Ohita valikko

Laskettele Samu Torstin vinkeillä kohti Vaasan talvea

Vaasalaislähtöinen alppihiihtäjä Samu Torsti on vastannut miesten suurpujottelun osalta Suomen maailmancup-menestyksestä jo vuosia. Vuonna 2009 maailmancupissa debytoinut laskija on ollut Suomen maajoukkueen vakiokasvo myös olympialaisissa ja arvokisoissa koko ammattilaisuransa ajan.

Noin 10 maailmancupin kilpailua vuodessa ja treenileirit Keski-Euroopassa vievät huippu-urheilijan arjesta leijonanosan. Tällä hetkellä Ruotsin maajoukkueen kanssa harjoittelevalle alppitähdelle matkustuspäiviä kertyy vuodessa noin 200. Niinpä Suomessa ja erityisesti Vaasassa perheen ja ystävien parissa vietettyä vapaa-aikaa Samu osaa arvostaa erityisen korkealle.

”Nykyään Vaasassa tulee käytyä noin 3-4 kertaa vuodessa, joten niistä hetkistä täytyy todella nauttia. On aina yhtä hieno hetki ajaa moottoritietä Kuparisaaren ohi Hietalahdessa sijaitsevan Elisa stadionin kautta kohti Vaasan keskustaa. Kotikaupungissa on aina lämmin ja turvallinen olo”, Torsti kertoo.

Torstin täkyt talviseen Vaasaan

Öjbergetin talviurheilukeskus

”Talviaikaan Vaasan ykköspaikka on ehdottomasti Öjbergetin talviurheilukeskus. Täällä olen itsekin alppihiihdon aloittanut ja muistelen Öjbergetin rinteissä vietettyä aikaa suurella lämmöllä. On ollut ilo nähdä, kuinka keskukseen on panostettu entisestään. Uudet lumitykit mahdollistavat rinteen nopeamman aukaisun ja mattohissi aloittelijoille on myös upea juttu. Vaski (Vaasan hiihtoklubi) tekee keskuksessa hienoa työtä ja heitä edustan ylpeästi edelleen.”

Öjberget: www.vaasa.fi/asu-ja-ela/vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu/ulkoliikuntapaikat/ojbergetin-talviurheilukeskus/

Avantouinti

”Käyn mahdollisuuksien mukaan myös avannossa. Hietasaaressa sijaitsevalla Vaasan Pingviineiden saunalla on upeat puitteet pulahtaa jäiseen Merenkurkkuun. Kylmän veden vastapainona toimii lämmin sauna ja mukava tunnelma.”

Vaasan Pingviinit Ry: www.vaasanpingviinit.fi

Ulkojäät

”Ulkojäät kavereiden kanssa on loistava tapa viettää urheilullinen talvipäivä. Vaasassa on lukuisia hyväkuntoisia ulkojääkenttiä, joille taitotasosta riippumatta mahtuu varmasti pelaamaan ja luistelemaan.”

Ulkojäät Vaasassa: www.vaasa.fi/asu-ja-ela/vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu/ulkoliikuntapaikat/luistelu/

Vaasan Sportin pelit

”Sportin peleissä tulee käytyä aina, kun siihen vain on mahdollisuus. Kun katsomoihin otetaan taas yleisöä, niin kannattaa ehdottomasti suunnata kohti Vaasan Sähkö Areenaa.”

Vaasan Sport: https://vaasansport.fi/

 

Teksti julkaistu: helmikuu 2021

Ylikiva talvi Vaasan seudulla