Ohita valikko
Lapset koulussa

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Tule tutustumaan englanninkieliseen opetukseen!

Julkaistu: 20.12.2022

Vaasan peruskouluissa järjestetään kaksikielistä (suomi-englanti) ja englanninkielistä opetusta. Eskarilaisten vanhemmilla on mahdollisuus tutustua tarkemmin englanninkieliseen opetukseen tammikuussa.

Kaksikielisestä (suomi-englanti) ja englanninkielisestä opetuksesta järjestetään infotilaisuus Suvilahden koulun ruokalassa maanantaina 9.1.2023 klo 18-19. Esiopetuksessa olevien lasten vanhemmille suunnattu tilaisuus on kaksikielinen (englanti-suomi).

Kielitestit 1. luokalle hakeville lapsille

Vaasassa alakoulun kaksikielinen (suomi-englanti) ja englanninkielinen opetus järjestetään lukuvuonna 2023-2024 Suvilahden koulussa.

Linjojen oppilasvalinta on muuttunut siten, että kaikkien ensimmäiselle luokalle hakevien lasten kielitaitoa testataan. Oppilasvalinnassa ei enää huomioida lapsen esikoulupaikkaa.

Kaksikielisen (suomi-englanti) opetuksen linjalle hakeutuvan lapsen tulee osata sekä suomea että englantia. Lapselta edellytetään kykyä puhua, ymmärtää ja kommunikoida molemmilla kielillä. Kielikokeessa testataan lapsen kielitaitoa ja kielellisiä valmiuksia molemmissa kielissä.

Englanninkielisen opetuksen linjalle hakeutuvan lapsen on osattava englannin kieltä. Kielikokeessa testataan lapsen kielitaitoa ja kielellisiä valmiuksia englannin kielessä. Aiempaa suomen kielen taitoa linjalle pääsemiseksi ei edellytetä. Lapsen äidinkieli voi olla suomi, ruotsi tai jokin muu kieli.

Ilmoittautuminen ensimmäiselle luokalle

Kouluun ilmoittautuminen aukeaa Wilmassa maanantaina 9.1.2023 ja päättyy sunnuntaina 22.1.2023. Kaikkien esikoululaisten, jotka hakevat joko kaksikieliseen tai englanninkieliseen opetukseen tulee ilmoittautua ensin kouluun

Tämän jälkeen tulee Wilmassa täyttää anomus lähikoulun vaihtamiseksi. Kun kouluun ilmoittautuminen on tehty, saavat kaksikieliseen ja englanninkieliseen opetukseen ilmoittautuneiden oppilaiden huoltajat tarkemmat ohjeet kielikokeesta päivämäärineen ja kellonaikoineen.