Ohita valikko

Luonto ja aktiviteetit

Hae kiinnostavia aiheita tyypin ja paikkakunnan valinnalla tai käytä hakusanaa ja paina lopuksi “Näytä hakutulokset”.

Valitse tyyppi
Tyhjennä rajaukset
 • Fatisaari

  Tulisalontie 525, Isokyrö

  Fatisaaren patikkareitin alkuosa kulkee vaihtelevassa maastossa, kunnes silmien eteen avautuu laajat suomaisemat, joiden ihasteleminen onnistuu kuivin kengin. Sen mahdollistaa yli kilometrin mittaiset pitkospuut, joiden varrella patikoija voi hengittää suon tuoksua ja levähtää Fatisaaren jylhän kallion päällä sijaitsevalla laavulla. Kauniit maisemat pääsee näkemään vielä toiseen otteeseen palaamalla samoja jälkiä takaisin lähtöpaikalle

  • Lähtöpiste: Tulisalontie 525 kohdalta käännytään Marjoniementielle, jota jatketaan, kunnes Tuuralan metsästysmajan kohdalta kääntyy kapea tie oikealle. Reitti löytyy tämän tien päästä. Pysäköi autosi niin, ettei se estä muita tien käyttäjiä. Älä pysäköi metsästysmajan pihaan!
  • Pituus: n. 6km edestakainen
  • Vaikeus: Helppo
  • Kulkuaika: 1,5h-2h
  • Kartta nettisivulla
  • GPX tiedosto tästä

  https://isokyro.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/liikunta/luontoreitit/patikkareitisto/

 • Vaasan seudun frisbeegolfradat

  Vaasan seudun frisbeegolfkentillä pääset harrastamaan upeissa maisemissa ja vaihtelevassa maastossa. Ratoja löytyy kaikkissa Vaasan seudun kunnissa.

  Tästä löydät Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa.

  https://www.vaasa.fi/koe-ja-nae/aktiviteetit-ja-luonto/vaasan-seudun-frisbeegolfradat/

 • INGSVA

  https://www.ingsva.fi/?lang=fi

  Facebook

 • Lapinmäen luontoreitti

  X8M5+JQF Isokyrö

  Lähtöpiste: Parkkialue sijaitsee Pohjantien päässä.

  Pituus: 1,4 km ympyräreitti (kokonaispituus 2,3 km jos käy edestakaisen polun Isohaankalliolla)

  Vaikeus: Helppo

  Kulkuaika: 30 min-45 min

  Lapinmäelle ei tarvitse lähteä kauas. Aivan Isokyrön keskustan kupeessa olevalle patikkareitille voi lähteä vaikkapa pikaisesti pistäytymään, mutta läheisen sijainnin ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, sillä reitin varrella on tarjolla aitoja luontokokemuksia helposti kuljettavan reitin varrella. Reitin lähtöpaikka sijoittuu aivan leikkikentän viereen, eli reitti on mainio kohde myös lapsiperheille.

  https://isokyro.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/liikunta/luontoreitit/patikkareitisto/

 • Lymmyynen

  Palhojaistentie 260, Isokyrö

  Lymmyysen luontopolku soveltuu hyvin lapsiperheille. Reitti tarjoaa monenlaista maastotyyppiä ja reitin varrella on taulujen muodossa tarjolla tietoa alueen luonnon eri osa-alueista. Retki on mukava päättää katetussa kodassa tai hirsilaavussa evästellessä. Reitti sijoittuu aivan Palhojaistentien viereen, joten se on helposti saavutettavissa.

  • Lähtöpiste: Palhojaistentie 260 kohdalta kääntyy hiekkatie kodan parkkialueelle ja reitin lähtöpisteelle.
  • Pituus: 800m ympyräreitti
  • Vaikeus: Helppo
  • Kulkuaika: 15min-30min
  • Kartta ja GPX-tiedosto löytyy nettisivulta

  https://isokyro.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/liikunta/luontoreitit/patikkareitisto/

 • Orisbergin luontoreitti

  Åbergintie 64, Isokyrö

  Lähtöpiste: Åbergintie 64.

  Pituus: 11 km ympyräreitti

  Vaikeus: Haastava

  Kulkuaika: 2,5h – 3h

  Orisbergin alueella on kirjava historia, jota ovat värittäneet monet Suomen historian merkkihenkilöt Sakari Topeliuksesta Jean Sibeliukseen. Orisbergin kirkon miljöö on viehättävä ja reitin lähtöpisteenä toimii kellotapuli, jossa tarinan mukaan Sibelius ja Aino Järnfelt kihlautuivat. Reitti kulkee Kotilammin ympäri vaihtelevassa maastossa poluilla, pitkoksilla ja metsäteillä. Lyhyempää retkeä suunnitteleva voi kulkea patikkareittiä pitkin Kotilammin kodalle ja palata samoja jälkiä takaisin kirkolle. Pidemmän reitin kiertäjä jatkaa kodalta Ylistaron puolta kiertäen Kotilammin kokonaisuudessaan. Tarinapolku-mobiilipelin yksi tarinoista löytyy täältä.

  https://isokyro.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/liikunta/luontoreitit/patikkareitisto/

 • Peippoonen luontopolku

  X5W6+JX Isokyrö

  Lähtöpiste: Parkkialue sijaitsee Peippoosen frisbeegolfradan vieressä, Peippoostentien varressa heti leikkipuiston jälkeen vasemmalla.

  Pituus: Useampi ympyräreitti 1 km-3 km

  Vaikeus: Helppo

  Kulkuaika: 3 km reitti n. 45 min

  Parkkipaikan vieressä on purupäällysteinen Kylkkälän kuntorata, joka on talvisin ladutettu. Laduilla ei saa kävellä. Kuntopolun yhteydessä on myös frisbeegolf-rata, joten lentävien kiekkojen osalta kannattaa noudattaa varovaisuutta. Luontopolkujen alkupiste on Peippoostentien vastakkaisella puolella. Ensimmäiset 200m kuljetaan Peippoostentien kävelytietä ylös rinnettä polun alkuun, reitin paluupiste on lähellä parkkipaikkaa. Luontopolku on tarkoitettu kierrettäväksi myötäpäivään. Peippoosten reitit mahdollistavat todellisen luontokokemuksen aivan asutuksen läheisyydessä. Reitistö on vaihtelevaa, joten retkeilijällä on varaa mistä valita. Luontoreitin varrelta löytyy tulisija ja kuntoradan vieressä on kota.

  https://isokyro.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/liikunta/luontoreitit/patikkareitisto/

 • Ruusupuro-Röökki

  Ruusupurontie 769, Isokyrö

  Röökin reitillä yhdistyvät monet eri elementit. Reitin lähtöpaikalla on hyvin rakentein varustettu Ruusupuron uimaranta, josta reitti kulkeutuu jylhän metsän kautta kallioiden päälle. Alueen monipuoliset luontoelementit tuovat reitin kulkuun vaihtelua maiseman sekä haastavuuden näkökulmasta. Röökin laavun läheisyyteen on polun varteen asennettu linnunpönttöjä, joten reitin keskivaiheilla voi siis istahtaa tulipaikalle ja tarkkailla lintujen elämää lähietäisyydeltä.

  • Lähtöpiste: Ruusupurontie 769.
  • Pituus: 5km ympyräreitti
  • Vaikeus: Haastava
  • Kulkuaika: 1,5h-2h
  • Kartta ja GPX tiedosto löytyy kotisivulta

  https://isokyro.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/liikunta/luontoreitit/patikkareitisto/

 • Tapio Lae

  Ritaalanraitti 4, Isokyrö

  Kuljetamme sinut yksin tai yhdessä suuremmankin ryhmän kanssa omilla takseillamme ja linja-autoillamme minne ikinä haluat.

  Tarjoamme palvelukseenne Tapio Lae Oy:n ammattitaitoiset ja palvelualttiit tilausajo kuljettajat. Luotettavat ja kielitaitoiset kuljettajamme tekevät matkastanne ainutlaatuisen kokemuksen. He hallitsevat muuttuvat olosuhteet niin kotimaassa kuin ulkomailla ja ovat vastuussa turvallisuudestanne.

  Käytössänne on modernit, siistit ja hyvin varustellut 9-60 paikkaiset turistibussit, varusteina mm. ilmastointi, WC, radio / CD / DVD, kahvinkeitin, jääkaappi, säädettävät istuimet sekä reilut tavaratilat.

  Saat palvelua niin matkan suunnittelussa kuin tien päällä. Autamme mielellään myös esim. matkaeväiden järjestämisessä. Räätälöimme palvelumme vastaamaan juuri sinun tarpeitasi!

  +358 400 864 393

  info@tapiolaeoy.com

  https://www.tapiolaeoy.com/

  Facebook

 • Tuomaanmäen luontoreitti

  Ventäläntie 670, Isokyrö

  Lähtöpiste: Ventäläntie 670, pysäköinti vain parkkialueella, älä sulje reitin alkua autollasi.

  Pituus: 4km ympyräreitti

  Vaikeus: Keskivaikea

  Kulkuaika: n. 1h

  Tuomaanmäen alueella on luonnonsuojelualue, josta löytyy pronssikautinen hautaröykkiö. Röykkiöitä on kaiveltu ja kiviä on viety pois. Yhdestä on ilmeisesti viety kaikki kivet ja jäljellä on vain kehämäinen reunakiveys, jota on paikallisesti kutsuttu käräjäkiviksi tai tuomariympyräksi. Tästä juontaa juurensa paikan aiempi nimitys Tuomarmäki. Tuomaanmäki on ympäristöltään ja sijainniltaan hieno pronssikautinen röykkiökohde, jossa on myös runsaasti luontoarvoja. Reitin varrella patikoijan on mahdollista tutustua muinaisiin hauttaröykkiöihin, hiidenkirnuun (joka ei kuitenkaan ole todellisuudessa hiidenkirnu) ja monipuoliseen luontoon, sekä pitää taukoa laavulla. Tarinapolku-mobiilipelin yksi tarinoista löytyy täältä.

  https://isokyro.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/liikunta/luontoreitit/patikkareitisto/

 • Uimahalli Pärske

  Knaapilantie 8, Isokyrö

  +358 6 470 1257, +358 50 314 2353

  uimahalli.parske@isokyro.fi

  https://isokyro.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/uimahalli-parske/

  Facebook

 • Uimarannat Isossakyrössä

  Isokyrö

  Uiminen
 • Vuoressalo

  Kuivilantie 174, Isokyrö

  Vuoressalossa patikoija voi kohota peltojen keskellä jylhien jäkälästä valkoisten kallioiden laelle. Kalliot kätkevät katveisiinsa monenlaista nähtävää ja koettavaa. Vuoressalossa on monia merkillisiä kivimuodostumia, joiden ihmisperäisyyttä on arvuuteltu vuosien varrella. Nykyisessä peruskartassa alueelle on merkitty esimerkiksi ”pakouuni” nimellä paikka, joka tarinan mukaan on matala muurattu muuri, jonka nuijamiehet ovat rakentaneet suojaksi. Paikalla on luonnollinen halkeama kalliossa, joka muodostaa noin 2 metriä korkean holvin. Alueeseen liittyy paljon taikauskoa, eikä kyseisiä paikkoja ole uskallettu paikallisten toimesta tarkemmin tutkia.

  • Lähtöpiste: Kuivilantie 174. Pysäköintialue on vastakkaisella puolella tietä reitin alkupisteestä. Älä pysäköi tielle.
  • Pituus: Kaksi n. 2km mittaista ympyräreittiä
  • Vaikeus: Helppo
  • Kulkuaika: 45min-1h
  • Kartta ja GPX-tiedosto löytyy kotisivulta

  https://isokyro.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/liikunta/luontoreitit/patikkareitisto/

 • Ylipään reitit

  Valtaalantie 403, Isokyrö

  Lähtöpiste: Reiteille voi lähteä kahdesta eri pisteestä, joko Ylipään Nuorisoseuran parkkialueelta Valtaalantie 403 tai Lukkuhaan leirintäalueen vierestä Kortesluomantie 157. Pysäköinti vain parkkialueille.

  Pituus: Useampi ympyräreitti 1-5km

  Vaikeus: Helppo, paljon korkeuseroja

  Kulkuaika: 5 km reitti n. 1 h

  Ylipään monipuoliset reitit tarjoavat jokaiselle jotakin. Alueelta löytyy monipuoliset kuntoreitit eri mitoissa sekä useampi laavu. Reitin keskivaiheilla Marjamäen näkötornin kupeessa on mahdollista huilata vaikka isommalla porukalla, koska laavuja on siellä kaksin kappalein. Reitistö on keskeisellä paikalla ja helposti saavutettavissa. Leirintäalueen läheisyys tekee reitistöstä otollisen kohteen myös alueen matkailijoille, jolloin lähestyminen reitille tapahtuu metsäisten maisemien läpi Marjamäen laelle. Tarinapolku-mobiilipelin yksi tarinoista löytyy täältä.

  https://isokyro.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/liikunta/luontoreitit/patikkareitisto/

 • Hiihtoladut ja ulkoliikuntapaikat Isossakyrössä

  Isokyrö