Ohita valikko

Tilaa yrittää

Energia-alan pääkaupunki kannustaa yhteistyöhön ja tarjoaa siksi ihanteelliset puitteet monimuotoisen yritystoimintaan.

Vaasa on kansainvälinen kaupunki, ja täällä käy paljon liikematkustajia. Vilkkaassa ja värikkäässä kaupungissamme uudet ideat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi, joten hyvin suunnitellulla liiketoimintakonseptilla on helppo menestyä. Viime vuosina toimintamme on kasvanut tasaisesti maksavien asiakkaiden lisääntymisen ansiosta.
Carola Svahn-Salomäki
paikallinen yrittäjä

Vaasa on kansainvälinen yrittäjyyskaupunki, jossa innovaattoreilla on lähes loputtomat mahdollisuudet kehittää ideoitaan, testata konseptejaan ja löytää tuloksellisia yhteistyömahdollisuuksia. Kehittyvä kaupunki tarvitsee erilaisia palveluja, joten yrittäjät ovat meille erittäin tervetulleita.

 

Olemme kunnianhimoisia, ja siksi täällä asiat usein etenevät nopeassa tahdissa. Meillä on myös toimintakulttuuri, jossa kaupungin suurimmat innovatiiviset yritykset jakavat resurssejaan, tilojaan ja tietämystään aloittaville ja kehittyville yrityksille. Yhteistyö ja suurten yritysten tuki antavat pienille ja keskisuurille yrityksille paremmat mahdollisuudet menestyä ja kukoistaa.

Halu ja kyky kansainvälistyä

Jotta Vaasa pysyisi kansainvälisen liiketoiminnan keskuksena myös tulevaisuudessa, kansainvälinen toiminta on mukana kaupungin strategiassa. Kansainvälistyminen mahdollistaa seudun erilaisten yritysten menestyksen ja tekee Vaasasta kannattavan toimintaympäristön kaikenkokoisille toimijoille.

Verkostot ja yhteistyö

Kaupungin kompakti koko edesauttaa uusiin yhteistyökumppaneihin tutustumista ja työntekijöiden rekrytointia. Vaasassa vuoropuhelu kaupungin ja suurten, pienten sekä keskisuurten yritysten välillä on aktiivista ja säännöllistä. Vaasan kaupunki ja Suomen Yrittäjät jakavat pk-yrityksille tietoa hankinnoista, kaupunkisuunnittelusta ja mahdollisuuksista osallistua aktiivisesti niitä koskevaan päätöksentekoon.

Vaasan energiateollisuus pakottaa meidät kilpailuun globaalien yritysten kanssa, mikä on hyvä asia. Se haastaa meidät A-luokan peliin joka ikinen päivä. Pk-sektorilla on paljon osaamista, josta on ollut meille hyötyä. Vaasassa työvoimakustannukset ovat kohtuulliset, työmatkat lyhyet, yritysilmapiiri on yrittäjäystävällinen ja kaksikielisyys normaalia. Yhteenvetona voidaan todeta, että Vaasa on erinomainen paikka harjoittaa liiketoimintaa, ja sen takia pääkonttorimme on täällä.
Tiina Haapala
toimitusjohtaja, AHA Logistics

Tukea ja yhteistyötä

Monet Vaasassa aktiivisesti toimivat yritykset ovat valmiita auttamaan tulokkaita toiminnan eri vaiheissa, liiketoiminnan aloittamisesta ja omistajuuden muutoksista kansainvälistymiseen.

Lue lisää yrittäjän palveluista