Ohita valikko

Webinaarit, tapahtumat, yhteistyöprojektit

Hankkeen aikana pidettyjen webinaarien esityksiä, tietoa tapahtumista ja yhteistyöprojekteista löydät täältä.

Julkinen sektori työnantajana - infosessio 29.11.2022

Vaasan kaupunki ja Pohjanmaan hyvinvointialue kertoivat 29.11 järjestetyssä tilaisuudessa itsestään työnantajina. Infotilaisuus oli suunnattu erityisesti kansainvälisille opiskelijoille ja jo valmistuneille ja aiheena oli kertoa mm. harjoittelu- ja kesätyöpaikkojen mahdollisuuksista kummassakin organisaatiossa.  Tilaisuuden esitykset (pdf-tiedostoina) löytyvät alla olevista linkeistä.

 

Business Safari - Company Visits 1.11.2022

A first Business Safari, taking international students at the later stages of their studies or already graduated, to visit four different companies in Vaasa, was arranged on 1.11. This time around we were happy to visit to Wärtsilä, Arcteq Relays, Finvacon and VEO (in the order of the visits).

Students in the vocational institutes, the universities and the universities of applied sciences in Vaasa and also graduates, had the opportunity to register their interest for the whole day event. The companies informed about their operations, work opportunities, language requirements for different positions and other relevant issues.

 

Vaasa Spouse Programme

Hankkeemme on syksyn 2022 aikana mukana tukemassa Vaasa Spouse Programme pilotointia. Puoliso-ohjelmaa koordinoi Vaasan yliopisto ja muita toimijoita ovat mm. Vaasan kaupunki, Pohjanmaan ELY-keskuksen hallinnoima Talent Coastline ekosysteemi, TE-toimisto ja Eures. Kick-off tilaisuus järjestettiin 3.10. Vaasan yliopiston tiloissa.

Ohjelmaan liittyi jo lokakuun aikana lähes 40 jäsentä. Tavoitteena on erilaisten tilaisuuksien ja tapaamisten kautta, auttaa puolisoina tulleiden verkostoitumista ja varmistaa heidän saavan kaiken, onnistuneeseen asettautumiseen, tarvittavan tiedon. Välitäthän tietoa ystäville ja tutuille jotka voisivat ryhmään liittyä! Vaasa Spouse Programme Facebook group

Kansainvälisten osaajien puolisot - webinaari 3.5.2022

Kilpailu kansainvälisestä työvoimasta on kovaa. Suuri osa kansainvälisestä työvoimasta muuttaa puolisonsa ja perheensä kanssa ja tärkeä veto- ja pitovoimatekijä onkin molempien puolisoiden työllistyminen. Miten vastata tähän haasteeseen? Aiheeseen johdattelivat Jochen Faugel, Spouse Program Helsinki, ja Raisa Suominen, Hidden Gems Tampere, kertomalla miten he ovat omia ohjelmiaan rakentaneet ja kehittäneet.

Spouse Program Helsinki, Jochen Faugel

Hidden Gems and HEI LIFE, Raisa Suominen

TE-toimiston palveluja maahanmuuttajille, Anna Korsbäck

Puoliso-ohjelmia maailmalla

Webinaari järjestettiin yhteistyössä Talent Coastline Ekosysteemin ja EURES -palvelujen kanssa.

Match & Catch - verkostoitumistapahtuma 29.9.2021

Pohjanmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston koordinoima Talent Coastline ja TCE -hanke järjestivät 29.9.2021 työnantajia ja kansainvälisiä osaajia yhdistävän virtuaalisen verkostoitumistapahtuman. Täältä löydät hankkeemme tapahtumaan tuottamaa sisältöä.

Tapahtuma tarjosi yrityksille tilaisuuden saada näkyvyyttä ja tavoittaa uusia, potentiaalisia työntekijöitä. Kv-osaajille tapahtuma tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan työnantajiin. Aamupäivällä ohjelmassa oli mm. paneelikeskustelu ja iltapäivällä tietoiskuja sekä yrityksille että työnhakijoille ja mahdollisuus verkostoitumiseen kahdenkeskisten tapaamisten kautta.

Tapahtuma järjestettiin Tavata -alustalla ja osallistujia oli yhteensä 212, videotapaamisia reilu 100 ja puhujia noin 30.

TCE -hanke tuotti tapahtumaan seuraavat videot:

Vaasan kaupunki, Hagar Elbarbary & Tareque Mahmud

Hidden Jobs

Labour Shortage and Language Perception

Five Tips for Employers

Kielikeskus Linginno, Vaasan yliopisto

Onko se kielestä kiinni? Haasta asenteesi, testaa tietosi 

Yrkesakademin i Österbotten; video on tekstitetty suomeksi

Introduktion till utbildningspaketet ”I en internationell arbetsgemenskap”

Palautekyselyyn vastanneiden yritysten kommenttien perusteella löytyy selvä tietotarve koskien kansainvälisiä rekrytointeja. Tapahtumaan osallistuneet kv-osaajat taas kiittelivät alue-esittelyjä ja panelikeskustelua jossa käsiteltiin aihetta monipuolisesti.

Kansainvälinen rekrytointi - webinaari 29.4.2021

Mistä löydämme tulevaisuuden työntekijät? Mitkä ovat askeleet kansainvälisessä rekrytoinnissa? Torstaina 29.4.2021 TCE –hanke järjesti kansainvälistä rekrytointia käsittelevän webinaarin työnantajille.

Adam Smale, Vaasan yliopiston Johtamisen yksikön professori ja dekaani johdatteli yleisöä kansainvälisen rekrytoinnin maailmaan luennollaan ”The World of Global Recruitment – Cities and Regions as Hubs for Global Talent”.

Kotouttamis- ja nuorten palveluiden päällikkö, Emine Ehrström, esitteli työelämän osaamistarpeita Pohjanmaan ELY-keskuksen toiminta-alueella pohjautuen hiljattain tehtyyn kartoitukseen. Kartoituksen raportti kokonaisuudessaan löytyy täältä.

Heidi Popova, Kokka kohti Suomea –hankkeen hankekoordinaattori kertoi juuri julkaistusta käsikirjasta ”Kansainvälisen rekrytoinnin opas”. Käsikirja löytyy sähköisenä täältä.

Lawrence ja Chelsea Raisoft Oy’stä kertoivat kokemuksistaan kansainvälisinä työntekijöinä Suomessa.

Anna Korsbäck ja Marko Laukas TE-palveluista kertoivat lyhyesti EURES-verkoston toiminnasta sekä TE-palveluiden tarjoamista palveluista työnantajille, jotka aikovat rekrytoida työntekijöistä ulkomailta. TE-palveluiden kotisivuilta löydät enemmän tietoa kansainvälisestä rekrytoinnista.

Kiitos kaikille palautekyselyymme osallistuneille. Tässä muutamia kommentteja kyselystä:

”Kv-rekrytointi koskee meitä kaikkia. Veto- ja pitovoimiin vaikuttaa moni asia – ei vain työpaikka vaan myös muut asiat. Ja työpaikkakaan ei riitä vain siksi, että se on ”suomalainen iso firma”, vaan työpaikalla täytyy olla oikeasti myös mahdollisuus etenemiseen.”

”Kansainvälinen rekrytoinnin opas oli hyvä. Selkeän näköinen ja konkreettisia asioita!”

”Hyvin suunniteltu paketti. Onnittelut Talent Coastline Employment -hankkeelle hienosta webinaarista. Jatkakaa samaan malliin.”