Ohita valikko

Kolumbialainen insinööri Lina löysi unelmaduunin Vaasasta

Päivätyö opettajana ja iltaisin uran luomista koodarina – tasapainoiltuaan useita vuosia kahden työn välissä kolumbialainen Lina Sandelin alkoi kaivata hektiseen elämäänsä muutosta ja uralle uutta suuntaa. Hän oli aiemmin asunut Yhdysvalloissa ja Australiassa, joten englanti oli hyvin hallussa, mutta niin sanotut perinteiset opiskelupaikkavaihtoehdot eivät häntä houkutelleet.

– Halusin kokea jotain muuta kuin englanninkielistä maailmaa. Suomi vaikutti mielenkiintoiselta vaihtoehdolta, ja Vaasa valikoitui tarkemmaksi sijainniksi siksi, että se on suurin piirtein saman kokoinen kuin kotikaupunkini Kolumbiassa, Lina Sandelin kertoo.

Ura tutkijasta aluemyyntipäälliköksi

Lina aloitti opinnot Vaasan yliopistossa syksyllä 2013 ja valmistui vuonna 2016 tietoliikennetekniikan diplomi-insinööriksi. Oli luontevaa jatkaa opintoja tohtorin paperit tähtäimessä ja samalla työskennellä yliopistolla tutkijana eri projekteissa.

– Muutaman vuoden tutkijantyön jälkeen alkoi kuitenkin tuntua siltä, että kaipaan työhön, jossa on enemmän ihmisiä ympärilläni. Olen hyvin sosiaalisesta kulttuurista kotoisin, Lina hymyilee.

Unelmien työ löytyi aikanaan ABB:n Power Grids -yksiköstä, joka on nykyään yrityskaupan johdosta Hitachi ABB Power Grids. Latinalaisen Amerikan aluemyyntipäällikön tehtävä oli Linalle kuin tehty hänen osaamisensa ja kielitaitonsa puolesta. Myöhemmin vastuita tuli lisää, ja Linan alue kattaa nykyään koko Amerikan lisäksi osia Euroopastakin.

Tutustu Hitachi ABB Power Gridsin avoimiin työpaikkoihin.

Vaasassa on turvallista elää

– Rakastan työtäni ja työpaikkaani. Vaasalaiset ovat hyvin työorientoituneita, ja huomaan sopeutuneeni tähän työkulttuuriin hyvin. Kolumbian työmatkoilla saan kuulla olevani jo enemmän suomalainen kuin kolumbialainen, Lina nauraa.

Hän kertoo ikävöivänsä Kolumbiassa asuvaa perhettään, mutta koti on nykyään Vaasassa, eikä hän halua muuttaa muualle.

– Vaasassa on kaupunkimainen tunnelma, mutta taivaanrantaa ei ole pilattu isoilla tehtailla ja rakennuksilla. Aivan nurkan takaa alkaa metsä ja luontopolut, ja lähes joka paikkaan pääsee kävellen, kun välimatkat ovat niin lyhyet. Täällä on turvallista olla. Kaikki on tällä hetkellä niin täydellistä, että en muuttaisi mitään.