Ohita valikko
Lapsi istuu lastentarhanopettajan sylissä

Perhepäivähoito

Perhepäivähoito on hoitajan kodissa tai lapsen omassa kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta. Jokaiselle lapselle tehdään perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perhepäivähoidon muodot

Perhepäivähoito tapahtuu perhepäivähoitajan omassa kodissa. Perhepäivähoitaja voi hoitaa enintään neljää alle kouluikäistä lasta, mukaan lukien omat lapset.

Kolmiperhepäivähoidossa perhepäivähoitaja hoitaa enintään neljää alle kouluikäistä lasta hoitolasten kotona.

Toiminta

Perhepäivähoidon toiminnan tavoitteena on luoda kiireetön, turvallinen ilmapiiri, jossa lapsella on mahdollisuus omaehtoiseen luovaan leikkiin yhdessä pienempien ja isompien kavereiden kanssa.

Lapset saavat pienessä hoitoryhmässä läheisyyttä ja yksilöllistä huomiota. Perhepäivähoitaja valmistaa itse ruuan. Lapset oppivat kodin arkitoimintoja ja voivat osallistua kodin pieniin työtehtäviin.

Perhepäivähoitoryhmässä on eri-ikäisiä lapsia, jolloin lapset oppivat toimimaan yhdessä monen ikäisten lasten kanssa.

Perhepäivähoitajat

Kaikki perhepäivähoitajat ovat Vaasan kaupungin työntekijöitä, jotka ovat suorittaneet perhepäivähoitajan ammattitutkinnon tai heillä on muu hoito- ja kasvatusalan koulutus.

Hoitajat työskentelevät itsenäisesti ja vastaavat oman ryhmänsä toiminnasta. Hoitajien toimintaa ohjaavat Vaasan varhaiskasvatussuunnitelma sekä lasten yksilölliset varhaiskasvatussuunnitelmat, jotka laaditaan yhdessä huoltajien kanssa.

Perhepäivähoitajan esimiehenä toimii perhepäivähoidon ohjaaja tai päiväkodin johtaja. Esimies ohjaa, tukee ja valvoo perhepäivähoitajan hoito- ja kasvatustoimintaa.

Hoitoajat

Perhepäivähoidossa hoitajan työaika muotoutuu lasten varattujen ja toteutuneiden hoitoaikojen perusteella.

Varahoito

Kaikille perhepäivähoidossa oleville lapsille sovitaan varahoitopaikka hoitajan sairastumisen, vuosilomien yms. poissaolojen varalle. Varahoito järjestetään pääsääntöisesti päiväkodeissa.

Varahoitopaikkaan on hyvä käydä tutustumassa etukäteen.

Varahoitotarpeen sattuessa tulee hoitajan tai vanhemman aina ilmoittaa varahoitopaikkaan lapsen tulosta, hoitoajoista, allergioista ja muista tärkeistä tiedoista.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Perhepäivähoidon yhteyshenkilöt alueittain

Alkula, Haapaniemi, Höstvesi, Kråklund-Pappilanmäki, Ristinummi, Vanha Vaasa, Asevelikylä, Huutoniemi, Melaniemi, Teeriniemi,Purola,

Merikaarto, Tervajoki, Vähäkyrö

Alueen perhepäivähoidonohjaaja Ritva Lähde p. 040 541 7484, ritva.lahde@edu.vaasa.fi

Tavattavissa: Ristinummen terveysasema, Jyrsijänkatu 2, 65370 Vaasa

 

Hietalahti, Keskusta, Korkeamäki,  Suvilahti, Koskisuo, Gerby, Isolahti, Kotiranta, Metsäkallio, Palosaari, Pukinjärvi, Vetokannas, Västervik, Vöyrinkaupunki

Alueen perhepäivähoidonohjaaja Arja Håkansson, p. 040 581 1658, arja.hakansson@edu.vaasa.fi

Tavattavissa: Gerbyn terveysasema, Mäntymaantie 5, 65280 Vaasa

Huom! Asiakasvastaanotto vain ajanvarauksella. Voit varata ajan ottamalla yhteyttä  sähköpostilla tai puhelimitse.