Ohita valikko
ilmakuva

Kauppatorin suunnittelukilpailu

Vaasan kauppatorin suunnittelukilpailun kilpailuaika on päättynyt. Tutustu kilpailuun valittujen työryhmien kilpailutöihin oheisista linkeistä. Osa kilpailumateriaalista on nähtävillä myös Vaasan kaupungin pääkirjastolla. Voit vaikuttaa voittajatyön valintaan vastaamalla alla olevaan kyselyyn tai toimittamalla mielipiteesi asiasta kaavoitukseen 12.7.–26.8.2022.

Bygdens torg. Seudun tori.

Vaasan Helmi

Palimpsest

Hemmahamn

Äänestä suosikkiasi! https://forms.office.com/r/q3wZ8Ya10x

 

Kilpailuun ilmoittautui 12 korkeatasoista työryhmää. Heistä kilpailuun kutsutaan:

  •  Funkia
  •  Loci maisema-arkkitehdit – Ramboll – Valoa
  •  MASU Planning
  •  VSU maisema-arkkitehdit Oy

Onnea kilpailuun!

 

Vaasan kaupunki järjestää yhteistyössä Suomen maisema-arkkitehtiliiton kanssa suunnittelukilpailun Vaasan kauppatorille ja sen lähiympäristöön. Suunnittelun pääpaino on kauppatorin yleissuunnittelussa. Lisäksi kävelykeskustan alueelle kaivataan torin suunnitelmaa tukevia yleissuunnitelmatasoisia ratkaisuesityksiä. Kauppapuistikolle torin pohjoispuolelta Hietasaarenkatuun saakka sekä Vaasanpuistikon ja Kauppapuistikon risteysalueelle toivotaan ideatasoisia suunnitelmia, jotka parantavat kävelykeskustan viihtyisyyttä ja saavutettavuutta.

Suunnittelukilpailun tavoitteena on saavuttaa alueen toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä lisäävä, kaupunkikuvallisesti ja maisema-arkkitehtonisesti korkeatasoinen ja toteutuskelpoinen ratkaisu, joka on käytettävissä hankkeen jatkosuunnittelun pohjaksi. Ratkaisun tulee tukea keskustan kulttuurihistoriallisia arvoja ja elinvoimaisuutta sekä lisätä kaupunkiympäristön monimuotoisuutta. Keskeistä on myös huomioida alueen esteettömyys ja lapsiystävällisyys.

Kilpailuun ilmoittautuminen on avoin julkisen ulkotilan suunnitteluun perehtyneille moniammatillisille työryhmille. Ilmoittautumismenettely ja kilpailijoiden valintaperusteet on esitetty hankintailmoituksessa, joka julkaistaan 11.3.2022 Tarjouspalvelu.fi -portaalissa, osoitteessa https://tarjouspalvelu.fi/teese. Palkintolautakunta valitsee kilpailuun kutsuttavat neljä työryhmää ilmoittautuneiden joukosta. Jokaiselle työryhmälle maksetaan 20 000 euron suunnittelupalkkio. Ensisijainen tarkoitus on, että kilpailun voittanut työryhmä laatii alueen jatkosuunnitelman.

Kilpailuohjelma

Ilmoittautumisvaiheen liitteet

Ilmoittautumisvaiheen kysymyksiä ja vastauksia 22.3.2022

Palkintolautakunnan pöytäkirja

Kilpailuun liittyvät linkit:

Aikataulu

Kilpailuohjelma julkaistaan Tarjouspalvelu.fi -portaalissa viikolla 10, osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/teese

Kilpailua koskevat kysymykset tulee jättää Tarjouspalvelu –portaaliin 17.3. klo 15:00 mennessä. Kysymyksiin vastataan 22.3. mennessä.

Työryhmät voivat ilmoittautua kilpailuun 29.3. asti.

Kilpailijat valitaan 6.4. mennessä.

Kilpailuaika päättyy ja kilpailutyöt toimitetaan 8.7. klo 15:00 mennessä.

Suunnitelmat ovat yleisön kommentoitavana heinä-elokuun 2022 aikana.

Voittaja valitaan vuoden 2022 syksyn aikana.