Ohita valikko
Unesco Maailmanperintö
Strömsö joulukollaasi

Inspiraatiota Strömsöstä joulun valmisteluun

Kuvakollaasi: Marika Lytts-Råholm/ Yle
Teksti: Susanna Ström-Wilkinson/ Yle

Strömsö on viettänyt joulua katsojiensa kanssa kahden vuosikymmenen ajan, ja avainsanoja ovat alusta asti olleet ”trendit ja traditiot”

Joulusta 2021 tulee Strömsön 20. joulu tv-ruudussa. Kahden vuosikymmenen ajan olemme tehneet parhaamme inspiroidaksemme katsojia askartelemaan, nikkaroimaan ja kokkaamaan itselleen ihanan joulun.

Aina aloitusvuodesta 2002 alkaen Strömsön avainsanoja ovat olleet ”trendit ja traditiot”, ja joulunalusaikaan ne sopivatkin erityisen hyvin. Olemme pyrkineet ylläpitämään vanhoja jouluperinteitä, joihin kuuluvat joulukuusi, hyvä ruoka ja askartelut, yrittäen samalla jatkuvasti seurata aikaamme ja poimia mukaan uusvanhoja ja trendikkäitä aiheita, kuten jouluahvenen maustaminen anisviinalla, ilmastoystävällisen särjen säilöminen tai pienen kuusen veistäminen sohvannurkassa.

Strömsön julen

Kuvateksti: Jim veisti kuusia eri puulajeista. Kuva: Juha Leskelä/Yle

Strömsö-villapaidasta tuli yksi vuoden kohokohdista

Moni meistä alkoi neuloa viime talvena. Koronan vuoksi meillä oli yhtäkkiä aikaa tehdä itseä kiinnostavia asioita – ja neulominen oli yksi niistä. Tammikuussa Strömsö lanseerasi ohjeen neuleeseen, josta tuli lopulta vuoden hitti – Strömsö-villapaitaan. Vuoden mittaan on neulottu satoja, ellei tuhansia Strömsö-villapaitoja, ja veikkaamme, että yksi jos toinenkin löytää sellaisen pehmeästä paketista aivan lähiaikoina.

Stickat hantverk i Strömsö-mönster
Kuvateksti: Strömsön juontaja Lee Esselström, Kuva: Minna Mäkelä/Yle

Katsojakontakti on Strömsön tukijalka

Strömsö pyrkii pitämään yhteyttä katsojiinsa niin paljon kuin vain mahdollista. Meihin on helppo olla yhteyksissä. Olemme läsnä useissa sosiaalisen median kanavissa, ja sekä puhelin että sähköposti ovat ahkerassa käytössä.

Monet ohjelman aiheista ovat suoraan katsojien ehdottamia, mistä olemme erityisen iloisia. Katsojat oikeuttavat Strömsön olemassaolon. Ilman katsojia Strömsötä ei olisi.

Nyt toivomme joulukorttiyhteydenottoja

Kaikki ilahtuvat saadessaan joulukortin, myös ne jotka ovat itse lopettaneet joulutervehdysten lähettämisen vanhanaikaisesti. Moni tyytyy nykyään toivottamaan hyvät joulut sosiaalisessa mediassa ja tällä modernilla tavalla lyömään kaikki kärpäset yhdellä iskulla.

Ei ole kuitenkaan ketään, joka ei ilahtuisi saadessaan omin käsin näperretyn joulukortin, jossa on paperista leikattuja tähtiä, vino joulukuusi tai vaikkapa perheen tuorein tonttuvauva.

Nyt kannustamme kaikkia katsojia askartelemaan kortin, ottamaan siitä kuvan ja lähettämään kuvan Strömsöhön. Haluamme joulukorttiaskarteluperinteen jatkuvan ja toivomme saavamme useita hienoja joulukorttikuvia. Julkaisemme niistä mahdollisimman monta nettisivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme ja inspiroimme näin toisiamme jouluisiin askartelutuokioihin.

Täältä saat tietoa, kuinka lähetät kuvasi Strömsöhön.

Skicka julkorts bilden till Strömsö
Kuvateksti: Lähetä kuva joulukortistasi Strömsööhön, kuva: Marika Lytts-Råholmin / Yle

Salakuvaamme sinua aina kun voimme

Hauskaa on sekin, että niin moni haluaa tulla vierailemaan paikan päälle Strömsöhön. Västervikin alue on avoinna yleisölle vuoden ja vuorokauden ympäri. Vaasan kaupungin oppaiden puoleen on myös helppo kääntyä, jos haluaa nähdä, miltä huvila näyttää sisältä päin tai miltä hieman erilainen tv-studio näyttää todellisuudessa.

Strömsössä ei tunnetusti käytetä lavasteita – rannalla aurinkoa ottavat uimarit ja puistossa kuljeskelevat ja eväitään nauttivat seurueet ovat meidän lavasteemme. Pidä siis silmäsi auki, jos olet vieraillut Strömsössä – ehkä ”salakuvasimme” sinua ikkunan läpi.

Strömsö jatkaa leppoisaan tahtiinsa ja on katsottavissa milloin ja missä haluat

Kaikki me saatamme väsyä mediasta yllemme hyökyvään ehtymättömään informaatiotulvaan ja kärsiä pirstaleisesta arjesta kännykän piipatessa ilmoituksia ympäri vuorokauden. Strömsöllä on tässä tietenkin osuutensa, mutta väitämme, että tahtimme on kaikesta huolimatta muuta maailmaa hitaampi.

Joku ottaa ehkä stressiä taitavista juontajista, jotka rakentavat ja askartelevat ja korjaavat, ja kaikki onnistuu täydellisesti ja maistuu mahtavalta. Hänelle voimme vain suositella kaukosäätimen taukonäppäintä – ota oma aikasi ja tee jotain muuta! Strömsö voi odottaa, olemme katsottavissa milloin ja missä haluat.

Areenasta löydät joulureseptejä, askarteluvinkkejä ja jouluinspiraatiota.

Strömsö julen
Kuva: Marika Lytts-Råholm/Yle

Hyvää joulua kaikille!

Parasta lepoa voi kuitenkin olla istua sohvannurkkaan ja katsella, kun toiset tekevät töitä, valmistelevat joulua ja perinteitä ja ruokia ja kaikkia niitä trendikkäitä juttuja, samalla kun itse täyttää glögilasinsa ja miettii – niin, tuota ne ovat Strömsössä tehneet jo 20 jouluna, kaipa ne jaksavat vielä toiset 20. – Luultavasti, sanoo Strömsö ja jatkaa leppoisaan tahtiinsa.

Toivomme kaikille katsojille oikein hyvää joulua!

Strömsös julkrans
Kuva: Monica Storm/Yle

Vaasan joulu - Joulu kaupungissa

Vaasan joulu