Förbigå menyn
Tanssioppilaat hyppäävät tanssiesityksessä.

Aktuellt på TaiKon

Vi informerar om aktuella saker på denna sida. TaiKon ordnar föreställningar och utställningar av barn och ungdomar samt barnkulturevenemang under hela året. Välkommen!

TaiKons avgiftsfri cirkus-pröva på lektion för 4–18 åringar, fr.o.m. lör 11.11.

TaiKons avgiftsfri cirkus-pröva på lektion för 4–18 åringar

På våren frågade vi vilka konstämnen intresserar barn, unga och deras föräldrar i Vasa. På basen av svaren vi fick in var cirkus bland de mest intressanta konstämnen. TaiKon organiserar en för barn och unga riktad avgiftsfri Cirkus-pröva på lektion fyra kommande lördagar kl. 12–13. Under 10-åringar uppmuntras att delta tillsammans med vårdnadshavaren.

 • Sirkustaideoppilaat pyörittävät lautasia sirkustunnilla.
 • lö 11.11. Kasernområdets sal, stora salen, Artellgränden 4
 • lö 18.11. TaiKon, stuga 1, Östra Kaserntorget 7–9
 • lö 25.11. Kasernområdets sal, stora salen, Artellgränden 4
 • lö. 2.12. Kasernområdets sal, stora salen, Artellgränden 4

Från svaren från vårens enkät kommer vi att ordna avgiftsfria pröva på -kurser i olika konstämnen. Dessa pröva på kurser är en del av Svenska kulturfondens finansierade projekt Skapa i Vasaregionen. Målet med projektet är att öka tillgängligheten och jämlikheten för barn och unga inom konstundervisningen samt öka dess utbud.

Länk till Facebook-evenemangssida

Utställning av TaiKons bildkonstelever på Vasa stadsbibliotek 4. –28.12.2023

I STIL MED TAIKON – TAIKONIN TYYLIIN

Utställning av TaiKons bildkonstelever i åldern 13–15 år på Vasa stadsbibliotek.

Vernissage mån 4.12.2023 kl. 18.30

Öppettider 4. –28.12.2023

Vasa stadsbibliotek, Biblioteksgatan 13

 • måndag – torsdag 10-20
 • fredag 10-17
 • lördag 10-15

Länk till Facebook-evenemangssida

Fantasi skrivande – TaiKons kostnadsfri ordkonstworkshop för 10-14 åringar lö 9.12.

TaiKon ordnar en kostnadsfri ordkonstworkshop för 10-14 åringar lö 9.12. kl.12-14.

Tycker du om att använda din fantasi och hitta på berättelser? På ordkonst tar vi vara på vår fantasi för att locka fram egna berättelser. Vi kommer att läsa, rita, måla, skriva och berätta för att på olika sätt öppna upp fantasin för att sedan lägga det på papper. Under workshoppen kommer vi att hitta på en spökhistoria och skriva en egen fantasiberättelse.

Workshoppen leds av ordkonstledaren Camilla Rönnholm. Workshoppen kräver ingen tidigare erfarenhet. Alla 10–14 åringar är välkomna.

 • Tidpunkt: lö 9.12. kl.12-14
 • Målgrupp: 10–14 åringar
 • Lärare: Camilla Rönnholm
 • Språk: Undervisningen sker på svenska
 • Plats: Workshoppen ordnas vid TaiKon, Östra Kaserntorget 7-9, 65100 Vasa

Mer information och anmälningen: https://uusi.opistopalvelut.fi/vaasa/sv/course/66242/

Ordkonstworkshop är en del av Svenska kulturfondens finansierade projekt Skapa i Vasaregionen.

Vad skulle du som barn eller ungdom vilja påverka i Vasa? -utställning i köpcentret Rewell 18.11–17.12.2023

Vad skulle du som barn eller ungdom vilja påverka i Vasa? -utställning i köpcentret Rewell. 

Möjligheten att kunna påverka i sin vardagliga omgivning är viktigt för barn och ungdomar.

Ungdomarnas informations- och rådgivningsservice Reimari och den grundläggande konstundervisningen TaiKon vid Vasa stad samt Vasa ungdomsfullmäktige samlade barnens och ungdomarnas svar gällande ämnet genom en enkät. Utställningen är sammanställd av de anonyma svaren. Vasa ungdomsfullmäktige ger ett sammandrag av svaren också till stadens beslutsfattare för kännedom.

Utställningen är öppen 18.11–17.12.2023

 • mån – lö  kl. 10-18, sö kl. 12-16
 • Köpcentret Rewell, 2. vån
 • Fritt inträde

Enkäten är öppen: Vill du påverka utvecklandet av anmälan till TaiKon?

Vill du påverka utvecklandet av anmälan till TaiKon?

Hur lyckades anmälan till TaiKon i höst? Saknade du någon information eller var något särskilt lyckat? Anmälningssystemet på TaiKon och Medborgarinstitutet Alma har förnyats och utvecklingsarbetet fortsätter. Vi vill utveckla den digitala tillgängligheten och användbarheten och behöver er hjälp. Genom att svara på enkäten har du möjlighet att påverka utvecklandet av  TaiKons anmälningssystem och TaiKons hemsidor. Det går att svara anonymt. Bland de som svarat och lämnat sina kontaktuppgifter lottar* vi ut ett presentkort värt 20€ till Medborgarinstitutet Alma / TaiKon.

Att besvara enkäten tar endast några minuter. Vi uppskattar verkligen varje svar, eftersom vi kan utveckla vår service och göra den bättre och mer användarvänlig med hjälp av svaren. Enkäten är öppen fram till den 1 december 2023.

Svara på enkäten här

 

Utlottningens regler och dataskydd*

Arrangör av utlottningen

Utlottningen arrangeras av Vasa stad, Medborgarinstitut Alma / TaiKon, PB 3 (Östra Kaserntorget 7–9), 65101 Vasa

Tävlingstid

Tävlingstiden är 23.10.-1.12.2023.

Pris

Vi lottar ut ett 20 € (tjugo euro) presentkort till TaiKon / Medborgarinstitutet Alma. Priset kan inte omvandlas till pengar. Om vinnaren är under 18 år, bör vinsten användas tillsammans med en myndig person. (Endast vuxna kan göra anmälningen i anmälningssystemet.)

Utlottning

Priset lottas ut 4.12.2023 bland alla som inom utsatt tid har lämnat sina kontaktuppgifter. Vinnaren meddelas personligen och överlämnandet av priset överenskoms med vinnaren. Ifall det inte inom två (2) veckor går att få kontakt med vinnaren med de kontaktuppgifter som vinnaren har uppgett, lottas en outlöst vinst ut på nytt.

Användning av kontaktuppgifter

Av dem som deltar i utlottningen begärs kontaktuppgifter för att vinnarna ska kunna kontaktas. Kontaktuppgifterna används inte för några andra ändamål och de förstörs efter att priset har överlåtits.

Arrangörens ansvar i utlottningen

Vasa stad / Medborgarinstitutet Alma / TaiKon begränsar sitt ansvar till de pris som är föremål för utlottning. Den som tar emot ett pris befriar arrangören för utlottningen från allt ansvar som kan uppstå eller påstås ha uppstått på grund av att deltagaren deltagit i denna utlottning eller löst ut eller använt priset.

Övrigt

De officiella reglerna rör samtliga deltagare. Genom att delta i utlottningen förbinder sig deltagarna att följa dessa regler och de beslut som arrangören fattar. Om vinnaren av någon orsak inte vill ta emot priset, har arrangören rätt att dra lott om en ny vinnare. Eventuella oklarheter i anslutning till tillämpningen och tolkningen av regler avgörs av den som ordnar utlottningen. Arrangören förbehåller sig rätten till ändringar om eventuella hinder uppstår. Arrangören av utlottningen ansvarar inte för eventuella konstaterade oegentligheter.

Vårens tillämpade kurser (kortkurser) har publicerats!

TaiKons tillämpade kurser för våren har publicerats och anmälan är öppen.

Tillämpade kurser är fördjupande kortkurser som elever inom grundläggande konstundervisning kan delta i. Kurser kräver ingen tidigare erfarenhet. Andra elever utanför TaiKon är också välkomna.

Du hittar tillämpade kurser här.

TaiKon produkter finns att beställa

TaiKon produkter finns att beställa Kolme Taikonin oppilasta poseeraa siniset Taikon-t-paidat päällänsä.

TaiKon har släppt ett begränsat parti av TaiKon-ryggsäckar med snören och TaiKon t-skjortor. Produkterna kan beställas genom vårt registreringssystem. Länk till produkter.

 

Kontaktuppgifter

Ta kontakt