Ohita valikko
Nainen ja meri

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Mitä vaasalaisille kuuluu? Osallistu työpajaan ja kerro meille!

Julkaistu: 17.4.2023

Päivitetty: 26.4.2023

Järjestämme huhti- ja toukokuussa nuorten, työikäisten ja ikäihmisten hyvinvointia edistäviä työpajoja ja kutsumme mukaan kaikki vaasalaiset.

Asukkaiden vastauksia omasta hyvinvoinnistaan kaivataan avuksi kaupungin hyvinvointisuunnitelman uudistamistyössä.

– Uudistamme tällä hetkellä hyvinvointisuunnitelmamme, ja haluamme saada asukkaiden mielipiteet mukaan tähän prosessiin. Tällä tavalla saamme tietää, että toimenpiteemme ovat oikeita ja kaikkien vaasalaisten hyvinvointia edistetään, kertoo hyvinvointijohtaja Virve Flinkkilä.

Mikä Vaasassa on hyvää ja mitä voidaan kehittää?

Vaasan kaupungilla on tärkeä rooli asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä. Suunnittelemme asuinalueita, ylläpidämme katuja, kasvatamme ja opetamme lapsia ja nuoria, järjestämme muun muassa kulttuuritapahtumia ja paljon muuta.

Hyvinvointi ei tarkoita pelkästään fyysistä kuntoa, vaan siihen vaikuttavat myös esimerkiksi asuminen, rutiinit, sosiaaliset suhteet, ympäristö ja turvallisuus.

– Tule kertomaan meille, millaisia hyvinvointia edistävät toimenpiteet voisivat olla ja mikä Vaasassa on hyvää ja mitä voidaan kehittää, kehottaa Flinkkilä.

Kolme työpajaa eri ikäisille

Järjestämme asukkaille kolme erilaista työpajaa ikäryhmittäin. Tällä tavalla keskitytään tiettyyn elämänvaiheeseen, sen haasteisiin ja vahvuuksiin. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Miten Vaasan seniorit voivat? Ikäihmisten työpaja

Mitä tarvitaan, jotta ihminen voi hyvin? Työikäisten työpaja

Nuorten hyvinvointikeskustelu

Vaasalaisten lasten kuulemista on jo järjestetty aiemmin tänä kevään osana Vaasan kaupungin Lasten raatia.