Ohita valikko
Merenkurkun Saaristo kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin.
Kaksi henkilöä katselee, kuinka drone lähtee lentoon.

Ajankohtaiset hankkeet Merenkurkun saariston maailmanperintöalueella

Alla olevista linkeistä löydät hankkeiden omat sivut.

  • Luova Merenkurkku -hankkeen tavoitteena oli kehittää Merenkurkun saariston maailmanperintöalueen tiloja ja kävijäkokemuksia sekä miettiä uusia maailmanperintötuotteita ja tapahtumia.

  • Haluamme vuoden mittaisella pilottihankkeella luoda toimintamallin siihen, miten Merenkurkun saariston maailmanperintökasvatusta tulisi toteuttaa niin, että saavutamme Unescon maailmanperintökoulutuksen tavoitteet. Maailmanperintöpedagogi kehittäsisi ja koordinoisi maailmanperintökasvatusta suomalaisen maailmanperintöalueen viidessä kunnassa ja kaupungissa (Korsnäs, Maalahti, Mustasaari, Vaasa ja Vöyri).

  • Hanke on päättynyt 31.10.2022.

    Hankkeen päätehtävänä on ollut kerätä tarinoita Merenkurkun saariston maailmanperintöalueelta ja tuoda ne vierailijoiden saataville. Osa tarinoista on koottu äänioppaaksi, joka on vierailijoiden saatavilla ennen Merenkurkun saariston vierailua, sen aikana tai sen jälkeen. Maastoon ja infopisteisiin on viety infotauluja, jotka kertovat äänioppaasta ja joissain tapauksissa taulujen sijaintipaikan historiasta.