Ohita valikko
Ilmakuva Vaasan vesitornista talvella

Vesihuolto

Kunnan vesihuolto turvaa asukkaille laadukkaan talousveden saannin sekä asianmukaisen jätevesien viemäröinnin ja käsittelyn. Vaasassa vesihuoltopalveluista vastaa Vaasan Vesi.

Vaasan Vesi on Vaasan kaupungin liikelaitos. Vaasan Vesi tuottaa vesihuoltopalveluita Vaasan seudulla, joista keskeisimmät ovat hyvänlaatuinen talousvesi ja sen jakelu sekä jätevesien viemäröinti ja puhdistus. Näihin palveluihin sisältyy lukuisa joukko muita oheispalveluita.

Vaasan Veden asiakaspalveluun voit olla yhteydessä vesihuoltoon liittyvissä asioissa. Tarkemmat yhteystiedot liittymätietojen tilaukseen, työtilauksiin ja muihin palveluihin löydät Vaasan Veden verkkosivulta.

Talousvesi

Vaasan talousvesi valmistetaan Vanhassa Vaasassa, Pilvilammen vesilaitoksella. Automatisoidun ja nykyaikaistetun puhdistusprosessin ansiosta Vaasan talousvesi täyttää ulkonäöltään, maultaan ja puhtaudeltaan kaikki tiukimmatkin laatuvaatimukset. 

Lue lisää talousveden laadusta.

Jätevesi

Vaasan jätevedet puhdistetaan Påttin puhdistamolla, joka sijaitsee Palosaarella. Laitoksella puhdistetaan koko Vaasan kaupungin jätevedet sekä osa naapurikuntien Mustasaaren ja Maalahden jätevesistä.

Lue lisää jätevedenpuhdistuksesta.

 

Liittyminen vesi- ja viemäriverkostoon

Vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella sijaitsevilla kiinteistöillä on liittämisvelvollisuus laitoksen verkostoon. Kun asuinalueesta tulee toiminta-aluetta, vesihuoltolaki astuu voimaan kyseisellä alueella.

Lue lisää Vaasan Veden toiminta-alueista.

Ennen kiinteistön liittämistä vesihuoltoverkostoon, kiinteistön omistaja tekee liittymisestä ja palvelun käytöstä sopimuksen Vaasan Veden kanssa. Kiinteistön omistajan vaihtuessa, sopimus yleensä siirretään uudelle omistajalle. Kiinteistön omistaja maksaa vesi- ja viemäriverkostoon liittymisen, tekniset liitostyöt sekä veden ja jäteveden käytöstä.

Lue lisää liittymisestä ja tilaa maksuttomat liittymätiedot.

Tutustu Vaasan Veden hinnastoon.

 

Laskutus ja vesimittarin luenta

Vaasan Vesi lähettää vesi- ja jätevesilaskun pääsääntöisesti kuusi kertaa vuodessa arvio- tai lukemalaskuna. Lasku koostuu perusmaksusta sekä arvioituun kulutukseen tai lukemaan perustuvasta vesi- ja jätevesimaksusta.

Lue lisää sähköisistä laskutusvaihtoehdoista.

Mittarin luenta

Kaikki kiinteistöt ovat tällä hetkellä itseluennassa. Itseluennassa oleville Vaasan Vesi lähettää kerran vuodessa itseluentakortin, jossa pyydetään kiinteistön mittarinlukemaa. Mittarin luenta vaikuttaa kiinteistön kulutusennusteeseen ja seuraaviin arviolaskuihin. Siksi onkin tärkeää saada kiinteistön lukemat vähintään kerran vuodessa.

Omistajan vaihdon yhteydessä muistathan lukea kiinteistön vesimittarin! Tiedot omistajan vaihdosta voit ilmoittaa Vaasan Veden asiakaspalveluun helposti esimerkiksi verkkolomakkeella.