Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaahteramäen avoimessa päiväkodissa alkaa uusi puistotoiminta

Julkaistu: 15.8.2022

Korsholmanpuistikolla sijaitsevassa Vaahteramäen avoimessa päiväkodissa alkaa uusi ja maksuton puistotoiminta torstaina 18.8.

Syksyllä avoimen päiväkodin pihassa on torstaisin 3-5-vuotiaille suunnattua maksutonta puistotoimintaa klo 9-11. Toimintaan ilmoittaudutaan etukäteen edeltävänä maanantaina soittamalla päiväkotiin (puh. 040 168 7133).

Lapsen voi jättää puistotoimintaan varhaiskasvatuksen henkilökunnan vastuulle.

– Vanhemman ei siis tarvitse olla mukana, vaan hän voi esimerkiksi käydä hoitamassa asioita sillä välin kun lapsi on puistotoiminnassa, kertoo Vaasan kaupungin perhepäivähoidonohjaaja Arja Håkansson.

Puistotoiminta perustuu Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksen varhaiskasvatussuunnitelmaan, jossa pääpaino on leikillä ja liikunnalla.

Avointa toimintaa perheille maanantaisin ja perjantaisin

Vaahteramäen avoimen päiväkodin toiminta on kaksikielistä ja käytössä on kielisuihku-menetelmä, jossa lapset voivat tutustua vieraaseen kieleen eli ruotsiin tai suomeen muun muassa laulun ja leikin avulla.

Päiväkodissa järjestetään perheille avointa toimintaa maanantaisin ja perjantaisin klo 9–13. Avoimen toiminnan tarkoitus on antaa lapsille ja vanhemmille mahdollisuuden leikkiä, laulaa, askarrella, keskustella sekä viettää mukavia hetkiä yhdessä.

Kerhoon on jatkuva haku

Vaahteramäen avoimessa päiväkodissa toimii myös maksuton eväskerho, joka kokoontuu kaksi kertaa viikossa. Kerho on suunnattu 3-5-vuotiaille vaasalaisille lapsille, jotka eivät ole varhaiskasvatuksessa.

Kerhotoiminta alkaa 16.8.2022. Kerhossa on vielä muutamia vapaita paikkoja. Katso täältä tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen.