Ohita valikko

Istanbulilainen insinööri löysi unelmaduuninsa yllättävästä kaupungista: ”Nyt tunnen jo olevani vaasalainen”

Elektroniikkainsinööri Gulcin Gezgin suosittelee uutta kotiaan kaikille, jotka etsivät rauhallista elinympäristöä perheelleen. Hänen mielestään Vaasa on napakymppi erityisesti luontoihmisille.

Kun elektroniikkainsinööri Gulcin Gezgin oli muuttamassa perheensä kanssa Vaasaan alkuvuonna 2018, hänen mieltään myllersi epävarmuus. Turkkilaisperhe suuntasi Suomeen Gezginin aviomiehen työn perässä. Mutta mistä löytyisi töitä myös hänelle?

Isoissa teknologiayhtiöissä mittavan 17 vuoden työuran – CV:stä löytyvät muun muassa pestit ohjelmistosuunnittelijana ja projektipäällikkönä – tehnyt Gezgin halusi jatkaa samaa sarkaa Vaasassa, mikäli mahdollisuus vain sattuisi kohdalle. ”Heti silloin, kun aloimme mieheni kanssa keskustella mahdollisesta muutosta Vaasaan, minä aloin tutkia netissä, mitä teknologiayrityksiä alueella toimii”, Gezgin muistelee.

Nettisukellus vaasalaiseen teknokenttään paljasti useita varteenotettavia kandidaatteja. Yksi oli silti ylitse muiden: nykyinen Hitachi Energy. ”Hain töitä eri paikoista. Silloinen Hitachi ABB Power Grids olikin sitten se ensimmäinen yritys, joka pyysi minut työpaikkahaastatteluun”, hän paljastaa. Nykyisin yhtiön nimi on Hitachi Energy.

Tutustu Hitachi Energyn avoimiin työpaikkoihin

Vuonna 2019 Gezgin aloitti Hitachi Energyssä nykyisessä roolissaan: käyntikortissa lukee Technical Customer Trainer for Grid Automation Products. ”Pidän erilaisia teknisiä koulutuksia verkkoautomaatiotuotteista asiakkaillemme ympäri maailman”, hän kuvailee työtään.

Pari vuotta duunistartin jälkeen Gezgin on edelleen hyvillään siitä, että oman alan työtä löytyi – ja niin hyvästä firmasta. ”Hitachi Energyssä on huippulaatua tuotteissa, prosesseissa, työntekijöissä ja työnteon tavoissa – aivan niin kuin tämän kokoluokan kansainväliseltä toimijalta voi odottaakin.”

Entä miten elämä Vaasassa on sujunut? Gezgin myöntää, että muutto Suomeen oli melkoinen muutos: hän oli tottunut suurkaupungin sykkeeseen asuttuaan yli 20 vuotta Istanbulissa. Vaasasta hän ei tiennyt paljonkaan etukäteen. Kaikki on kuitenkin sujunut mallikkaasti.

”Eläminen Vaasassa on hienoa, etenkin kun nautin niin paljon työstäni tällä hetkellä. Myös eläminen niin lähellä upeaa luontoa on hieno juttu”, Gezgin toteaa. Korkealle insinöörin listalla nousee myös tietty logistinen ulottuvuus: Vaasassa ei ole Istanbulin liikenneruuhkia.

Työssään Gezgin nauttii eniten siitä, että hän pääsee ratkomaan ongelmia ja selättämään haasteita. Kun näkee kovan työn tulokset ja asiakaskin vielä kehuu, fiilis on aina katossa. ”Onnistuminen töissä on hyvin palkitsevaa.”

Töiden ulkopuolella Gezgin nauttii perheen seurasta. ”Positiiviset ihmissuhteet tuovat elämään onnea.”

Työn ja vapaa-ajan tasapainottaminen on asia, jota Gezgin lähestyy koulutuksen tuomalla vaistolla ja varmuudella – eli hivenen insinöörimäisesti. Kun arjen organisoi fiksusti niin päivä- kuin viikkotasolla, kaikki rullaa eteenpäin paljon sulavammin. ”Koen, että se seikka, että asun Vaasassa ja teen töitä Hitachi Energyssä, auttaa minua saavuttamaan hyvän tasapainon töiden ja vapaa-ajan välillä.”

Entä miten vaasalaiset ovat ottaneet Gezginin perheen vastaan? Gezgin kertoo heidän tutustuneen paikallisiin ja myös omaksuneen heidän tapojaan.

”Pian muutettuamme tänne huomasimme, että vaasalaiset viettävät paljon aikaa ulkona – oli sää sitten mikä tahansa. Ihmettelimme, miksi kaikki menevät metsään. Ajan myötä mekin aloimme nauttia ulkoilmaelämästä enemmän ja enemmän”, hän hymyilee. ”Olen päässyt paikalliseen elämäntapaan jo niin sisälle, että ainakin itse tunnen jo olevani vaasalainen.”

Gezgin suosittelee uutta kotikaupunkiaan kaikille, jotka etsivät turvallista ja rauhallista elinympäristöä perheelleen. ”Erityisesti luontoihmiselle Vaasa on napakymppi.”.

Tutustu Hitachi Energyn avoimiin työpaikkoihin