Ohita valikko
Tanssioppilaat hyppäävät tanssiesityksessä

Ajankohtaista TaiKonilla

Tiedotamme tällä sivulla ajankohtaisista asioista TaiKonin toiminnassa. TaiKonilla on lasten ja nuorten esityksiä ja näyttelyitä sekä lastenkulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Tervetuloa!

TaiKonin maksuton sirkus-kokeilutunti 4–18-vuotiaille, alkaen la 11.11.2023

TaiKonin maksuton sirkus-kokeilutunti 4–18-vuotiaille

Kysyimme keväällä mitkä taideaineet kiinnostavat vaasalaisia lapsia ja nuoria sekä heidän vanhempiaan. Vastausten perusteella sirkus oli yksi toivotuimmista taideaineista. TaiKon järjestää lapsille ja nuorille suunnatun maksuttoman sirkus-kokeilutunnin neljänä perättäisenä lauantaina klo 12–13. Alle 10-vuotiaiden suositellaan tulemaa paikalle yhdessä huoltajan kanssa.

 • Sirkustaideoppilaat pyörittävät lautasia sirkustunnilla.
 • la 11.11. Kasarmialueen liikuntatila, iso sali, Artellikuja 4
 • la 18.11. TaiKon, tupa 1, Itäinen Kasarmintori 7–9
 • la 25.11. Kasarmialueen liikuntatila, iso Sali, Artellikuja 4
 • PERUTTU! la 2.12. Peruttu sairastumisen vuoksi.

Kyselyn vastausten perusteella järjestämme maksuttomia kokeilukursseja eri taideaineissa. Kokeilukurssit ovat osa Svenska kulturfondenin rahoittamaa Skapa i Vasaregionen-hanketta. Hankkeen tavoitteena on parantaa taideopetuksen saatavuutta ja tasavertaisuutta lapsille ja nuorille sekä laajentaa taideopetuksen valikoimaa.

Linkki Facebook-tapahtumasivulle

TaiKonin kuvataideoppilaiden näyttely Vaasan kaupunginkirjastossa 4. –28.12.2023

TAIKONIN TYYLIIN – I STIL MED TAIKON

TaiKonin kuvataiteen 13–15-vuotiaiden oppilaiden näyttely Vaasan kaupunginkirjastossa.

Näyttelyn avajaiset ma 4.12.2023 klo 18.30

Aukioloajat 4. –28.12.2023

Vaasan kaupunginkirjasto, Kirjastonkatu 13

 • maanantai – torstai 10-20
 • perjantai 10-17
 • lauantai 10-15

Linkki Facebook-tapahtumasivulle

Millaisiin asioihin sinä lapsi tai nuori haluaisit vaikuttaa Vaasassa? -näyttely kauppakeskus Rewellissä 18.11–17.12.2023

Millaisiin asioihin sinä lapsi tai nuori haluaisit vaikuttaa Vaasassa? -näyttely kauppakeskus Rewellissä

Vaikutusmahdollisuudet omassa arjen ympäristössä ovat tärkeitä lapsille ja nuorille.

Vaasan kaupungin nuorten tieto- ja neuvontapalvelu Reimari, taiteen perusopetus TaiKon ja Vaasan nuorisovaltuusto keräsivät kyselyllä aiheeseen liittyen lasten ja nuorten vastauksia. Näyttely on koostettu näistä nimettömistä vastauksista. Kooste vastauksista viedään Vaasan nuorisovaltuuston toimesta tiedoksi myös kaupungin päättäjille.

Näyttely on avoinna 18.11–17.12.2023

 • ma – la klo 10-18, su klo 12-16
 • Kauppakeskus Rewell, 2.krs
 • Ilmainen sisäänpääsy

Kysely avoinna: Haluatko vaikuttaa TaiKonin ilmoittautumisen kehittämiseen?

Haluatko vaikuttaa TaiKonin ilmoittautumisen kehittämiseen?

Miten ilmoittautuminen TaiKoniin onnistui tänä syksynä? Jäitkö kaipaamaan jotain tietoa tai missä onnistuimme? TaiKonin ja Kansalaisopisto Alman ilmoittautumisjärjestelmää on uudistettu ja kehitystyö jatkuu edelleen. Haluamme kehittää digitaalista käytettävyyttä sekä saavutettavuutta ja tarvitsemme siihen apuanne. Kyselyyn vastaamalla sinulla on mahdollisuus vaikuttaa TaiKonin ilmoittautumisjärjestelmän ja TaiKonin nettisivujen kehittämiseen. Vastata voi anonyymisti. Vastanneiden ja arvontaa* varten yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 20 € lahjakortti Kansalaisopisto Almaan / TaiKoniin.

Vastaaminen kestää vain muutaman minuutin. Arvostamme kovasti jokaista vastausta, sillä niiden perusteella voimme kehittää palvelujamme toimivammiksi ja käyttäjäystävällisemmiksi. Kysely on avoinna 1.12.2023 asti.

Vastaa kyselyyn täällä

 

Arvonnan säännöt ja tietosuoja*

Arvonnan järjestäjä

Arvonnan järjestää Vaasan kaupunki, Kansalaisopisto Alma / TaiKon, PL 3 (Itäinen Kasarmintori 7–9), 65101 Vaasa

Kilpailuaika

Kilpailuaika on 23.10.-1.12.2023

Palkinto

Vastanneiden kesken arvomme 20 € (kaksikymmentä euroa) lahjakortin TaiKoniin / Kansalaisopisto Almaan. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi. Mikäli arvonnan voittaja on alle 18-vuotias, täytyy palkinto käyttää täysi-ikäisen kanssa. (Ainoastaan täysi-ikäinen voi ilmoittautua kurssijärjestelmässä.)

Arvonta

Palkinto arvotaan 4.12.2023 kaikkien määräaikaan mennessä kyselyn kautta yhteystietonsa jättäneiden kesken. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja palkinnon luovuttamisesta sovitaan voittajan kanssa. Mikäli voittajan jättämien yhteystietojen perusteella ei saada voittajaan yhteyttä kahden (2) viikon kuluessa, lunastamaton voitto arvotaan uudelleen.

Yhteystietojen käyttäminen

Arvontaan osallistuvilta pyydetään yhteystiedot, jotta voittajiin voidaan olla yhteydessä. Yhteystietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen, ja ne hävitetään palkinnon luovuttamisen jälkeen.

Arvonnan järjestäjän vastuu

Vaasan kaupunki / Kansalaisopisto Alma / TaiKon rajoittaa vastuunsa arvonnan kohteena olevaan palkintoon. Palkinnon vastaanottaja vapauttaa arvonnan järjestäjän kaikesta vastuusta, joka voi aiheutua tai väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän arvontaan tai palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä.

Muuta

Viralliset säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Osallistumalla arvontaan osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä ja arvonnan järjestäjän päätöksiä. Mikäli palkinnon voittaja ei jostain syystä halua vastaanottaa palkintoa, on arvonnan järjestäjällä oikeus arpoa uusi voittaja. Sääntöjen soveltamiseen ja tulkintaan liittyvät mahdolliset epäselvyydet ratkaisee arvonnan järjestäjä. Arvonnan järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin mahdollisten esteiden sattuessa. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista todetuista väärinkäytöksistä.

TaiKon tuotteet myynnissä

TaiKon tuotteet myynnissä

Kolme Taikonin oppilasta poseeraa siniset Taikon-t-paidat päällänsä.

TaiKonilla on tullut myyntiin rajoitettu erä TaiKon-narureppuja ja TaiKon-t-paitoja. Myytävät tuotteet ovat tilattavissa ilmoittautumisjärjestelmämme kautta. Linkki myytäviin tuotteisiin.

Kevään soveltavat kurssit (lyhytkurssit) on julkaistu!

TaiKonin kevään soveltavat kurssit on julkaistu ja ilmoittautuminen on avoinna.

Soveltavat kurssit ovat syventäviä lyhytkursseja, joihin taiteen perusopetuksen oppilaat voivat osallistua. Aiempaa kokemusta ei vaadita. Myös muut kuin TaiKonin oppilaat ovat tervetulleita.

Soveltavat kurssit löydät tästä.

Ota yhteyttä