Ohita valikko
Reijo Österlund ja Johanna Hawkley juonsivat juontajakurssin näyttötyönä sekakuoro Sirpaleiden kevätkonsertin Arbiksella 10.5.

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Haluatko juontajaksi? Alman uudelta kurssilta haettiin vahvistusta esiintymistaitoihin

Julkaistu: 1.6.2023

Kaipaatko kesäjuhlien seremoniamestariksi tai yleisötapahtuman juontajaksi? Muun muassa näihin rooleihin on tarjottu vaasalaisille valmennusta kansalaisopisto Alman uutuudella eli juontajakurssilla.

Kansalaisopisto Alma järjesti tänä keväänä historiansa ensimmäisen ja valtakunnallisestikin harvinaisen juontajakurssin.

Osallistujina oli taustaltaan hyvin erilaisia ja eri-ikäisiä vaasalaisia: muun muassa karaokekilpailuja harrastava lähihoitaja, kauneusalaa opiskeleva mies, jolla on tosi-tv-kokemusta sekä yhdistyksensä 80-vuotisjuhlan juontamista miettivä eläkeläisnainen.

Käsikirjoitus ja valmistautuminen tärkeää

Vaasalainen Johanna Hawkley lähti kurssille mukaan saadakseen konkreettisia vinkkejä oman esiintymisen kehittämiseen.

– Olen aina ollut porukan seremoniamestari, ja kurssilta lähdin hakemaan vahvistusta esiintymistaitoihini. Kurssilta jäivät mieleen varsinkin käsikirjoittamisen tärkeys sekä juontotilaisuuksiin valmistautuminen, Hawkley kertoo.

Juontajakurssilla harjoiteltiin muun muassa äänenkäyttöä, mikrofoniin puhumista sekä käsikirjoittamista.

– Kävimme läpi myös erilaisia tapahtumia ja juhlia sekä niiden dramaturgiaa, juontokeikkoihin valmistautumista ja tietysti ihan konkreettista juontoharjoittelua, kertoo suunnittelijaopettaja, draamakasvattaja Riikka Paakkunainen.

Paakkunaisen lisäksi opettajana toimi toimittaja ja juontaja Jasmin Granholm.

Reijo Österlund ja Johanna Hawkley (toinen vas.) osallistuivat kansalaisopisto Alman juontajakurssille saadakseen konkreettisia vinkkejä oman esiintymisensä kehittämiseen. Jasmin Granholm (oik.) ja Riikka Paakkunainen (toinen oik.) toimivat kurssin opettajina.

Kevätkonsertin juontaminen näyttötyönä

Kurssille osallistujat pääsivät testaamaan oppimaansa myös käytännössä. Kukin juonsi kaksin tai kolmisin yhden tilaisuuden huhti-toukokuussa.

Reijo Österlund juonsi Johanna Hawkleyn kanssa sekakuoro Sirpaleiden kevätkonsertin 10.5. Arbiksella. Österlund on aikaisemmin juontanut esimerkiksi ruotsinlaivoilla sekä näytellyt Vaasan kaupunginteatterissa ja Salatut elämät -sarjassa.

– Juontajakurssi oli oiva tapa syventää jo opittuja taitoja, Österlund kertoo.

Kurssille osallistujat saivat halutessaan hyväksytystä suorittamisesta myös yhden opintopisteen.

– Olen valmistumassa kosmetiikkaneuvojaksi Vamialta ja tähän tutkintoon tuo opintopiste on vallan mainio lisä, Österlund kertoo.

Sekä Hawkley että Österlund toivovat saavansa jatkossa juontokeikkoja.

– Tulevaisuudessa toivon pääseväni juontamaan niin pieniä kuin isojakin tilaisuuksia, suomeksi ja ruotsiksi, Österlund vinkkaa.

Paakkunaisen mukaan kurssille saadaan jatkoa myös ensi keväänä. Ilmoittautua voi 17.8. klo 9 alkaen.

– Kevät on hyvä ajankohta tälle kurssille, kun opiston eri esiintyvien ryhmien tilaisuuksissa löytyy mahdollisuuksia soveltaa juontajakurssin oppeja käytännössä.