Ohita valikko
Tanssioppilaat pitävät tanssipariaan kädestä kiinni esityksen aikana.

Skapa i Vasaregionen

Skapa i Vasaregionen –hankkeen tarkoituksen on kehittää taidekasvatusta niin, että se tavoittaa kaikki ne lapset ja nuoret, jotka haluavat taiteesta harrastuksen.

Skapa i Vasaregionen –hankkeelle on myönnetty 62 000 euroa Svenska kulturfondenin tukea vuodelle 2023. Projektissa kartoitetaan jo olemassa olevaa taideopetusta Vaasassa, Mustasaaressa ja Maalahdessa sekä sitä, mitkä taideaineet kiinnostavat lapsia, nuoria sekä vanhempia. 

Hankkeen tavoite on parantaa taideopetuksen saatavuutta ja tasavertaisuutta lapsille ja nuorille sekä laajentaa taideopetuksen valikoimaa. 

Hanke kattaa alueen Vaasa-Mustasaari-Maalahti. Vaasan kaupungilta mukana ovat taiteen perusopetuksen oppilaitokset  TaiKon ja Kuula-opisto. 

Hankkeella järjestettävät harrastuskokeilut:

TaiKonin maksuton sirkus-kokeilutunti 4–18-vuotiaille, alkaen la 11.11.2023

TaiKonin maksuton sirkus-kokeilutunti 4–18-vuotiaille

Kysyimme keväällä mitkä taideaineet kiinnostavat vaasalaisia lapsia ja nuoria sekä heidän vanhempiaan. Vastausten perusteella sirkus oli yksi toivotuimmista taideaineista. TaiKon järjestää lapsille ja nuorille suunnatun maksuttoman sirkus-kokeilutunnin neljänä perättäisenä lauantaina klo 12–13. Alle 10-vuotiaiden suositellaan tulemaa paikalle yhdessä huoltajan kanssa.

  • Sirkustaideoppilaat pyörittävät lautasia sirkustunnilla.
  • la 11.11. Kasarmialueen liikuntatila, iso sali, Artellikuja 4
  • la 18.11. TaiKon, tupa 1, Itäinen Kasarmintori 7–9
  • la 25.11. Kasarmialueen liikuntatila, iso Sali, Artellikuja 4
  • la 2.12. Kasarmialueen liikuntatila, iso Sali, Artellikuja 4

Kyselyn vastausten perusteella järjestämme maksuttomia kokeilukursseja eri taideaineissa. Kokeilukurssit ovat osa Svenska kulturfondenin rahoittamaa Skapa i Vasaregionen-hanketta. Hankkeen tavoitteena on parantaa taideopetuksen saatavuutta ja tasavertaisuutta lapsille ja nuorille sekä laajentaa taideopetuksen valikoimaa.

Linkki Facebook-tapahtumasivulle

Ota yhteyttä

Hankekoordinaattori Kristian Nordblad