Ohita valikko
Metsässä

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Puistometsän avajaisia vietetään Ristinummella 2.11.

Julkaistu: 29.10.2021

Nummen koulun vieressä avataan tiistaina 2.11. klo 10-14 uusi toiminnallinen ulkoilualue. Puistometsän tavoitteena on kannustaa alueen asukkaat ulkoilemaan ja nauttimaan luonnosta.

–Toivotamme kaikki alueen asukkaat tervetulleiksi Puistometsän avajaisiin tiistaina 2.11. klo 10-14. Luvassa on mukava uusi ulkoilualue kaiken ikäisille, sanoo vs. kulttuurisuunnittelija Jukka Rajala Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Avajaisissa voi tutustua uudistettuun alueeseen, metsästä löytyvään taideteokseen ja ottaa osaa metsätanssi-työpajaan. Tarjolla on myös kahvia, mehua ja makkaraa. Nummen koulun oppilaat ja vanhempainyhdistys ovat mukana päivän toiminnassa.

Eri-ikäisille suunnattuja tiloja

Puistometsä sijaitsee Ristinummella, Nummen koulun vieressä. Alueen suunnittelussa on huomioitu se, että sitä käyttävät niin päiväkotilapset, koululaiset sekä heidän vanhempansa kuin myös ikäihmiset. Tarjolla on sekä hiljaisia että aktiivisempaan tekemiseen liittyviä tiloja.

–Siellä on penkkejä, joissa voi istua ja ihastella luontoa sekä ulkoluokkahuoneita, jotka on rajattu hakkeen avulla ympyränmallisiksi tiloiksi, jatkaa Rajala.

Puistometsässä on vaasalaistaiteilija Paula Blåfieldin keramiikkaveistos Taikakivet, jonka päällä voi jopa istua.

Lisäksi Kvarken Naturskola on valmistanut ympäristön tutkimiseen houkuttelevan pedagogisen paketin, jota päiväkodit ja alaluokat voivat käyttää apunaan lähimetsän ja -polun tutkimisessa.

Mukana ideoimassa ovat olleet alueen päiväkodit ja perhepäivähoitajat, Vaasan vanhusneuvosto, Nummen koulu ja koulun vanhempainyhdistys sekä myös toteuttamassa Vaasan kaupungin viheralueyksikkö, Kvarkens Naturskola ja Paula Blåfield.

Puistometsän on alueelle tuottanut Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut osana Ristinummen lähiökehittämishanketta.