Ohita valikko
Lapset leikkivät päiväkodin pihalla

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Hae varhaiskasvatuspaikkaa keväälle jo nyt

Julkaistu: 20.8.2021

Jos lapsella ei vielä ole varhaiskasvatuspaikkaa, mutta tarve keväälle 2022 on perheessä jo tiedossa, kannattaa paikkaa hakea mielellään jo syyskuun loppuun mennessä. Tällöin varhaiskasvatuksessa on paremmat edellytykset suunnitella toimintaa ja jakaa paikat mahdollisimman hyvin perheiden toiveiden mukaisesti.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi Vaasassa hakea ympäri vuoden perheen tarpeiden mukaisesti. Toivomus kuitenkin on, että ensi kevään osalta uusien paikkojen hakemukset voisi jättää jo 30.9. mennessä, jos kevään osalta tarve on jo perheellä tiedossa. Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

– Kun saamme mahdollisimman paljon hakemuksia ajoissa kevään osalta, pystymme paremmin suunnitteleman toimintaamme ja muokkaamaan esimerkiksi ryhmien rakennetta tarvittaessa. Pyrimme tietysti siihen, että mahdollisimman monelle perheelle voitaisiin taata varhaiskasvatuspaikka perheen toiveiden mukaan, esimerkiksi läheltä kotia, kertoo palvelupäällikkö Maria Karvonen.

Kasarmialueelle uusi päiväkoti lokakuussa

Varhaiskasvatuspaikoista on Vaasassa jonkun verran pulaa varsinkin keskustan alueella pienten, alle 3-vuotiaiden ryhmissä. Tilannetta helpottaa lokakuussa kasarmialueelle entisen soittokunnan tiloihin valmistuva uusi päiväkoti.

– Uuteen taloon siirtyy Pikku kasarmin päiväkodista 5-6-vuotiaita lapsia kaksi ryhmää eli yhteensä 42 lasta. Tämä puolestaan vapauttaa paikkoja pienemmille, alle 3-vuotiaille lapsille Pikku kasarmilla, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Anne Savola-Vaaraniemi.

Asiakasmaksut alenivat 1.8. alkaen

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulakiin tuli muutoksia 1.8., jolloin maksut alenivat. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut

– Suurimmalla osalla vaasalaisista perheistä maksut ovat laskeneet uuden lain myötä. Lakimuutoksen myötä tulorajat muuttuivat, ja todella monella varhaiskasvatusmaksu on nyt 0 euroa, kertoo Karvonen.

Asiakasmaksulain muutos on valtakunnallinen uudistus, jonka tavoitteena on parantaa työllisyyttä ja lisätä varhaiskasvatuksen osallistumisastetta.