.9. alkaen. Kirjasto on toiminut samassa tilassa päiväkoti Pikkuonnin kanssa, joka nyt tarvitsee lisätiloja toiminnalleen. Alueen kirjastopalvelut turvataan kirjastoautolla.

Merikaarron kirjasto on jakanut rakennuksen samassa talossa olevan päiväkodin kanssa, ja ollut auki vain kerran viikossa tiistaisin.

Samassa rakennuksessa toimiva Päiväkoti Pikkuonni tarvitsee lisää tilaa tänä syksynä alkavan, kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun vuoksi. Kirjaston nykyinen tila siirtyy kokonaisuudessaan päiväkodin käyttöön.

Kirjastoautolla kaksi pysäkkiä alueella

Merikaarron kirjaston tilapäisen sulkemisen ajan alueen kirjastopalvelut turvataan kirjastoautolla.

– Kirjastoauto käy joka viikko torstai-iltaisin Merikaarrontiellä ja joka toinen viikko Merikaarron koululla. Koulun pysäkkiä voivat käyttää muutkin kuin pelkästään koululaiset, kertoo vs. kulttuuri- ja kirjastotoimenjohtaja Sanna Bondas.

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut järjestää alueen asukkaille tapahtumia ja toimintaa myös kirjaston tilapäisen sulkemisen ajan joko ulkona tai korvaavissa tiloissa.

Uuden päiväkodin tilanne etenee syksyn aikana päätöksentekoon

Merikaarron mahdollista uutta päiväkotia varten on perustettu kaupungin tilatarveselvitysryhmä. Kuluvan syksyn aikana asia viedään poliittiseen päätöksentekoon, jolloin ryhmä esittänee uuden päiväkodin rakentamista. Samassa yhteydessä selvitetään mahdollisuutta parantaa ja suurentaa ruokailutiloja ja saada koulun yhteyteen monitoimi- ja kirjastotila.

Uusi kirjastotila voisi mahdollisesti sijaita kyseisessä monitoimitilassa, jos sen rakentamisesta saadaan päätös.

– Merikaarron päiväkoti-, kirjasto- ja koulurakennusten tilanne on meillä hyvin tiedostettu, ja asia etenee syksyn aikana päätöksentekoon, kertoo sivistystoimenjohtaja Christina Knookala.

Merikaarron kirjaston sulkemisesta päätti kulttuuri- ja liikuntalautakunta kokouksessaan 14.9.