Förbigå menyn
Metsässä

Artikelkategorier: Nyheter

Parkskogen öppnas officiellt i Korsnäståget 2.11

Publicerad: 29.10.2021

Bredvid Nummen koulu öppnas ett nytt funktionellt friluftsområde tisdag 2.11 kl. 10–14. Avsikten med Parkskogen är att uppmuntra invånarna på området att njuta av friluftsliv och naturen.

– Vi vill hälsa alla invånare på området välkomna till öppningen av Parkskogen tisdag 2.11 kl. 10–14. Det kommer att bli ett trevligt nytt friluftsområde för människor i alla åldrar, säger tf. kulturplanerare Jukka Rajala vid Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Under öppningen kan du ströva runt på det förnyade området, studera konstverket som finns i skogen och delta i en workshop med temat skogsdans. Det utlovas även kaffe, saft och korv. Eleverna och föräldraföreningen vid Nummen koulu medverkar under dagen.

Rum för människor i alla åldrar

Området bredvid Nummen koulu har planerats med beaktande av att det kommer att användas av såväl daghemsbarn, skolelever och deras föräldrar som av äldre. Där finns både lugna områden och platser med olika aktiviteter.

– Där finns bänkar på vilka man kan sitta och ta in naturen, samt cirkelformade utomhusklassrum som avgränsats med flis, fortsätter Rajala.

I parkskogen finns keramikskulpturen Taikakivet av Vasakonstnären Paula Blåfield. Man kan till och med sitta på den.

Dessutom har Kvarkens naturskola tagit fram ett pedagogiskt paket som lockar till att studera omgivningen och som daghem och lågstadieskolor kan använda som hjälp när de utforskar närskogen och -stigen.

I idékläckningen har deltagit daghemmen och familjedagvårdarna på området, Vasa äldreråd, Nummen koulu och skolans föräldraförening samt Vasa stads grönområdesenhet, Kvarkens naturskola och Paula Blåfield, som också har varit med och byggt området.

Parkskogen produceras av Vasa stads kulturtjänster som en del av förortsutvecklingsprojektet i Korsnäståget.