Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kansalaisopiston kielten kursseille ilmoittautuminen alkaa Vaasassa 17.5.

Julkaistu: 17.5.2023

Ilmoittautuminen Vaasan kansalaisopisto Alman syyslukukauden kielten kursseille alkaa keskiviikkona 17.5. klo 9.00.

Tarjontaan voi tutustua ja ilmoittautua verkossa osoitteessa uusi.opistopalvelut.fi/vaasa.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan myös paikan päällä ja puhelimitse Alman palvelupisteissä Vaasassa. Syyslukukausi käynnistyy 4.9.2023.

Monipuolista ja saatavilla olevaa opetusta

Vaasan kansalaisopisto Alma tarjoaa runsaan valikoiman kielten opintoja vapaa-ajan ja työelämän tarpeisiin. Kursseja on saatavilla eri taitotasoilla vasta-alkajista aina pidempään opiskelleille ja ne ovat avoimia kaikille.

-Lähiopetukseen voi osallistua Vaasassa, Laihalla ja Vähässäkyrössä tai etäopiskella verkossa, kertoo kielten suunnittelijaopettaja Sari Isokangas.

Kieltenopiskelu kannattaa

Kursseja kehitetään jatkuvasti erilaisia oppijoita, elämäntilanteita ja tarpeita silmällä pitäen. Tarjontaan ovat vakiintuneet opintopistekurssit, joiden virallisella suoritusmerkinnällä voi tehdä osaamistaan näkyväksi esimerkiksi tulevaa opiskelua tai työnantajaa varten.

Kansainvälistyvissä ja monikulttuurisissa työympäristöissä tarvitaan yhä enemmän kielten osaamista. Alman valikoimassa tämä huomioidaan muun muassa harjoittelemalla työelämän erilaisia tilanteita, kuten neuvottelemista ja asiakaspalvelua.

Almassa voi opiskella myös yleisiä kielitutkintoja (YKI). Niiden avulla voi osoittaa virallisesti kielitaidon esimerkiksi työtä, opiskelupaikkaa tai kansalaisuutta haettaessa.

-Kieli on avain toisiin kulttuureihin, auttaa työelämässä ja kehittää omaa ajattelua. Uuden oppiminen on kaiken lisäksi hauskaa ja palkitsevaa, summaa kielten suunnittelijaopettaja Marika Boström.

Uutuuksia ja yhteisöllistä oppimista

Jatkuvasti suosittuja kieliä ovat ruotsin, suomen ja englannin lisäksi erityisesti matkailuun liittyen espanja, italia ja ranska.

-Uutuuksiamme syksyksi ovat muun muassa norjan alkeet opintopistekurssina ja suomenruotsalainen viittomakieli. Japanin kieleen yhdistämme kulttuurituntemusta, kalligrafiaa ja origamia, kertovat Isokangas ja Boström.

Yhteisöllinen ja yhdessä oppiminen ovat tärkeitä näkökulmia Alman opetuksessa. FinTandem-mallissa kieltä opiskellaan pareittain: esimerkiksi suomenkieliset ja ruotsinkieliset opettavat toisilleen vastavuoroisesti omaa äidinkieltään.

-Myös Kielikahvilamme on ollut menestys ja jatkuu syksyllä. Eri kieliset osallistujat tapaavat kerran kuussa. He kertovat toisilleen omalla kielellään esimerkiksi kulttuuristaan ja arjen asioista, jolloin vieraan kielen oppiminen tapahtuu hyvin luontevasti, kertoo Marika Boström.