Förbigå menyn

Utrymme för entreprenörskap

Energibranschens huvudstad uppmuntrar entreprenörer till samarbete och erbjuder idealiska ramar för företagsverksamhet.

“Vasa är en internationell stad med ett stort antal affärsresenärer. I vår livfulla och färgglada stad är nya idéer varmt välkomna, så det är lätt att lyckas med en väldesignad affärsidé. Under senare år har vår verksamhet vuxit stadigt tack vare ökningen av antalet betalande kunder.
Carola Svahn-Salomäki, lokal företagare

Vasa är en internationell entreprenörstad där innovatörer erbjuds nästan oändliga möjligheter att utveckla sina idéer, testa sina koncept och hitta framgångsrika samarbetsmöjligheter. Staden utvecklas och behöver olika former av tjänster, så företagare är mycket välkomna hit.

 

Vi är ambitiösa och därför utvecklas saker ofta i snabb takt. Vi har också en verksamhetskultur där stadens största innovativa företag delar med sig av sina resurser, faciliteter och kunskaper till nystartade och växande företag. Med hjälp av samarbete i staden och stöd från stora företag har även små och medelstora företag en bättre chans att blomstra och växa.

Viljan och förmågan att bli internationell

För att säkerställa att Vasa även i framtiden är navet för internationell affärsverksamhet har den internationella verksamheten införlivats i stadens strategi. Internationalisering möjliggör framgång för olika företag i regionen, vilket gör Vasa till en gynnsam verksamhetsmiljö för aktörer av alla storlekar.

Nätverk och samarbete

Eftersom staden är kompakt är det lätt att lära känna nya samarbetspartner och rekrytera medarbetare. I Vasa är dialogen mellan staden och företagen − både stora, små och medelstora − aktiv och regelbunden. Vasa stad och Företagare i Finland förser SMF-företagen med information om upphandling och stadsplanering samt möjligheter att aktivt delta i beslut som påverkar dem.

Energiindustrin i Vasa tvingar oss att konkurrera med globala företag, vilket är en bra sak. Det utmanar oss till ”A-spel” varenda dag. Det finns mycket kompetens inom SMF-sektorn, vilket har varit värdefullt för oss. I Vasa är arbetskraftskostnaderna rimliga, pendlingsavstånden korta, företagsklimatet entreprenörvänligt och tvåspråkigheten en norm. Sammantaget är Vasa en utmärkt plats för affärer och därför har vi vårt huvudkontor här.
Tiina Haapala, vd, AHA Logistics.


Support och samarbete

 

Många aktiva företag i Vasa hjälper er i alla faser med ert företags verksamhet, allt från att starta ett företag till ägarbyten och internationalisering.

Läs mera om företagstjänster