Ohita valikko

Vaasan kaupunki yrittäjien ja yritysten parhaaksi

Yrittäminen ei ole aina helppoa, mutta yhdessä me voimme tehdä siitä sujuvampaa. Kun kaupungissa on tyytyväisiä yrittäjiä, se luo hyvinvoivia yrityksiä ja lisää alueen elinvoimaisuutta. Siksi tavoitteenamme on olla Suomen yrittäjäystävällisin kaupunki. Tässä yhteisessä tavoitteessamme voitamme kaikki –  niin kaupunki, seutu kuin yrittäjätkin.

Vaasa 💙 Yrittäjät

Me Vaasan kaupungilla olemme sitoutuneet auttamaan yrittäjiämme kaikin mahdollisin keinoin. Haluamme tehdä Vaasasta Suomen onnellisimman paikan yrittää. Jotta tämä ei tuntuisi vain sanahelinältä, olemme rakentaneet listan konkreettisista keinoista, joilla varmistamme, että tämä tavoite toteutuu!

piktogrammi

1. Keskustellen, kehittäen ja välittäen kohti entistä parempaa paikkaa yrittää

Tapaamme säännöllisesti. Avoimella keskustelulla ja yhteisellä viestinnällä kerromme aikaansaannoksistamme.

piktogrammi

2. Olemme energisiä ja etsimme ratkaisuja yhdessä

”Vaasassa kaikki on mahdollista” on mottomme. Emme lannistu, jos kaikki ei heti onnistu, vaan etsimme yhdessä muita vaihtoehtoja.

piktogrammi

3. Autamme asiantuntevasti

Vastaamme kysymyksiin ja ohjaamme oikean asiantuntijan juttusille viipymättä.

piktogrammi

4. Kaikki samalla viivalla

Toimimme tasapuolisesti, oikeudenmukaisesti ja johdonmukaisesti. Haluamme luoda avoimet markkinat ja hankinnat, joissa pienikin pärjää.

piktogrammi

5. Luottamuksella ja yhteistyössä

Neuvottelumme ovat aina luottamuksellisia. Noudatamme julkisuuslakia, ja kun valmistelemme asian yhteistyössä kanssasi.

piktogrammi

6. Avoimuus huomioiden

Huomioimme toimintamme vaikutukset yritystoimintaan ja panostamme yritysvaikutusten arviointiin. Käymme avointa ja ennakoivaa vuoropuhelua.

Sujuvampi arki tavoitteena

Kehitämme kaupungin houkuttelevuutta ja yrittäjien toimintaedellytyksiä entistä tiiviimmällä yhteistyöllä sekä parantamalla yrittäjien toimintaedellytyksiä. Tämä näkyy muun muassa näin:

  • Järjestämme kaupungin johdolla säännöllisiä tapaamisia Vaasan Yrittäjät ry:n edustajien kanssa, lisäksi tuemme Rannikko-Pohjanmaan yrittäjien ylläpitämää mentoriverkostoa.
  • Koulutamme pienyrittäjiä hankinta-asioissa, jotta heidän olisi helpompi yhdessä vastata isompiin julkisiin hankintoihin – tätä varten meiltä löytyy myös oma hankintakummiverkosto.
  • Yhdessä Vaasan Yrittäjien kanssa järjestämme erilaisia infotilaisuuksia sekä aamukahvitapaamisten muodossa tai etänä.
  • Kaupungin strategiaprosessi on pitkään ollut osallistava: yrittäjät saavat äänensä kuuluviin myös siinä.
  • Jotta saamme uusia osaajia, yrittäjiä ja työntekijöitä seudulle, teemme valtakunnallisia rekrytointitempauksia, esimerkiksi töihinvaasaan.fi -kampanja syksyllä 2020.

Jotta arjen sujuvuus myös yrittäjänä onnistuisi, haluamme tehdä myös yrittämisen täällä entistä helpommaksi! Kehitämme yhdessä yrittäjäystävällisempää Vaasaa – positiivisessa hengessä. Olethan mukana yhteistyössä!

Yhteistyössä yrittäjiä tukemassa

Vaasan seudun kehitys Oy VASEK on Vaasan seudun kuntien omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö. VASEK palvelee yrityksiä tarjoamalla maksutonta yritysneuvontaa niin aloittaville kuin seudulla ja toimiville yrityksille. VASEK tarjoaa yrittäjille henkilökohtaisia kehittämispalveluita ja heidän asiantuntijoilta saat neuvontaa ja tukea kaikissa yrityksesi elinkaaren vaiheissa.

Vaasan kaupunki pyrkii tarjoamaan laajan valikoiman erilaisia yritys- ja teollisuustontteja eri puolella kaupunkia. Lisää tietoa näistä.

Vaasan Satamalla on strateginen sijainti, etäisyys sataman ja kansainvälisen lentoaseman välillä on vain 10 kilometriä ja sekä moottoritie että rautatie ovat sataman läheisyydessä. Satama tarjoaa pohjoisimman ympärivuotisen kahden maan välisen merenkulkuväylän.

Haluatko palkata nuoren innokkaan ihmisen teille töihin? Se onnistuu koska kaupunki maksaa enintään 500 euroa/hlö tukea työnantajalle, joka on palkannut nuoren kesäduunisetelillä, lisätietoa täältä