Ohita valikko

Asumisneuvonta

Asumisneuvoja neuvoo ja auttaa sinua vuokravelka- ja häätötilanteissa sekä muissa asumisen häiriötilanteissa. Asumisneuvontaa voivat saada kaikki asukkaat, asumismuodosta riippumatta. Asumisneuvojaan voit olla yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Voit myös käydä asumisneuvojan luona.

Asumisneuvojalta voit saada apua:

  • kun sinulla on vuokravelkaa tai vuokranmaksuongelmia
  • kun olet joutumassa häätötilanteeseen
  • kun tarvitset asumiseen liittyvää talousneuvontaa
  • kun tarvitset ohjausta tai neuvontaa asumisen eri ongelmatilanteissa
  • kun haet uutta asuntoa
  • kun sinulla on ongelmia asunnon hoidon kanssa
  • kun sinulla on muita asumiseen liittyviä haasteita

Asumisneuvoja tekee yhteistyötä paikallisten vuokranantajien ja eri viranomaisten sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. Asumisneuvoja voi olla yhteydessä vuokranantajaasi tai tarvitsemasi palveluihin yhdessä sinun kanssasi tai suostumuksellasi.

Asumisen ongelmia on tärkeää lähteä hoitamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Asumisneuvojaan voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä. Asumisneuvonnan tavoitteena on asumisen jatkumisen turvaaminen.

Starttipaketti

Tarvitsetko neuvoa asunnon hakemiseen tai oletko jo löytänyt asunnon, mutta et ole varma mistä saisit tukea muuttokuluihin? Starttipaketti on kätevä opas, johon on kerätty vinkkejä asunnon hakemiseen ja listattu asioita, jotka tulisi huomioida ennen muuttoa. Starttipakettiin on lisäksi kerätty paikallisia vuokranantajia ja vuokrasivustoja.

Starttipaketti

Vuokranantajia Vaasan alueella

Asumisen opas

Oppaaseen on koottu tärkeitä asumiseen liittyviä asioita ja ohjeita. Opas on avuksi silloin, kun etsit asuntoa. Löydät oppaasta myös tietoa mm. siitä, keneen olla yhteydessä erilaisissa asumiseen liittyvissä asioissa ja tilanteissa.

Asumisen opas (pdf)

Hyödyllisiä linkkejä

Talousneuvola

Talousneuvola palvelee ilman ajanvarausta Vaasan Kelan tiloissa Tammipihassa (Teräksenkuja 1) joka kolmas torstai 23.2, 16.3, 6.4, 27.4, 25.5 ja 8.6 klo 12-15.

Tule käymään tai soita p. 040-482 6618.

Voit keskustella luottamuksellisesti Kelan, aikuissosiaalityön, talous- ja velkaneuvojan, ulosoton, asumisneuvojan sekä Ohjaamon asiantuntijan kanssa.

Talousneuvola Vaasa Tammipiha kevät 2023

Lue myös

Ota yhteyttä

Asumisneuvoja Udelius Tiina

tiina.udelius@vaasa.fi

+358 401534134

Asumisneuvoja Halonen Sanna

sanna.halonen@vaasa.fi

+358 405162779